Tutarsız kayınvalide ve Hazımsız görümce ( soğuttular kendilerinden )

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
kızlar sorun kayınvalidemin tutarsızlığı ve bencilliği ; bir dediği bir dediğini tutmuyo mesela dün düğüne gittik ben 8 aylık hamileyim bide ödemim bar boş şişliğim var çok olmuş ayaklar 42 ,gelirsek tebrik eder döneriz ben oturamam fazla dedim tamam okadar yapın yeter dedi ,biliyosunuz yaz şimdi düğünler zaten 9 9 buçuk gibi başlıyo buralarda eşimin işi vardı zaten çok yoruluyo tam sıkı dönem 9 da geldi yemek yedik hazırlık yaptık 10 da düğündeydik ,kaynanamda bir surat görümcemde aynı şekilde ,başladı eşime oyna diye zaten sevmiyo oynamayı ayrıca yorgun hem dün biz ne konuştuk ,kaynanam akrabaları gelmiş düğüne başka şehirden önce onları görün dedi gittiğimiz gibi kaynatamda görürler otursunlar yeni geldiler dedi ,ee zaten karışık ,akrabaları tanımıyoruz ,Allahım bir surat astı müzik kesildi bak amcanlar bakıyo öpüp gelcektiniz dedi eşimin halasıda sen götürceksin onlar ne bilsin dedi bu bağra bağra düyün yerinde - gelmeyince ben napayım dedi onlar benim akrabağlarım diğe sinir yaptı :KK53: ,çok kızdım ama çocuk değiliz üstelik hamileyim noluyoruz çocuk azarlar gibi neyse düğün sahibini tebrik ettim hediyemi verdim kaynanamada işaret çaktım akrabalarıylada görüştük gittik sonra çok durmadık ,zaten görürdük çıkarken böyle hırs yapmanın ne anlamı var ...

neyse gelelim görümceme ,gittik insan bi hoşgeldin der bir surat bir surat ,kına yakılcak dönücek genşler, bi teklif et gelicekmisin diye ,bu gitti aldı başını ,gerçi kaynanama beni işaret etti kaynanam hiç dönüp bana bişey demedi git ablanla kına yakılcak diye ,artık kaynanamın iyi niyetli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum ,

kızlar ekimde doğumum var birkere aramadı görümcem ,hala olucak ilk bebeğimiz insan bi şey alır ilgi gösterir ,hep bizden bekliyo ,ben yine salak onun kızına bebekler kazaklar oyuncaklar alırdım ,ama bunları görünce soğudum çocuklarından bile soğudum sanki,bide ağzına bişey doladı kızı var küçük tam sevilcek zaman bebek görünce kıskanıyo normal olarak ,sürekli aayyy sizin çocuk olunca ben sevemem ,kesinlikle sevemem diyip duruyo çocukların yanında

öylemi demesi lazım ;kardeş gelicek sen ona ablalık yapıcaksın oyun oynıycaksızız gezdiriceksin demesimi lazım ,böyle konuşunca çocuklarda cephe alıyo
büyük oğlu kaynanamlara dayımın çocuğu olunca bizi sevmezsiniz artık diyomuş,kim sokuyo bunu aklına ,bide normal bişeymiş gibi söylüyo bunu kaynanam ,kızlar benim kuzenimle aram hiç iyi değildi beni hiç benimsemedi hep azarlardı ben çocuğumun kuzenleriyle öyle olmasını istemiyorum bayramlarda özel günlerde buluştuklarında güzel zaman geçirsinler birbirlerini kollasınlar istiyorum ama öyle olmuycak sanırsam :KK19:

eşim bilgisayar almış yiğenine işe yeni başladığında toplama ama iyi bi kasa idare edicek gibi yani,her fırsatta bunu yaptırdığımız paraya yeni bilgisayar alırdık ,diyip duruyo eşimde kızıyo galiyle .çok NANKÖRLER

