Saç Rengi ve Saç Boyama Turunculuğu Gidermek İçin Ne Yapmalı? Kızıllıktan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı??

Olala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
6.464
17
156
46
İstanbul
kızlar selamlar

boya konusunda tecrübeli arkadaşlarıma iki sorum var:

saçıma loreal açıcı doğal kahve 5.1 uyguladım.. siyah olan kısın çok çok hafif kızıllaşırken (açık kahve oldu), doğal koyu kahve olan saç diplerim yine çok çok hafif turunculaştı (koyu kumral oldu).. bu renkler yansıma şeklinde yani oldukça hafif.. ve dip ile uçlar arasında anlattığım gibi bi ton ve yansıma farkı var..

turunculuk ve kızıllığı örtsün diye küllü boya uyguladım, yani 8.1 uyguladım (sadece bir kez). amacım 3-4 boyama sonucunda açıcı kullanmaksızın tüm saçımı kumral tonuna getirmek.. ancak küllü boya tam olarak gideremedi bu yansımaları..

sizce ne yapmalıyım?
turunculuğu nötrlemesi için hangi boyayı eklemem lazım ana boyamın içine (çok az mavi ekleniyordu sanırım ama emin olamadım)
ve de kızıllığı nötrlemesi için hangi boyayı eklemem lazım??
2 ayrı karışım yapıp dip ve uçlara ayrı ayrı uygulamam lazım herhalde??

kısacası turunculuğu nötrleyen renk hangisidir
ve de kızıllığı nötrleyen renk hangisidir...

yardımcı olabilirseniz çoooook sevinirim.. şimdiden teşekkür.. lütfen tecrübeli arkadaşlar öneride bulunsun..

ikisini de nötrleyen mavi boyadır cnm küllü kullanman da iyi olmuş fakat neden 8.1 e boyadın onu anlayamadım açık renklere boyarsan saçındaki kızıllıklar kapanmadığı gibi yenilerini de eklersin saçlarının rengi açıldıkça kızıllaşıyor demekki ..ultra açıcılı bir boya kullanman hata olmuş bu yüzden.. saçında ton farklılığı da var diyorsun açık renkleri unut kesinlikle
ve kuaföre git bu işlem için kendin yapman biraz zor gibi..

cnm saçımdaki siyahtan kurtuldum ve bunu sadece açıcı boya ile başardım.. şu an saçımdaki ton farkı bariz ve çirkin değil.. fakat ben daha güzel olsun istiyorum.. 8.1e tonunu kırmak için boyadım.. koyu renkle kapatabileceğimi ben de biliyorum ama bu başa dönmek olacak.. zor olan açabilmek ve bunu da kızıllaşıp turunculaşmadan yapmak zaten..

bu arada maviden başka bi renk daha vardı diye hatırlıyorum ama bi türlü hatırlayamadım..

(şimdi netten araştırıyorum turunculuk üzerine yeşil (küllü) uygulama yaparsak dorelik oluşurmuş ki bende de bu yönde bi gidişat var diplerde..)

Son düzenleme:
nötrlemek için renk çemberinde birbirinin karşısında olan renkler kullanılıyormuş

mavi + kırmızı = mor
sarı + kırmızı = turuncu
mavi+ sarı =yeşil

yeşilin karşıtı = kırmızı (yeşili oluşturan ana renklerin dışında kalan ana renk)
turuncunun = mavi (turuncuyu oluşturan ana renklerin dışında kalan ana renk)
morun = sarı (moru oluşturan ana renklerin dışında kalan ana renk)

renk çemberi:
bunu aklınızda tutmanız için bir üçgen çizin.. köşelerine de ana renkleri yazın.. sarı-mavi-kırmızı
şimdi o üçgene ters bir üçgen çizin- altıgen gibi oluyor- onların köşelerine de sarıyla mavinin ortasında kalan köşeye yeşil, maviyle kırmızının ortasında kalana mor, kırmızıyla sarının ortasında kalana da turuncu..
şimdi bunların karşıtlarındakine bakarak birbirinin zıttı olan renkleri seçebilirsiniz..

Sarı, kırmızı ve mavi renklere; Esas Renkler veya Meydana Getirilemeyen Renkler adı verilir.
Yeşil, turuncu ve mor renkler ise esas renklerin ikişerli karışımından meydana gelirler.

Kızlar acaba kızıl hangi renklerden oluşuyor.. Kırmızı ve mor mu?? O zaman kızılı yeşil nötrlüyor sanırım..

