• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkmenler İçin Sınırda Sahra Hastanesi Kuruldu

fildisisahili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
2.244
2.857
63
Suriye'de Esad güçlerinin operasyonu karşısında zor durumda kalan Bayırbucak Türkmenleri için, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında sahra hastanesi kuruldu.

turkmenler-icin-sinirda-sahra-hastanesi-kuruldu-7899441_x_1870_300.jpg

Suriye'de Esad güçlerinin karadan, Rusya'nın da havadan ve denizden saldırıları karşısında zor durumda kalan Bayırbucak Türkmenleri için, Sağlık Bakanlığı'nca Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında Suriye sınırında sahra hastanesi kuruldu.

SALDIRILAR TÜRKMENLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında Suriye toprakları üzerinde yaşayan Bayırbucak Türkmenleri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı birliklerin karadan, Rusya'nın da havadan ve denizden düzenlediği saldırılar nedeniyle zor günler geçiriyor.

SINIRDA BULUNAN KÖYLERE SIĞINIYORLAR

Saldırılar nedeniyle evleri ve köylerini terk eden Türkmenlerin 10 günden bu yana Türkiye sınırına doğru kaçışları sürerken, gelen aileler Yayladağı ilçesinin Aşağıpulluyazı Mahallesi'nin karşısındaki, Suriye sınırı içinde kalan Yamadı, Zeytincik ve Robin köyleri ile Kızılçat Mahallesi'nin karşısında Sellur Köyü'ne sığınıyor.

HATAY'A GETİRİLEN YARALILARDAN 12'Sİ ÖLDÜ

Saldırılarda yaralanan bazı Türkmenlerin, Hatay'daki hastanelerde tedavileri sürerken son 10 günde bu yaralılardan 12'si yaşamını kaybetti. 56 yaralının tedavilerinin devam ettiği belirtilirken, bunlardan 22'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

TÜRKİYE, TÜRKMENLERİN YARDIMINA KOŞTU

Saldırıların şiddetlenmesiyle birlikte Türkiye'de ilgili makamlar acil önlemler oldu. İlk olarak bölgeye Türk Kızılayı gitti. Hatay Valisi Ercan Topaca, Kızılay ekibinin dün itibariyle bölgeye ulaştığını söyledi. Kendisi de dün akşam saatlerinde bölgeye giderek incelemeler yapan Vali Topaca'nın açıklaması, sınırımıza gelenlerin sayısını da netleştirdi.

YAPILAN YARDIMLAR RAKAM RAKAM AÇIKLANDI

Topaca, "Yaklaşık bin 500 Türkmen sınır bölgemize gelmiş durumda. Kış şartları başlıyor. Süratle çadır ihtiyaçlarını, battaniye ihtiyaçlarını ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması noktasında tedbirlerimizi aldık. 575 çadır kendilerine ulaştırıldı. 4 bin 200 adet battaniye ihtiyaç olan tıbbi malzemeler, yiyecek anlamında 20 bin civarında konserve, 2 bin adet kit şeklinde yiyecek malzemesini ulaştırdık."

SAHRA HASTANESİ HİZMETE AÇILDI

Saldırıların artmasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte çatışmada ve saldırılarda yaralanan Türkmenler için Suriye tarafında sıfır noktasında sahra hastanesi kurdu.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK

Bayırbucak Türkmenleri bölgesine kurulan sahra hastanesinde yeteri kadar doktor ve sağlık personeli de görevlendirildi. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan hastanede bölgeden gelecek yaralılara gerekli ilk müdahale yapıldıktan sonra, öncelikle durumu ağır olanlar hazır bekletilen ambulanslar Hatay'daki hastanelere götürülecek.

TÜRKMEN KOMUTAN HAYATINI KAYBETTİ

Saldırılar sonucunda Türkmenler için önemli olan bölgelerden biri olan Kızıldağ'ın, rejim askerlerinin kontrolüne geçtiği haberleri geldi. Rusya uçaklarının ağır bombardımanı sonunda Esad'a bağlı helikopterlerin asker indirdiği Kızıldağ'ın savunması sırasında Türkmen komutan Zekeriya Abdullah'ın da hayatını kaybettiği kesinlik kazandı.