yeni ev aldık 2 kere evinde kaldı bi hayırlı olsun demedi ,bi ev hediyesi almadı 7 kat eller hediyeleriyle geldi ,tam bi asalak anlıycanız

kayınvalidemin bi huyu var bide bu konuda bana fikir verirseniz çok sevinirim ;

yukarda anlattığım düğüne gitmeden önce kaynanam beni aradı misafirleri varmış onların yanında

ilaydacım sana gelirim bi gün önce temizlik yaparım sen yüklüsün yorma kendini camları dolapları sileriz ,sonra sende kalırım ertesi gün düğün evine giderim dedi , neyse bu aradı beni düğünden 1 gün önce bu sefer TABİKİDE yalnız sana hiç gelmeyim çarşıda işim var ordan teyzene giderim ahşama sen de gel işin olmazsa :44:

annemler yemeğe aldılar kaynanamları bide bi akraba vardı bizden ,bayram tatlısından konu açıldı ,ben tatlıları yaptım kızımada ayrı tepsiye büzme baklava yaptım evde canı istedikçe yesin dedi ,bayram geldi tabikide avcumu yaladım ,öyle canım çekme aşerme falan olmadı ama kızlar insaf hamileyim ben ,ayrıca evine gittiğimizde sarma sardım dedi hem etli hem etsiz bi tabak bile koymadı ,mantı yapmış akşamı ben anneme gittim yemeğe kızı gelicek ama gördüm mantıyı insan bi tabak ayırır ama kıtlıktan çıktıkları için kendilerine yetmemiştir :KK25:

bana ne yapıcam dese sonu gelmiyo ama insanların içinde söylüyo millette yapıyo zannetçek ,yalancı

patik başladı oğluma kaç ay oldu yok

para veririz siz istediğiniz gibi alırsınız dedi (ihtiyacımız yok çok şükür ) ama gerisi gelmedi

bizde kimseye bişey demedik aldık annemi gittik alışveriş yaptık annem mecbur değil alma dedim onun yerine bilenziği biraz fazla yap dedim :KK52: olsun hiç almadan olmaz dedi aldı kadın
beşiğinden kıyafetine herşeyi aldı bana gecelikle pijama bile aldı ,oyuncak bile aldı yaa

bu bi gördü bunları kompleksi azdı

offff offf kızlar gelin kaynana sorunlar hiç tarzım değil zaten uzağım canımız ne zaman isterse ozaman gidiyoruz eşimde bıktı bunların borcundan ezikliğinden Allahtan benden yana ama kızıyorum işte

normalde ama bi tartımamız yok iyi bana karşı ama bencil ve adaletsiz oğlu okadar borçlarını ödedi evini düğününü herşeyini kendi yaptı ama yinede o sümsük kızını düşünüyo ,ille ağlanmakmı gerekiyo kızlar anlamıyorum ben

Canim hemen soyle. Milletin yaninda sana gelinime sunu ayapayim ders saka yollu hep diyosun.ama goremedik daha falan de. Saka yollu soyle.

Allahim baska dert vermesin

sağol Allah hiç kimseye başka dert vermesin
buda moda çıktı ,dert derecesine görede gruplar ayarlasınlar millet ona göre cevap yazsın

Canim hemen soyle. Milletin yaninda sana gelinime sunu ayapayim ders saka yollu hep diyosun.ama goremedik daha falan de. Saka yollu soyle.

söyliycem bu sefer hepten cephe alıcak ,ama hakketen böyle bişey diycem artık yani

hamile hamile taktıgın şeylere bak
burda çogu arkadaşa söyledim
fazla beklenti içine girme
yapmak zorunda degil almak zorunda degil bu kadar basit

hamile hamile taktıgın şeylere bak
burda çogu arkadaşa söyledim
fazla beklenti içine girme
yapmak zorunda degil almak zorunda degil bu kadar basit

