• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkmen Dağı Düştü

yercekimli karanfil

Güzel günler de bizi görecek mi?
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
11.644
22.237
598
http://m.milliyet.com.tr/suriye-de-cok-onemli-gelisme--gundem-2151014/

Suriye'de çok önemli gelişme! Türkmen Dağı bölgesi düştü
Suriye rejimi ve Rusya'nın ortaklaşa olarak sürdürdüğü ağır bombardıman sonucu Türkmen Dağı Bölgesi düştü
i.milliyet.com.tr-.-YeniAnaResim-.-2015-.-11-.-20-.-suriye-de-cok-onemli-gelisme-turkmen-dagi-bolgesi-dustu-6305499.Jpeg.jpg

Yayınlanma Tarihi: 20.11.2015 18:47

Suriye'de Esed rejimi, Rusya ile beraber 3 gün önce Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde kara harekatı başlatmıştı.

Türkmen muhaliflerin mevzilerinin yanı sıra köyler de hedef alındığı saldırıda Türkmen Dağı Bölgesi düştü.

RUS BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞIRILDI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Rus savaş uçaklarının Suriye'deki Türkmen köylerinin bombalanmasıyla ilgili Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'un bakanlığa çağrılarak, "Rus tarafının eylemlerinin terörle mücadele değil, sivil Türkmen köylerini bombalamak" olduğunun belirtildiğini ve bu operasyona bir an önce son verilmesinin istendiğini bildirdi.

Karanfil Türkmenler kim bacım?
Suriyelimi Fransız mı kim kim onlar Türkmen diye ümmetten sayılmıyor....:(
Lanet olsun ırkçılıkda ayırdım yapanlara onlar Türk Türkmen diye sahip çıkılmlıyor:(
Bari evlatlarımızı sahiplenin diyorlar ama kapılar onlara sonsuza dek kapanmış kaderlerine mahkum oldular ve gidişat öyle bir hal aldı ki yakında Türk Türkmen nesli tükenecek ki istenen de bu :(

xaysex xaysex cok üzgünüm. Hani nerede "ummetciler" ? Turkmen Turk diye ummetten mi sayilmiyor? Nerede Ortadoğu'da bizden habersiz kus ucmaz diyenler? Bak orda Turkmenler katlediliyor. Bizim tepkimiz sadece kinamak. Yazik:KK43:

Allah oradaki ozellikle kadin ve cocuklarin yardimcisi olsun onlari korusun. Yasayacaklari zulmu dusunmek istemiyorum:KK43:

xaysex xaysex cok üzgünüm. Hani nerede "ummetciler" ? Turkmen Turk diye ummetten mi sayilmiyor? Nerede Ortadoğu'da bizden habersiz kus ucmaz diyenler? Bak orda Turkmenler katlediliyor. Bizim tepkimiz sadece kinamak. Yazik:KK43:

Allah oradaki ozellikle kadin ve cocuklarin yardimcisi olsun onlari korusun. Yasayacaklari zulmu dusunmek istemiyorum:KK43:
Ümmetçiler mi? Onlar esmaya ağlayalayanlar onlar fransada yaşanan olayları kınayanlar onlar mursi öldü diye günlerce yas tutanlar onlar Türküz diyemeyenler Türk kelimesinden ciddi ciddi rahatsız olanlar Allah onların öyle bir belasını verecek ki cehennem iyiki var zalimler için var
Bende çok üzgünüm karanfilim niye neden neden niçin Türkler türk olmak suçmu sahip çıkılması için illaki başka ırktan mı olmak lazım zira Doğtürkistana da sahip çıkın dedikçe gelenleri geri iade ettiler sonrada terörsit dendi yazık çok yazık diyecek birşeyim yok diye girmiştim ama yazacak o kadar çok şey var ki sayfalara almaz

Ümmetçilerin tepkisini bekliyorum ciddi ciddi gelsinler yazsınlar orta doğuda kimden habresiz kuş uçarmış uçmazmış görsünler :(:(