Türkmen Dağı'ndaki Komutandan Yardım Çığlığı: Dayanılmaz Zulüm Var

"İSTEDİĞİ YERİ KIZILDAĞ'DAN VURABİLİR"

Sultan Abdülhamit Tugayı Temsilcisi Tahsin Hoşkar, Esad güçlerinin eline geçen Kızıldağ'ın, Türkmenler için çok kritik ve stratejik bir yer olduğuna dikkat çekti. Böylesine önemli bir yerin Esad'a bağlı birliklerin eline geçmesinin çok önemli olduğunu belirten Hoşkar, "Kızıldağ'ı Esad aldı ve şimdi oraya yığınak yapıyor. Kızıldağ'dan istediği Türkmen köyünü vurabiliyor. Kızıldağ, Türkmenler için çok stratejik bir yerdi ve elimizde onların silahına karşı silah yoktu, çok şehit verdik ve mecburen çekilmek zorunda kaldık" diye konuştu.

"KASAP TEPESİ DÜŞERSE TÜRKMENDAĞI DA DÜŞER"

Rusya'nın bölgeye gelmesiyle birlikte Beşşar Esad'ın Türkmenlere yönelik saldırılarının daha da arttığını kaydeden Tahsin Hoşkar, şunları söyledi:

"Son bir aydır, özellikle Rusya'nın bölgeye gelmesiyle ağır saldırı altındayız. Esad rejimi önce bizi hedef alamıyordu ancak Rusya bizi net hedef alıyor ve o nedenle biz Kızıldağ'ı kaybettik. Rusya olmasa; Esad hayatta Kızıldağ'ı alamazdı. Rusya'nın ağır bombardımanı sonucunda bu oldu. Esad şimdi Kasap Tepesi, Türkmendağı ve Kürt Dağı'na saldırıyor. Özellikle Kasap Tepesi'ne yoğun bir saldırı var ve orada şu an çatışma devam ediyor. Eğer orası da düşerse Türkmendağı'nı da, Kürt Dağı'nı da tamamen kaybederiz. Bayırbucak'da durum çok kötü. Saldırılar nedeniyle kardeşlerimiz Yayladağı'nın karşısındaki Sellur, Zeytincik, Yamadı ve Robin köylerine sığınıyorlar. Şu anda o köylerde 20 bin civarında sivil ve var bunların 8 bini Türkmen, diğerleri Arap kardeşlerimizdir. Türkiye'den o köylere çadır ve battaniye geldi. Bölgede Türkmenlere yönelik saldırılar devam ediyor."

"TÜRKMEN BİRLİKLERİN İHTİYAÇLARI BULUNUYOR"

Türkiye sınırına yakın köylerde toplanan Türkmenler için Türkiye'nin çadır, battaniye ve yemek konusunda gerekli tüm yardımları yaptığını belirten Tahsin Hoşkar, saldırı altındaki Türkmen birliklerin de ihtiyaçları olduğunu söyledi.

"ÖNCE ALLAH'A, SONRA TÜRKİYE'YE TEVEKKÜL ETTİK"

Birliklerin çok acil ağır silahlara ihtiyaç duyduğunu kaydeden Hoşkar, "Bizim ne yemeğe ne de yatağa ihtiyacımız var. Biz orada ot ile de yaşarız. Bir tek ağır silahlara ihtiyacımız var. Silah olsun bize yeter. Bu olaylar başlayınca Türkmen olarak bizler önce Allah'a sonra Türkiye'ye tevekkül olduk. Türkmen olarak kim bize sahip çıkacaktı? Türkiye'den başka kim sahip çıkar ki bize?" diye konuştu.

HATAY'DAN YARDIM ULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Tahsin Hoşkar ayrıca, bölgeye kurulan sahra hastanesinin Türkmenler açısından da çok önemli olduğunu söyledi. Bu arada Hatay'ın bazı ilçelerinde de Bayırbucak bölgesine yardım toplanıp ulaştırılmaya çalışılıyor.

http://www.haberler.com/hatay-turkmenler-icin-sinirda-sahra-hastanesi-7899441-haberi/

Türkiye elinden gelen herseyi yapıyor; "onları geri göndereceğim" diye seçim vaadinde bulunan bir ana muhalefet liderine rağmen...
buraya gelenlerin bir çoğu Türkmen değil.Önce ön araştırma yapın .Hasbelkader gelmiş olan Türkmenlere hiç bir yardım yapılmıyor.Kaderlerine terk ediliyorlar.Yardım alanları diğer kesimi.

buraya gelenlerin bir çoğu Türkmen değil.Önce ön araştırma yapın .Hasbelkader gelmiş olan Türkmenlere hiç bir yardım yapılmıyor.Kaderlerine terk ediliyorlar.Yardım alanları diğer kesimi.
Buraya derken tam olarak nereye?Hataydamısınız? Siz birebir şahitmisiniz olanlara? Öyleyse detaylı bilgi verirmisiniz lütfen. Olanlar gerçekten üzücü.