bukadar yazıdan anladığın bu mu aşk olsun gerçekten burda ne konular görüyorum destan diziyosunuz
bende senin gibi düşünüyorum ,elbette yapmak zorunda değil ama onca şeyin karşılığında yapmalı ,hadi yapmadı yapıyomuş gibi yapmamalı bu insan kullanmaya girmiyomu ,
ben anlatmak istediğimi anlatamadım galiba yada siz anlamadınız

bukadar yazıdan anladığın bu mu aşk olsun gerçekten burda ne konular görüyorum destan diziyosunuz
bende senin gibi düşünüyorum ,elbette yapmak zorunda değil ama onca şeyin karşılığında yapmalı ,hadi yapmadı yapıyomuş gibi yapmamalı bu insan kullanmaya girmiyomu ,
ben anlatmak istediğimi anlatamadım galiba yada siz anlamadınız

anladım canım anlamamda sadece seni üzer
takma kafana ya bak 8 aylık hamilesin
üzülüp takılmaman stres yapmaman gereken dönem
eşin önemli olan o
senin yanındaysa anneci degilse tamamdır
kv kp komşusu emmisi dayısı boşver
sen eşinle huzurlu olmaya bak
bebegine odaklan

anladım canım anlamamda sadece seni üzer
takma kafana ya bak 8 aylık hamilesin
üzülüp takılmaman stres yapmaman gereken dönem
eşin önemli olan o
senin yanındaysa anneci degilse tamamdır
kv kp komşusu emmisi dayısı boşver
sen eşinle huzurlu olmaya bak
bebegine odaklan

canım öyle yapıyorum zaten ,diğer türlü kimse kimseyi değiştiremez böyle gelmiş böyle gidicekler ama ,
insan kullanıyolar benim kızdığım bu ,saygı görmek istiyosan saygı göstericeksin
ama insan verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyo diğer türlü seste çıkarmayınca takmayınca ,alışkanlık haline getiriyolar ,
kimseden bi beklentim yok var ama bi evlat olarak kardeş olarak ne gerekiyosa o olsun işstiyorum sadece bunuda eşim açısından düşünüyorum çünkü ben nede olsa el kızıyım

konularıda neden açıyoruz dert dökmek açılmak için yoksa amaaaan banane deyip zaten oturuyoruz başka napıcaz ,

sağol Allah hiç kimseye başka dert vermesin
buda moda çıktı ,dert derecesine görede gruplar ayarlasınlar millet ona göre cevap yazsın

söyliycem bu sefer hepten cephe alıcak ,ama hakketen böyle bişey diycem artık yani

Ne alaka herseyi dert eder olduk her kelimenizde ben sunu aldim o almadi bunu yaptim o yapmadi hamileyim hamileyin bukadar abartilacak bisey gormedigim icinde allah baska dert vermesin dedim bukadar basit ayrica kimse almak yapmak zorunda degil bukadar basit beklenti icine girmezseniz HAMILE halinizle üzülmezsiniz
Ayrica ayaklarim sisiyo gitmek istemedim felan diyorsunuz ama görümcem kina yakilirken cagirmadi bile diye sitemde bulunuyorsunuz.

Ne alaka herseyi dert eder olduk her kelimenizde ben sunu aldim o almadi bunu yaptim o yapmadi hamileyim hamileyin bukadar abartilacak bisey gormedigim icinde allah baska dert vermesin dedim bukadar basit ayrica kimse almak yapmak zorunda degil bukadar basit beklenti icine girmezseniz HAMILE halinizle üzülmezsiniz
Ayrica ayaklarim sisiyo gitmek istemedim felan diyorsunuz ama görümcem kina yakilirken cagirmadi bile diye sitemde bulunuyorsunuz.

