"Türkiye'yle petrol anlaşmamız 50 yıllık"

Soguk savas dönemine kadar gitmeyin:)
Zira o zamanlarda da bizim ülkemizde gercekten ABD müttefikleri vardi..
Hatta her 10 yilda bir darbe yapip ülkeyi yillarca geiye götürüp sözde halka verilen secme hakki ile halkin sectigi hükümeti düsürüp kendi saltanatlarini sürdürüyorlardi..

Yani konustugumuz o zaman degil bu zaman! Arada baya bir fark var zira..

Sene 2003 te Tayyip Erdogan in dedigi söz aynen söyle " ABD ile yakın işbirliğimizi devam ettirmeye kararlıyız. Kahraman genç kadın ve erkeklerin, olabilecek en az kayıpla evlerine dönmelerini ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini ümit ediyor ve bu yönde dua ediyoruz. "

Yani sadece ABD askerleri icin degil, Irakta ki acinin durmasi icin dua ediyor...

Ayrica zaten Erdogan i bugünlere getiren o müthis zekasi..
O zamanlarda öyle konusmasaydi, bugün bile hala ülkede her 3 ayda bir kaos cikaranlar o günlerde dakkikasinda darbe yaptirirlardi yine:)

İşte soğuk savaş örneğini vermemin nedeni bu; ben hükümet suçlama derdinde hiç değilim o zaman ya da bu zaman; Türkiye'nin genel yaklaşımı ABD ile aynı doğrultuda oldu çoğu çoğu zaman , dolayısıyla bu bana göre karşıt taraflarda değil aynı saflarda olduğumuzu gösterir..

Aslinda yazcagimda hani ramazanya enerji düsük biraz:)
Hükümetlere indirgemedim zaten.
Türkiye deki ABD müttefikleri dedim.
Öncelerde o ABD müttefikleri, ülke yönetimini kolayca degistiriyorlardi, istedikleri zaman darbe yapitiriyorlarid.
Yani bir nevi ABD nin taseronu gibiydik.

Yani ben simdiki durumu konusuyorum.
Simdi ABD zaten o taseronlugu o boyundurugu kiriyoruz diye bu kadar planlarini devreye sokuyor, Türkiye icindeki adamlari ile, ülkede kaoslar cikartiyor falan falan yani..

Simdi eski Türkiye yok!

Aynı fikirdeyim weiss taşeronken artık o boyunduruktan kurtuluyoruz.. Sancılı bir süreç Türkiye'yi bekliyor.
Eski Türkiye yok evet ama nereye doğru gidiyoruz endişeliyim açıkcası...
Bu konuyu ve yazılarını bilhassa takip ediyorum..
Böyle bir konu açman çok iyi oldu..
Önemli olmasına rağmen ilgi çekmemesini de anlayamıyorum..

Korkmayin, belki biraz endiseleriniz olabilir ama korkmayin.
Korkmak bizi taseronluga devam ettirir sadece.
Simdi kirdik kirdik boyunduruklarimizi yoksa bir 100 yil daha kanimizi emecekler...

Senin karşında bilge kişi var O bilecek tabii

Korkmayin, belki biraz endiseleriniz olabilir ama korkmayin.
Korkmak bizi taseronluga devam ettirir sadece.
Simdi kirdik kirdik boyunduruklarimizi yoksa bir 100 yil daha kanimizi emecekler...

Ben disardan gelen tehlikeden cok icerde olandan endiseliydim . ama artik milletimizin cogu bilinclendi , gorebiliyorlar bazi seyleri .

En cok agrima giden konuda bu durumlardan tabikide haberleri olan muhalefet partileri . Ulke adina birlik olmak yerine sirf ak parti gitsinda ulke ne olursa Olsun mantigini surdurenler.
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…