Son düzenleme:
sonuç olarak anladığım kadarıyla her yol maviye çıkıyor.. kızıllık için de turunculuk için de..

tecrübesi olan arkadaşlar tavsiye lütfen..

sonuç olarak anladığım kadarıyla her yol maviye çıkıyor.. kızıllık için de turunculuk için de..

tecrübesi olan arkadaşlar tavsiye lütfen..

cnm ben demiştim işte ikisini de nötrleyen mavidir diye ama kendin araştırıp bulman daha iyi olmuş
şu an saçların sarı gibi birşey anladığım kadarıyla açıcı kullndım diyorsun çünkü eğer öyleyse daha dikkatli olman lazım cnm küllü renkler sarı saç üzerinde yaşil sonuç verir araştırmışsın biliyorsundur ama ben yine de hatırlatayım dedim saç rengin nasıl şuan ona göre birşeyler söyleyeyim ben de turuncu gibi olan saçlarımı küllüye yaklaştırdım topiğim de var ordan bakabilirisn mavi boyayla tamamını boyamıştım ben temiz iş..üzerine de bi kaç kere istediğim küllü tonu uyguladım sonuç istediğim saç rengi.

sarı falan değil cnm ilk msjımda ayrıntılı anlatmıştım.

mavi olduğunu tahmin ediyordum ama ince noktalar olabilir diye düşündüm..
kızıllığı asıl nötrleyen yeşilmiş ama sonuçta onda da mavi var..
bir de renk çemberinin mantığı çok güzel olaya hakim oluyosun..

kızlar mavi boya ne kadar ekleniyor bi tüpe bi tırnak kadar mı sıkmalıyım??

kızlar mavi boya ne kadar ekleniyor bi tüpe bi tırnak kadar mı sıkmalıyım??

evt cnm..trnağın boyutuna göre değişir gerçi..
ben kullnacğm boya küllüyse mercimek tanesi kadar
değlse fındık büyüklüğünde koyuyorum yoksa yeşillenme yapıyor..

sağol cnm

yalnız küllü mango silici önerdi.. mavi mixdir hemencecik akar boyadıkca da saçın koyulaşır dedi...

küllümangonun msjını paylaşıyorum:
"loreal extra açıcının oksidan oranı yuksek yani 7.5 luktur. o yuzden de daha fazla açar . ama diğer yerleri boyalı oldugu için açmamış. eğer açık renkler uygulamaya devam edersen diplerin hep daha açık olacaktır uçlarından. çünkü yuzde 6 lık boya uygulaması var boylarında saçının ve daha fazla pigment yuklu .
eğer maddiyatın ıyıyse sana tavsıyem amonyak içermeyen bir boya silici kullan. ben biocarin markasının boya silicisini 3 kere kullandım . bu boya silici saça kesinlikle zarar vermiyor ve diplerden çıkan kendi saçına etki etmiyor.
boya silici ile saçındaki tum yapay pigmentleri akıt . ortaya oksıdanların saçını açtıgı ham saçın çıkacak turuncumsu bır renk . bunun üzerine koleston perfect 9.11 ve 9.2 karıştır . yada daha iyi bir sonuc için loreal majırel 9.11 ve 9.07 rengini karıştırıp uygula yuzde 6 lık oksıdanla.
boyaları yuksek soyledim çünkü boya siliciden sonra istenılen renkten 2 ton açık uygulama yapmak gerekir .
bu işlemlerden 3 hafta sonra saçının alacagı duruma göre ya aynı karışımı uygula yada loreal majırel 8.11 ve 8.07 uygula yuzde 6 lık oksıdanıyla .
eğer bu kadar ugraşmak ıstemem dersen de saçını koyulaştırmadan yansımalardan kurtulman mumkun olmaz. gerçi saç koyulaştıkça kızıl yansıma daha fazla yapar .
geçici bir çözum olarak mavi ve birazda yeşil ile cila uygulaması yapabılırsın. ama mix tonlar saçtan çok cabuk akar ve her 10 gunde bir bu işlemleri yapman gerekir . ve saçın koyulaşır "

bu bahsedilen boyaları herkes heryerde bulamaz daha çok etkili ve bulunacak öneriler lazım mesela isdediğiniz boyayı alın içinede küllü kumral katın tabi koyu tonlar için behsediyorum mesela kahve tonları boyayanlardada turunculuk oluyor bende bundan sonra eve bi tane tüp boya alıcam küllü kumral 7.1 yada 6.1 bunu her boyamama birazcık sıkıcam azını sıkıca kapayınca bu tüp 2 3 kere dayanır inş. bu yüntem en kolayı bir arkadaşım saçını çikolata kahve yapmışdı içinede 6.1 ekledi tüpün yarısı kadardı sanırım yani 2 kullanımlık olucak daha iyi lorealle boyamışdı nevaclor küllü kumralda karışdırdı içine ben daha hiç denemedim ama deniycem artık

Kızlar aynı şey benim başıma da geldi saçımı koleston 8.0 boyadım turuncumsu bi renk oldu nasıl kapatablirim ben kumral istyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…