üzülmüyorum canım kızıyorum insanların basitliklerine ,
ayrıca mesele benim kına yakılırken dönmem değil ki heryere çağırıyolar düşünmüyolar sorması gerekmezmi nezaketen ,ben kardeşinin karısıyım uzun zamandır görmemiş bi selam çok mu zor ; ben giderim gitmem ,yok abla sağol derim mesele o değil ki bunu anlatamıyorum

Son düzenleme:
abartmayın hem nerde her kelimede onu yaptım bunu yaptım dedim ,karşılaştırmanız için yazdım ne varsa kendimi övmek değil amacım ,
hamileyim tabi Allah Allah başka zaman olsa avcunu yala oranı yala buranı yala diye saçma sapan konuşur onları düşünemiyo mu ,bana yemeklerden konuşup sonra hiçnişey yokmuş gibi davranması sinirimi bozuyo

ama haklısınız insanlardan bişey beklemiyceksin ,herkese gerektiği hakettiği gibi davranıcaksın ben güzel duygularla yaklaşıyorum ama aynı şeyleri göremeyince ister istemez takıyorum :26:

Kiyamam sana hamile hamile ya...

Neden muhatap oluyorsun bunlarla?
Anlattigina göre, ben bunlara afedersin ama, sumugumu bile atmam..

Senin sabi subyaninin suçu ne?
Yeni dogan rizkiyla gelir derler ya,elimi cebi mi asinir birseyler alsa o yavrucaga..

Eminim onlarin alacagi seye ihtiyacınız yoktur..ama bu gönül almak, bebege değer vermektir..

Herhalde 'almak zorunda değil hic kimse'..ama dogacak bebege büyükler olarak değer vermek zorunda!!!

Lütfen sallama bunlari..
Sunu bunu yaptım diye misafirlere sayikladiginda susmana cok kızdım. .

'Hani yaptiklarin, anca lafta, anca sayikliyorsun. .'gibi birseyler söyler misin ona....

Kiyamam sana hamile hamile ya...

Neden muhatap oluyorsun bunlarla?
Anlattigina göre, ben bunlara afedersin ama, sumugumu bile atmam..

Senin sabi subyaninin suçu ne?
Yeni dogan rizkiyla gelir derler ya,elimi cebi mi asinir birseyler alsa o yavrucaga..

Eminim onlarin alacagi seye ihtiyacınız yoktur..ama bu gönül almak, bebege değer vermektir..

Herhalde 'almak zorunda değil hic kimse'..ama dogacak bebege büyükler olarak değer vermek zorunda!!!

Lütfen sallama bunlari..
Sunu bunu yaptım diye misafirlere sayikladiginda susmana cok kızdım. .

'Hani yaptiklarin, anca lafta, anca sayikliyorsun. .'gibi birseyler söyler misin ona....

sağol canım benimde demek istediğim bu ,değer verme bişey almasada hal hatır sorma ,buna alınıyorum
kimsenin bişey almak yapmak zorunda olmadığını bende biliyorum ,ama bizi bi çok şey yapmak için zorunlu hale getirip sonra kendilerine gelince el gibi durmaları gücüme gidiyo gerçekten

ya laf söylerim öyle suskun yapıda bi insan değilim ama muhattap olmak istemiyorum ,o bunu şunu yaptım deyince hiç duymamazlıktan geliyorum zaten sonu gelmiyceni biliyorum artık ama bunu iyice alışkanlık haline getirdi ,en iyisi dediğin gibi bende herkes içinde lafı söyliycem ,bi akıllı kendilerini zannediyolar

sağol canım benimde demek istediğim bu ,değer verme bişey almasada hal hatır sorma ,buna alınıyorum
kimsenin bişey almak yapmak zorunda olmadığını bende biliyorum ,ama bizi bi çok şey yapmak için zorunlu hale getirip sonra kendilerine gelince el gibi durmaları gücüme gidiyo gerçekten

ya laf söylerim öyle suskun yapıda bi insan değilim ama muhattap olmak istemiyorum ,o bunu şunu yaptım deyince hiç duymamazlıktan geliyorum zaten sonu gelmiyceni biliyorum artık ama bunu iyice alışkanlık haline getirdi ,en iyisi dediğin gibi bende herkes içinde lafı söyliycem ,bi akıllı kendilerini zannediyolar