Ümmetçiler mi? Onlar esmaya ağlayalayanlar onlar fransada yaşanan olayları kınayanlar onlar mursi öldü diye günlerce yas tutanlar onlar Türküz diyemeyenler Türk kelimesinden ciddi ciddi rahatsız olanlar Allah onların öyle bir belasını verecek ki cehennem iyiki var zalimler için var
Bende çok üzgünüm karanfilim niye neden neden niçin Türkler türk olmak suçmu sahip çıkılması için illaki başka ırktan mı olmak lazım zira Doğtürkistana da sahip çıkın dedikçe gelenleri geri iade ettiler sonrada terörsit dendi yazık çok yazık diyecek birşeyim yok diye girmiştim ama yazacak o kadar çok şey var ki sayfalara almaz

Ümmetçilerin tepkisini bekliyorum ciddi ciddi gelsinler yazsınlar orta doğuda kimden habresiz kuş uçarmış uçmazmış görsünler :KK43::KK43:
Türk kelimesinden rahatsız olup Arapçılık ,sünnicilik politikası uygulayanlara lanet olsun.
Onları müslüman bilip peşinden gidenlere ve ülkemizi bölüm sürecine gitmesine bilerek ya da bilmeden destek olanlara da lanet olsun.
Aklı mantığı olan insan sıranın bize geldiğini de anlar diyeceğim ama zeka lazım

Esmaya ağlayanlar neredesiniz? Hepimiz ermeniyiz diye eylem yapanlar neredesiniz? Profilini fransız bayrağı yapanlar neredesiniz? Bu liste uzar gider yazıklar olsun....
Türküz demek yasaklanırsa şaşmam.
Asla ırkçı değilim.
Ülkemizde yaşayan Kürtler Ermeniler Museviler ve diğer vatandaşlarımıza saygım sonsuz.
Ülkede arsızlık yapmayan vergisini veren herkes başımızın üstündedir.
Ama birilerini memnun etmek ve bölücülere destek için Türklüğü yok sayanlara saygım yok.
Aşağılık amerikancı itler.Milliyetçilik bu değil.Uyanık olun uyanık.

Arkadaşlar sizler neyin fantezisindesiniz? Türkiyenin sınırları Suriyeli mültecilere açık ve hep vatanimiza buyur ettik onları. Gelirken de arap, Kürt, Türk, ezidi ayrımı ne zaman yapıldı? Sinirlarimiz içerisinde misafir ettiğimiz suriyeliler içerisinde arap da var Türk de var kürt de var... Kimi neyle suçluyorsunuz anlamıyorum? Suriyedeki savaş mağdurlarına üzülürken ırkına bakarak mi üzülmeliyiz? Benim için oradaki Türkmenler kadar, Kürtler ve Araplar da değerli. Hele hele de bu zulme ugrayanlar din kardeşimse daha da çok üzülürüm... ayrıca oradaki Türkmenler zaten müslüman

Bir Türkmen soykırımı daha . Tarih bu rezil , aşağılık soykırımlar ile dolu . Telaferden bu yana .
Türkmenlere yapılan zulüme içim yanıyor .
Türkiye'nin Türkmen politikasını da eksik buluyorum .
Bu insanların umudu olarak biz varız .
Bunu ben demiyorum , Bayırbucak Türkmen dağı tugay komutanın geçtiğimiz Haziran ayındaki sözleri ;

http://www.internethaber.com/turkmen-komutandan-erdogan-ve-ataturk-aciklamasi-792619h.htm

Onlar Türkiyeyi ve dolayısıyla Erdoğan'ı kurtuluş olarak görüyor .

Kardes bilmenin de ötesinde, aranızda hiç Suriye den Türkiyeye geçmiş Türkmenlerle konusaniniz oldu mu? Bizden hiç mi hiç farkları yok, bunca yıl geçmesine rağmen dilimiz hala aynı, hepsinin bu tarafta bi sürü akrabası var. Suriyeli olmaları sadece ve sadece bir sınır meselesi. 1.dünya savaşından sonra cetvelle çizilen sınırlar... Suriye demek biz demek! Suriye ve Türkiyedeki demografik yapı ayni; Türk, Arap, Kürt... herkesin akrabaları var her iki tarafta.

