Türklerin Atasi

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
madamın yanına gittiğimde yıllar sonra..bir komşusu vardı adı dora...koyu bir ispanyol milliyetçisi.türkler hakkında yanlış fikirler edinmiş..önceleri çok kızdım,bozuldum.madam,o kadar da anlatıyorum kafası almıyor bir türlü diyor..
ne dese bön bön bakıp inanmazmış..
madamın salonunun bir bölümü şark köşesi..kendinizi türkiyede sanırsınız ..
ama bir bölümü var ki Atatürke ayrılmış..fotoğraflara,doyamazsınız bakmaya hele gurbetteyseniz..ailece müthiş Atatürkçü ve milliyetçilerdi zaten.
o kadarki evin içinde,radyoda istiklal marşı çalsa ailece ayağa kalkarlardı.
kardeşimle bakışıp hınzırca gülerdik evde ayağamı kalkılır söylemez çocukça eğlenirdik onlarla.
dora sorular soruyor türkiye hakkında öyle sorular ki damardan..takılmış gece yarısı ekspresi filmine.madam araya giriyor dora kaç kere anlattım ya..
dora inat ama ben ondan inat.altta kalırmıyım madam tercüme ediyor tabiki.
önce filmi izah ediyorum,sonra soruyorum sen türkiyeyi tanıyormusun? hayır diyor.tanımadan niye bu kötü fikirler dora. biz okulda öğreniyoruz tarihi,dünyayı her ülkenin yüz ölçümü,dağları,denizleri,gölleri,ovaları yüz ölçümleriyle komşuları kimlerdir.istersen öğrenme kalırdık sınıfta..dora şaşkın daha dur diyorum
sokakta boyacılık yapan,simit satan çocuklar bile çat pat ingilizce almanca bilir konuşurlar turistlerle..birazda rusça...ne diyorsun sen,sor söyleyeyim sizin tarihi, gölleri dağları,şehirleri ama sende say bizimkileri diyorum.yok yok sormam diyor gözlerini pırtlatmış..
mat olmaya niyeti yok atatürkün resmine bakıp sizin dedeniz (atanız) demek istiyor.. koşup koca bir türkiye haritası getiriyor ortaya seriyorum
başlıyorum şurada şunlar,burada bunlar,türkiye kuşatma altında.düşmanı nasıl kovdukları Atatürk ve yandaşlarını mehmetçiği,halkın olağan üstü çabalarını
dilimin döndüğünce cahil doraya anlatıyorum..tarih dersi bitiyor doranın soruları bitmiyor.madem ki dedeniz bu kadar büyük,çok seviyorsunuz neden türkiyede bazıları onu kabul etmiyor...isteselerde istemeselerde
TÜRKİYEYİ TÜRK MİLLETİNE ARMAĞAN EDEN DEDEMİZ ONLARINDA DEDESİ
yani Atası yani Atatürkü dora diyorum
ve ATATÜRK demeye dili dönmeyen doraya ATATÜRK demesini öğretiyorum...
canım Atamızı çok seviyoruz çok..

yeşilimin anılarından

yeşilim harikasın inan...malesef hala dünyanın bir çok yerinde bu önyargıyla yaklaşılıyor türklere ve ülkemize...gücümüz yettiğince dilimiz döndüğünce fırsatını bulduğumuzda anlatmalıyız onlara...inanmasalarda inanmak istemeselerde çok şanlı bir tarihimiz var bizim...

buketçiğim hemen gelmiş yorum bırakmışsın teşekkürler ..
atamız bizim her yerde her zaman var olacak olan...

Ablacim canim yine mükemmelsin,bende burada o kadar cok Dora"larla ugrasiyorum ki,TÜRK"leri ATATÜRK"ü o kadar yalnis taniyan insanlar varki,gece yarisi exspresine takilip sirf bu nedenle TÜRKIYE"ye gelmeye cekinen insanlar var.Benim komsumda ülkemiz hakkinda önyargiliydi ilk zamanlar,aramizdaki güzel iletisim benim TÜRKIYE hakkindaki söylemlerim,fotograflar vs...ülkemize tatile gitmeye karar verdi ve Antalya"ya gitti,döndügünde ülkemizi cok begendigini ve her firsatta ziyaret edecegini söyledi...Insallah bu önyargilar bir gün biter.deneyimlerini bilgilerini paylastigin icin tesekkürler ablacigim...

buket,lente,yağmur evet hepsi tanıyor Atamızı,bazılarının da işine gelmiyor tanımak,onun üstüne bu kadar büyük lider gelmedi gelmiyecek..biliyorlar..

şehillerimizi hergün analım ama bugüne özel tekrar anıp dualarımızı eksik etmeyelim. allah rahmet eylesin...