Daha geçen sene bende senin aylarında bir hamileydim.
Bebek hazırlıkları denen şey o kadar 'KUTSAL' ki..
Tertemiz bir oda,yep yeni bebek eşyaları,o odanın verdiği huzur,mis koku..
Ne olur her zaman ele gelmeyecek güzelliklere katkıda bulunsalar?
Atla deve isteyen yok,bir biberon,bir iki tulum al getir be arkadaş..
'Zaten sana güvenip çocuk yapacak kadar gerizekalı mıyım ben'..der insan oğlu.
Beklentisi büyük bir hamile olarak görmedim ben sizi,gayet dozunda istekleriniz..
Beklentisi büyük olan hamilelere benimde tahammülüm yoktur..fakat doğacak yavru taş değil,zamanı gelince 'TORUNUM' diye başkalarına hava atmayı,bebeğini büyütürken zevkle sana artistlik taslamayı çok iyi becerirler ama..

Alemin bi akıllısı kaynanan değil,kesinlike ve kesinlikle tersle!!!
Başkalarının yanında pişkince yalan söylüyorsa,senin kişiliğinden müthiş yüz buluyor demektir..

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu..

not:Kimse birşekilde bebeğine maddi anlamda değer vermiyorsa son ana kadar,bırak salla gitsin o zaman..
'Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner..'demişler tatlım..

Son düzenleme:
Canım sana kaynananın yaptığını hatta beterini bana annem yaptı 1 aylıkk bebeğim var ne hamileyken ne doğumdan sonra destek görmedim ben bi çöp almadı benim bebeme bi altın taktı kaynanama göstere göstere ki bebemin herşeyini kaynanam aldı onun taktığı altının aynısını taktı bana baktı hamileyken evimi temizledi annem ben 8,5 aylıkken bırakıp gezmeye gitti doğumdan sonra geldi seni çok iyi anlıyorum yapacak bişey yok ama üzülüyoruz işte senin en azından annen değil boşver bizimle paylaş rahatla sonra unut.

Daha geçen sene bende senin aylarında bir hamileydim.
Bebek hazırlıkları denen şey o kadar 'KUTSAL' ki..
Tertemiz bir oda,yep yeni bebek eşyaları,o odanın verdiği huzur,mis koku..
Ne olur her zaman ele gelmeyecek güzelliklere katkıda bulunsalar?
Atla deve isteyen yok,bir biberon,bir iki tulum al getir be arkadaş..
'Zaten sana güvenip çocuk yapacak kadar gerizekalı mıyım ben'..der insan oğlu.
Beklentisi büyük bir hamile olarak görmedim ben sizi,gayet dozunda istekleriniz..
Beklentisi büyük olan hamilelere benimde tahammülüm yoktur..fakat doğacak yavru taş değil,zamanı gelince 'TORUNUM' diye başkalarına hava atmayı,bebeğini büyütürken zevkle sana artistlik taslamayı çok iyi becerirler ama..

Alemin bi akıllısı kaynanan değil,kesinlike ve kesinlikle tersle!!!
Başkalarının yanında pişkince yalan söylüyorsa,senin kişiliğinden müthiş yüz buluyor demektir..

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu..

not:Kimse birşekilde bebeğine maddi anlamda değer vermiyorsa son ana kadar,bırak salla gitsin o zaman..
'Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner..'demişler tatlım..