Bir Türkmen soykırımı daha . Tarih bu rezil , aşağılık soykırımlar ile dolu . Telaferden bu yana .
Bunu ben demiyorum , Bayırbucak Türkmen dağı tugay komutanın geçtiğimiz Haziran ayındaki sözleri ;

http://www.internethaber.com/turkmen-komutandan-erdogan-ve-ataturk-aciklamasi-792619h.htm

Türkmenlere yapilanlar ses getirmiyor bu memlekette. Daha Temmuzda sinirda bekletilen susuzluktan kirilmak uzere olan Turkmenleri unutmadik.

Daha yeni Tuzhurmatuda pesmerge Turkmenlere yonelik etnik temizlik yapmaya basladi.

Cok üzücü icim parcalaniyor.

yanlış görüyorlarmış.

yanlış görüyorlarmış.

Onların olayın bizzat içinde tarafı olarak yanlış gördüklerini , biz uzaktan nasıl hep doğru görüyoruz bunu anlamıyorum.

Türkmen zülmu de , Bayırbucakta yaşananlarda dün başlamadı.

Bugün düştü haberi ile feveran edip , politik provakasyon yapanların büyük bir kısmının daha dün Türkmen dağı denen bölgeden haberi bile yoktu . Türkiyenin sağladığı lojistik destek yeterliliğini/yetersizliğini konuşabiliriz elbette. Ama bilgimiz dahilinde.
Varsayımlı teoriler iyi niyet barındırmıyorsa bizi iyi yerlere götürmez.

Türkmenlere yapilanlar ses getirmiyor bu memlekette. Daha Temmuzda sinirda bekletilen susuzluktan kirilmak uzere olan Turkmenleri unutmadik.

Daha yeni Tuzhurmatuda pesmerge Turkmenlere yonelik etnik temizlik yapmaya basladi.

Cok üzücü icim parcalaniyor.

Emin ol karanfil benimde çok içim parçalanıyor. Bu sabah gördüğüm fotoğraflar yine lokmalarımdan utandırdı beni.

Keşke yapabilecek gücümüz varken , bu insanlar için daha fazlasını yapabilsek.
Ama o zaman çıkıp Türkmenler için ülkeni savaşa sokmak ne demek be adam da diyecekler bugün türkmen dağına üzüntü duyduklarını yazanların bi kısmı.

Emin ol karanfil benimde çok içim parçalanıyor. Bu sabah gördüğüm fotoğraflar yine lokmalarımdan utandırdı beni.

Keşke yapabilecek gücümüz varken , bu insanlar için daha fazlasını yapabilsek.
Ama o zaman çıkıp Türkmenler için ülkeni savaşa sokmak ne demek be adam da diyecekler bugün türkmen dağına üzüntü duyduklarını yazanların bi kısmı.
Yapabilecek gucumuz var mı ondan emin degilim Ausencia. Bana hamaset edebiyatından başka bi sey olarak gelmiyor. Yaprak kipirdayamaz dendikten sonra bunca katliama ses çıkmaması da malesef gücümüzün yetmediğini de gösteriyor.

Kimbilir yine ne olaylar dönüyor Suriye uzerinden onu da bilmiyorum. Resmen satranc tahtasina dondu Suriye. Malesef olan yine mazluma oluyor :KK43:

Yapabilecek gucumuz var mı ondan emin degilim Ausencia. Bana hamaset edebiyatından başka bi sey olarak gelmiyor. Yaprak kipirdayamaz dendikten sonra bunca katliama ses çıkmaması da malesef gücümüzün yetmediğini de gösteriyor.

Kimbilir yine ne olaylar dönüyor Suriye uzerinden onu da bilmiyorum. Resmen satranc tahtasina dondu Suriye. Malesef olan yine mazluma oluyor :KK43:

Tam da hamaset eksik karanfil . Rusya ile baş edememe korkusu ,olası bir hezimette ülkesini kaos ve savaşa sürükleyen yönetici yaftasını yeme korkusu.

Lamı cimi yok aslında , bizim yerimiz obama ile kankalık , Ab üyeliği , nato kuklalığı falan değil , olmamalı
.
Mazlumun yanında olabilecek güçteyiz ya da değiliz de değil mevzu , nu uğruna kime karşı savaştığımız önemli.

Mazluma sıkılan kurşunda izimizin olmaması mevzu.

Off ya of işte karanfil , siyasetin kirli ellerinde ölüyor çocuklar ve biz üzülmekten öte bişey yapamıyoruz.

Back