Herkes çok iyi biliyor yeşilimde işlerine gelmiyor işte, onların tarihlerinde diktatörler var,
Bizim tarihimizde ise Vatan, Millet sevgisiyle dolu,
ömrünü bağımsızlık için cephelerde geçirmiş ATATÜRK'ümüz var.
Atam'ızın Silah Arkadaşlarının ve Şehidlerimizin Ruha Şad Olsun...
sevgiler...

camdan kalp ne güzel ifade etmişsin iyiki sizin gibi gençler var ne mutku bizlere

Bu vatanın evladı olmakdan gurur duyuyorum kendimle .Atatürk sevgisini vatan sevgisini çocuklarıma aşılıyorum .Dün günboyu televizyonda birkez daha şehitlerimiz'in bu vatanı zor kazandığını seyrettim.kıymetini bilelim.Ruhları şaad olsun .İstiklal marşımiz okunurken hep ağlarım yaaaaa güzel bir duygu.

Yeşilim harikasın .Daha ne denirki .Atamız yaşasaydı seninle ve tüm sevenleriyle gurur duyardı .Tabii dil uzatanlar hariç .Ruhu şad olsun .Nur içinde yatıyordur mutlaka .

dünyaya gelmiş ve gelebilecek en büyük asker,komutan,cumhurbaşkanı,lider... saymakla bitmez ama en önemliside DÜNYANIN EN İLERİ GÖRÜŞLÜ VE EN SAYGI DEĞER Bİ O KADARDA YÜREĞİ SEVGİ DOLU ÖMRÜNÜ BİZE VATANIMIZA ADAMIŞ BAĞIMSIZLIĞIMIZ İÇİN YILLARCA CEPHELERDE SAVAŞAN ATATÜRK'ümüz var. kıymet bilelim eğer bugünlere gelebildiysek hala rahat bir biçimde sokaklarda özgürce dolaşabiliorsak bunun atamızın bize hediyesi ve emaneti olduğunu unutmaylaım vatanımıza ve ATA'mıza herdaim sahip çıkalım!!!

Ne Mutlu Bize Ki Atatürk'ümüz Var Onlar Istemesede Hazmedemesede O Bizim Ve Onunla Gurur Duyuyoruz Onunla Ve Bu Vatan Için Canini Seve Seve Vermiş Askerlerimizle

Arkadaşlarımın yorumlarına sonuna kadar katılıyorum bende birşey eklemek istiyorum;Biz öncelikle yeni nesile anlatmalıyızkı Atatürkümüzün büyüklüğünü,milletimizin şanlı tarihini yarının büyüğü çocuklarımızda kendilerini ve Topraklarını en iyi şekilde temsil edip başka ülkelere tanıtabilsiler...Atamızın izinden yürüsünler...

evet yesilim cok güzel duygularin.gecenlerde 23 nisan eglencesi yaptik ayyyyyyy almanyayi inlettik diyebilirim.ellerimizde bayraklarla önde mehter takimi marsimizla beraber-türk milleti türk milleti -diye yürüdükve alman polisi itfayiside bize hizmet etti.benim 7 yasinda bir oglum var hala dilinde marsimiz.amacim cocuklarimi vatanindan uzakda yetisiyor ama bizim herseyimizi bilsinler isdiyorum.buralarda öyle cocuklar yetisdiriyorlarki alman kültürüyle.vede biz bunun icin büyük caba sarfediyoruz.yazik cocuklarimiza.özentilerle yasiyorlar.ama bilmiyorlarki türk olmak bi ayricaliktir.sagol yesilim.

nixe yüzde yüz katılıyorum yazdıklarına çok önemli çok.
ceyhanlı sizede ne mutlu..evet özümüzü kaybetmeden uyum sağlamalıyız.

bizim ne atamızı ne tarihimizi çekemiyorlar
ah malesef içimizdede var onlardan daha acı....
ama senin çabaların gibi çaba harcaya harcaya anlatacağız
gözlerine sokarak göstereceğiz işlerine gelmeyen herşeyi
teşekkürler Yeşilim

Çok güzeldi Yeşilim teşekkürler :) Artık tanıyorlar bizi ülkemizi Atatürkümüzü..
Bize bir yaz Japonyadan bir misafir gençkız gelmişti Aki'ydi ismi.Çat pat inglizce anlaştık meğer kızcağız Türkiyeyi çöl gibi bir yer ve develerin falan gezdiği bir ülke sanıyormuş :)
Sonraki yaz tekrar geldi hepimize küçük hediyeler getirmiş tutturdu ben türkle evleneceğim diye.evlendi mi bilmem ama sanırım bazı filmlerde Türkiye sanki ortadoğu ülkesiymiş gibi gösteriliyor bu insanlar da ülkemizi öyle bir yer sanıyorlar geldiklerinde şaşırıyorlar.KK olarak Holywood' a el atsak diyorum :)
Sevgiler..
:çiçek:

Sizin Gibi Milliyetçi Gençler Varken Biz Daha Ne Isterizki...
Tanitacağiz çare Yok.evet Arabistan Saniyorlar Ama Bu Onlarin Ne Kadar Cahil Olduğunu Gösteriyor...
Susi,cüvcüv Teşekkürler.

X