çok sağol gerçekten ,benim nedemek istediğimi ne hissettiğimi çok iyi anlamışsın
ilk başta öyle yorumlar okuyunca noluyoruz dedim ,onu salla bunu salla taş değiliz ki tabi takıyoruz az çok beklenti içine giriyoruz
aynen dediğin gibi torunum diye başkalarına hava atıcaklar çünkü kaynanam öyle bi karakterde ki yerine göre konuşma şekli değişir ,şunu yaptık bunu yaptık diye hava atar,ben böyle dedim yaptılar der ki bişeyden haberi yoktur...

bikere annemle ortak bi akrabaya geçmiş olsuna gitmişler ,onunda oğlu yeni nişanlı o dönem ,konu altıından takıdan açılmış
ev aldılar ilaydanın hiç bileziği kalmadı söz bileziği bile gitti çok üzülüyorum iki tarafta züğürt demiş :KK53: annemde orda kadın ya sabır çekmiş annemide tanıyolar onuda ,
ki evi biz koparatiften aldığımız için tabu çıkmadı ve kredi çekemedik,eşim annemlerin evi üstüne aldı o evin üzerinden kredi çektik ,kolay kolay kim yapar bunu kim verir evini ,babam emekli memur çeyizimi altınımı mobilyamı istediğim gibi yaptılar ikiletmediler bile ,ama bana sözlüyken getirdiği çorapların parası bile eşimden çıktı bi kuruşları yok üstümüzde ; sorarım kim züğürt ağzından çıkanı kulağı duymuyo densizde aynı zamanda

sonrada bizim gelin hiç takı istemedi biz kendimiz yaptık :KK53: demiş

ben sizden bişey istemem ki muhattabım oğlunuz ;
annemde ilayda oğlunuza güvendiği için sesini çıkarmadı yoksa herşeyin iyisini ister öylede alıştı ,onlar oğlunuzla aralarında konuşmuşlardır herşeyi demiş

işte böyle şeyler aklına gelince takma bakalım

Canım sana kaynananın yaptığını hatta beterini bana annem yaptı 1 aylıkk bebeğim var ne hamileyken ne doğumdan sonra destek görmedim ben bi çöp almadı benim bebeme bi altın taktı kaynanama göstere göstere ki bebemin herşeyini kaynanam aldı onun taktığı altının aynısını taktı bana baktı hamileyken evimi temizledi annem ben 8,5 aylıkken bırakıp gezmeye gitti doğumdan sonra geldi seni çok iyi anlıyorum yapacak bişey yok ama üzülüyoruz işte senin en azından annen değil boşver bizimle paylaş rahatla sonra unut.

canım benim ,anlıyorum seni insanın annesi böyle yaparsa ,evlat bu ya insanın içi sızlar :KK43:
sende kaynanana yapıcaksın evlatlığı madem öyle ,herkes hakettiğini yaşasın şu hayatta

Son düzenleme:
takma diyecegim olmayacak biliyorum...simdi boyle yapanlara bebegin olunca bebeginin parmak ucunu dahi elletme...uzaktan torunum yavrum derler millete karsi..cok iyi anliyorum seni...bunlarin akli fikri gosteriste olur...samimiyet sifir.

Rabbine sukret muhtac olmadigin icin, ya birde muhtac olsaydin bu insanlara?

biliyor musun burdaki bu gelinlerin yazilarini okuyunca gorumce olmaya korkuyorum (kaldiki bende bir gelinim)...acaba diyorum hani belli bir beklenti olusuyor ya gelin gorumce arasinda..iste bir yere gidilir gel denmesi..yok hayirli olsun denmesi filan...

aslinda boyle seylere pek takilmam ama mesela benim bebegim sunnet oldu..esimin ailesi esimle konusurken gecmis olsun filan ayaklari yaptilar..bana hayirli olsun gecmis olsun diyen olmadi bile dogru durust. sanki bu cocuk sadece ogullarininmis gibi...herneyse takilmiyorum bunlara...ama laf gelincede esimede soylerim...kendileriyle bi laf acilsa kendilerinede soylerim...

insan tabiiki biraz deger gormek istiyor..ama yapacak birsey yok boyle kabul edeceksin bu insanciklari...bunlara kafayi taktigimiz zamana yazik...

Rabbim yavrunu sag saglim kucagina versin ve sen onu istedigin gibi buyut, dunyalara bedel...dunya umrunda olmayacak zaten yavrunun gozlerine baktiginda emin ol :KK16:

X