eben turşu kurmaya meraklı biri olarak vereyim hemen :)
bir litre suya üç buçuk yemek kaşığı tuz 3 yemek kaşığı toz şeker bir bardakta sirke koyuyorsun. istersen limon tuzu atabilirsin ekşi seviyorsan. sarımsakta tat katıyor. turşunun iyi olması için bidonun dibine ya bi tane nohut yada küçük bi parça ekmek atıyorsun (bunu herkes bilmeyebilir)
üstünün beyazlamaması içinde bütün malzeme suyun altında kalması gerek bunun için pet şişeyi kesip üstüne bastırabilirsin. çok küçük bi kısmı bile üstte kalırsa beyazlar canım
ben turşu kurmaya meraklı biri olarak vereyim hemen :)
bir litre suya üç buçuk yemek kaşığı tuz 3 yemek kaşığı toz şeker bir bardakta sirke koyuyorsun. istersen limon tuzu atabilirsin ekşi seviyorsan. sarımsakta tat katıyor. turşunun iyi olması için bidonun dibine ya bi tane nohut yada küçük bi parça ekmek atıyorsun (bunu herkes bilmeyebilir)
üstünün beyazlamaması içinde bütün malzeme suyun altında kalması gerek bunun için pet şişeyi kesip üstüne bastırabilirsin. çok küçük bi kısmı bile üstte kalırsa beyazlar canım
e
burcuuuuu bu toz şeker miktarı doğru mu.çok değil mi nasıl oluyor tadı böyle.eğer doğruysa bi deniyim bakim teşekkürler.bütün turşular için geçerli mi bir de her 1 litreye bir bardak sirke mi ve ne sirkesi koyacağız
Sekeri ilk kez duydum tatlımsı olmuyo demi:26::26:
ben turşu kurmaya meraklı biri olarak vereyim hemen :)
bu ananemin tarifidir ve turşuları çok güzel olur. kalın tuz kullanır tursuyu kurduktan sonra bir leğende suya kalın tuzu karıstırarak erit tadına bakarak tuzunu ağız yakmayacak ama baya tuzlu olacak sekilde
sonra tuzlu suyu once koyuyorsun ustte 4 parmak kalacak şekilde üstüne de sirke
sirke kaliteli olacak mümkünse vefa sirke emin olmadığın sirkeyi kullanma hepsinin tursusu hos olmuyor
sırke uste kondugu için aşagı suzulu süzüle dogal bir sekilde yayılıyor.
ben de böyle kurarım göz kararı ama hep güzel olur
yaptım Burcu yaptııım bakalım nasıl olicek hadi bakalım elimize sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?