On araştırma mı :) o bölgeleri bilen biriyim ben. Şu ana kadar türkiyeye geçiş yapanların arasinda turkmenler çoğunlukta değil çünkü savaş nerde şiddetliyse oradakiler geliyor daha çok. Bi ara da ezidiler akın akın geldi hatırlarsanız. Suriye den geçiş yapanlara yardım yapılırken ırkına göre davranilmiyor, Türkmenlere de Kürtlere de Araplara da yapılan yardım aynı.

Türkiye elinden gelen herseyi yapıyor; "onları geri göndereceğim" diye seçim vaadinde bulunan bir ana muhalefet liderine rağmen...

Zeynep şu tablonun suçlusu da ana muhalefet lideri değil, Suriye kaosa sürüklenirken ateşi söndürmek yerine harlayan hükümet hiç mi suçlu deği. Ne ala IŞİD'i besleyen hükümet, suçlu yine muhalefet.

Bu adamlara hiçbir şekilde insani yardım dahi yapmayan ümmeti Muhammed hakkında ne diyorsun mesela? Mesela Arabistan, Katar, Kuveyt, Umman vs vs. Para içindeki bu sevgili arap ülkeleri 3 maymunu oynarken neden hep biz kucak açıyoruz, din onları neden birleştiremiyor???

Zeynep şu tablonun suçlusu da ana muhalefet lideri değil, Suriye kaosa sürüklenirken ateşi söndürmek yerine harlayan hükümet hiç mi suçlu deği. Ne ala IŞİD'i besleyen hükümet, suçlu yine muhalefet.

Bu adamlara hiçbir şekilde insani yardım dahi yapmayan ümmeti Muhammed hakkında ne diyorsun mesela? Mesela Arabistan, Katar, Kuveyt, Umman vs vs. Para içindeki bu sevgili arap ülkeleri 3 maymunu oynarken neden hep biz kucak açıyoruz, din onları neden birleştiremiyor???
1.hükümet işidı beslemedi.
2.arap ülkelerinin tutumlarini zaten savunmadim. Hatta Kutsal topraklar o ülkelerde olduğu için üzülüyorum. Onlar yanlış yapıyor diye hatta tüm dünya yanlış yapıyor diye (Mülteciler konusunda) biz de mi yanlış yapalım?

İnternete 2 tane tır fotoğrafı koydular; neymiş, Türkiye işidı destekliyormuş! Bu kadar kolaysa ben de gider askeriyede silah dolu tırların fotoğrafını çekerim, sonra derim ki, chp ile mhp darbe yapcak ve bu silahları kullanacak (atış serbest...)

İnternete 2 tane tır fotoğrafı koydular; neymiş, Türkiye işidı destekliyormuş! Bu kadar kolaysa ben de gider askeriyede silah dolu tırların fotoğrafını çekerim, sonra derim ki, chp ile mhp darbe yapcak ve bu silahları kullanacak (atış serbest...)

İnternette iki tır fotosu mu, bundan yola çıkarak mı hükümet suçlandı zeynep?

Yapma lütfen, arada bir ton süreç yaşandı...

Onlarca Türkmen videosu izledim şu iki gün boyunca .

Türkiye'nin desteğine duydukları ihtiyacı ve bugüne kadar yapılanlara minneti ifade eden .

Yardımı alan teşekkür ediyor , uzaktan izleyen yardım falan yok diyor .:KK64:

Daha fazlası yapılabilir mi ? Ha bunu konuşalım . Ama Türkiye'nin Türkmenleri yok saydığını bir es geçelim .

Hoş şunda da samimi bulmuyorum yorumlarını okuduğum bir çok kişiyi (tüm sosyal medyada) ... Türkmenler üzerinden hükümeti yerenler , hükümet bugün Rusya ya kafa tutmayı göze alıp , savaşa yelken açsa ; Türkmenler için ülkesini savaşa soktu diye yerecek .

Bence daha fazlası yapılmalı o ayrı , ya herro ya merro !

İyide neden o bölgedeki jandarma askerler görevden alındı niye haklarında .soruşturma başlatıldı buna ne diyeceksiniz niye sınırdaki tırlardan bahsedince ateşe dönüyor niye niye...
Ha bunlarda mı chp ve MHP nin suçu siz ne derseniz deyin ışidi bir türkiye değil her yerde beslediler tıpkı pkk gibi çözüm süreci gibi aman anlatmayayım en iyisi....

Konuya gelince sevindim inşallah doğrudur şimdi diyeceksiniz ki hükümet kapıları açtı peki ıraktaki Türkmenlere neden açmadı yada şimdi nasıl oldu da açıldı kucaklar kapılar ben çok merak ediyorum..

İyide neden o bölgedeki jandarma askerler görevden alındı niye haklarında .soruşturma başlatıldı buna ne diyeceksiniz niye sınırdaki tırlardan bahsedince ateşe dönüyor niye niye...
Ha bunlarda mı chp ve MHP nin suçu siz ne derseniz deyin ışidi bir türkiye değil her yerde beslediler tıpkı pkk gibi çözüm süreci gibi aman anlatmayayım en iyisi....

Konuya gelince sevindim inşallah doğrudur şimdi diyeceksiniz ki hükümet kapıları açtı peki ıraktaki Türkmenlere neden açmadı yada şimdi nasıl oldu da açıldı kucaklar kapılar ben çok merak ediyorum..

sizce türkmenlere kim silah veriyor. fabrikaları yok paraları yok. fikriniz nedir.

sizce türkmenlere kim silah veriyor. fabrikaları yok paraları yok. fikriniz nedir.
Ben o kadar bilemem kim vermiş peki sizin fikriniz ne söyleyin bildiklerinizi hep bilelim?
Ha türkmen komutan şehit düşüncemi soruluyor yani ellerinde hiç mi bişey olmasın hani karşılaştırma yapıyorsunuz işıda türkiye silah verdi ise Türkmenlere kim verdi diye bilmem artık bende size soruyom?

Ben o kadar bilemem kim vermiş peki sizin fikriniz ne söyleyin bildiklerinizi hep bilelim?
Ha türkmen komutan şehit düşüncemi soruluyor yani ellerinde hiç mi bişey olmasın hani karşılaştırma yapıyorsunuz işıda türkiye silah verdi ise Türkmenlere kim verdi diye bilmem artık bende size soruyom?

laf cambazlığı. klavye milliyetçileri. Yeni değil 5 senedir yardım yapılıyor. inş. daha fazlası yapılır

laf cambazlığı. klavye milliyetçileri. Yeni değil 5 senedir yardım yapılıyor. inş. daha fazlası yapılır
Niye cevap bu şekilde anlayamadım ben de buna diyorum ki işinize gelmeyen şeye böyle hakarette bulunuyorsunuz ne demek laf cambazlığı klavye milliyetçiliği ne biçim laf bunlar ben de size bu yazdığınıza göre yazardım ama değmez yani değmez...

Biz niye duymadık saklımı yapılıyordu yardımlar ibadetin gzilisi daha makbuldür derim ben o zaman....

Ha suriyedeki Türkmenlere esad mı verdi silahı bunumu demeye çalışıyorsunuz?

Niye cevap bu şekilde anlayamadım ben de buna diyorum ki işinize gelmeyen şeye böyle hakarette bulunuyorsunuz ne demek laf cambazlığı klavye milliyetçiliği ne biçim laf bunlar ben de size bu yazdığınıza göre yazardım ama değmez yani değmez...

Biz niye duymadık saklımı yapılıyordu yardımlar ibadetin gzilisi daha makbuldür derim ben o zaman....

Arkadaşım hem Türkmenlere Türkiye'nin bugüne kadar destek olmadığını savunuyorsun , hem peki bu desteği kim veriyor sorusuna cevap vermiyorsun ?
Yani benim bilgim Türkiye'nin yardım yapmadığına kadar , kimin yaptığı beni ilgilendirmedi bugüne dek mi diyorsun ?
Ki yanılıyorsun ;
Kerkükte , tuzhurmatuda ,uygur Türklerinde .... Türkiye hangisine destek vermedi ? Yardım elini uzatmadı ? Sınırlarını açmadı ?
Bir tek telaferdeki savaş İşid/Türkmen savaşı dışına çıkıp , şii türkmen / sünni türkmen spekülasyonuna maruz kaldı . Ama orada da telaferdeki şii türkmenlere yardım eli uzatıldı .

Milliyetçisiniz anladım , adında Türk geçen her duruma aşırı hassasınız ona da eyvallah , ama hassas olduğunuz konuları araştırın . Aksi halde fetihcenin bahsettiği klavye milliyetçiliği yaftası hoşunuza gitmese de , sosyal ortamda sıkça karşınıza çıkabilir , nacizane tavsiyem .

Son düzenleme:
Back