Turkiye'ye donus ve is

fransiz

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
9
0
Kizlar Merhaba,

18 yillik Fransa maceramdan sonra Turkiye'ye(Izmir'e) donmeye karar verdim.Fransa artik kabak tadi vermeye basladi, metro, boulot, dodo'dan gina geldi.Turkiye'de evim var, çok eskiden de Turkiye'de sigortam oldugu için biraz yurtdisi borçlanmasi yapip emekliligimi alacagim.Fransa'da da Turkiye'de de isletme uzerine yuksek okul diplomalarim var, fransizcamda iyidir.
Yalniz yasimda baya ilerledi 45 oldu(teyzeniz oldum kizlar!!!!).Kendi kendime Izmir'de ne is yaparim diye dusunuyorum, fransiz sirketinde çalisabilirmiyim falan.......

Sizin bu konuda degisik fikirleriniz, tavsiyeleriniz, onerileriniz varsa fransizlarin dedigi gibi n'hesitez pas yani hora geçersiniz.

Je vous remercie d'avance

Merhaba
İşletme demişsiniz ama tam çıkaramadım ecole de commerce'de mi okudunuz ? fransızcası nedir yani :KK17:

A mon avis :

yuksekokul = BTS ou équivalent (bac+2)
isletme = gestion
donc je dirais BTS gestion PME PMI ou quelque chose du genre

Konu sahibi : métro boulot dodo MDR c'est vrai en plus

özel şirketlerde tercümanlık yapabilirsiniz, mağlum dil bildiğinize dair elinizde bir belge varsa her yerde yapabilirsiniz veya tercüme bürolarıyla anlaşıp freelance'te çalışabilirsiniz..Si j' étais à votre place je resterais en france parce qu' ici les conditions de vie ce n'est pas comme en france. si vous avez la possibilité de vivre là-bas, je vous conseillerais de rester.. Mais bien sure c votre choix :)
bonne chance! :KK70:

Son düzenleme:
özel şirketlerde tercümanlık yapabilirsiniz, mağlum dil bildiğinize dair elinizde bir belge varsa her yerde yapabilirsiniz veya tercüme bürolarıyla anlaşıp freelance'te çalışabilirsiniz..Si j' étais à votre place je resterais en france parce qu' ici les conditions de vie ce n'est pas comme en france. si vous avez la possibilité de vivre là-bas, je vous conseillerais de rester.. Mais bien sure c votre choix :)
bonne chance! :KK70:

Pourquoi vous dites ça? vous pouvez expliquer un peu? Moi aussi je compte retourner en Turquie

si je te dis les raisons, j'en suis sûre qu'ils vont me sanctionné d'içi :) donc il vaut mieux se taire..:KK9: si tu as l'occasion de vivre en france, reste..je sais que c'est difficile de vivre à l'etranger sans sa famille, sans son entourage mais plus vous êtes loin plus vous avez la tête tranquille..en plus, la france est un pays où l'on peut vivre..pas comme la Turquie qui est un pays en voie de dévéloppement et que les conditions de vie ne sont pas favorables..(c'est mon avis)

si je te dis les raisons, j'en suis sûre qu'ils vont me sanctionné d'içi :) donc il vaut mieux se taire..:KK9: si tu as l'occasion de vivre en france, reste..je sais que c'est difficile de vivre à l'etranger sans sa famille, sans son entourage mais plus vous êtes loin plus vous avez la tête tranquille..en plus, la france est un pays où l'on peut vivre..pas comme la Turquie qui est un pays en voie de dévéloppement et que les conditions de vie ne sont pas favorables..(c'est mon avis)

:)) MDR je crois une des raison c'est la liberté d'expression... Si meme sur un forum on ne peut pas s'esxprimer librement...

Diploma konusunda fazla detaya girmeden isletme yazdim, gestion-comptabilité niveau bac+4.Simdi nutella arkadas....once cevabin için tesekkur ederim.Yalniz, bazi konularda hakli olmana ragmen, yanlis anlamada, ya Turkiye'yi iyi tanimiyorsun ya da Fransa'yi.Turkiye bir kere "en voie de developpement" ulkesi olmaktan çikti ve "emergent" ulke oldu.Buyume butun avrupa'da oldugu gibi Fransa'da da bitti ve bu durum daha uzun yillar degismeyecek.Turkiye yuksek buyume hiziyla yavas yavas Fransa'ya yaklasiyor ve belkide bundan 20-30 yil sonra Fransa'yi yakalayip geçecek.Tabi, daha ozellikle alt yapi konusunda Fransa'dan çok çok geride.
Satin alma gucune(pouvoir d'achat) gore dusunursen Turkiye'de 1000 TL kazaniyorsan bu sana Fransa'da ki asagi yukari, 500 €'luk satin alma gucunu verir, 2000 TL 1000 €'ya denk gelir.Bugun Turkiye'de tanidigim bir çok memur ortalama 2500 TL maas aliyor bu da hemen hemen 1250 € satin alma gucu verir.Fransa'daki ortalama memurun maasida 1500-1600€ ya denk gelir.Yani arada o kadar buyuk fark ta yok.

Birde her sey ekonomi ya da para degil.kendi ulkende yasayip kendi anadilini konusmak sevdigin insanlarla birlikte yasamak apayri bir sey.Bazi konularda basin agrir ama gulu seviyorsan dikenine de katlanacaksin artik.

Fransız şirketlerinde çalışabilirsiniz gibi geliyor bana ama gitmeden önce şirketlerle görüşmeniz gerekir ki kötü sürprizletle karşılaşmayın. Biraz birikiminiz varsa kendi şirketinizi de açabilirsiniz neden olmasın? Diğer arkadaşlarında dediği gibi çevirmenlik de bir alternatif fakat dil konusunda bir diploma gerekebilir bunu da çevirmenlik bürolarıyla konuşarak öğrenebilirsiniz. Otellerle de görüşmenizi öneririm dil avantaj sağlayabilir ama unutmayın ki türkiye de dil bilen nüfüs çok, fransada gördüğünüz eğitim size belki avantaj sağlayabilir. Fransa hakkındaki duygularınızı tamamen paylaşıyorum, yine de türkiye de sevdiğiniz bir işe sahip olacağınızdan emin olduğunuz vakit dönün derim. İyi günler :)

Onerilerin için tesekkur ederim.Cevirmenlik için diplomalarim yeterli ama çeviri isinin getirisi konusunda kuskularim var.Fransiz sirketleriyle gorusmek en uygunu.Otel de olabilir.

1 yildir bizde donmeyi dusunuyoruz ama ben korkuyorum acikcasi..esim fransa dogumlu ve turkiyede hic yasamamis ben ise buraya geleli 6 yil bitti..biz donersek antalyaya yerlesicez cunku ailem antalyada yasiyor..esimin sadece iyi fransizcasi var donersek esim ne is yapicak alisabilicekmi bunlari cok dusunuyorum..2 tanede cocugum var en cok beni dusunduren kizlarim esim yapamayip fransaya geri donmek isterse olan kizlarima olucak..

Alisamama olayi artik çok eskilerde kaldi.Fransa'da olupta Turkiye'de olmayan ne kaldi ki ? Neye alisamiyacagiz ?Fethiye'de, Antalya'da yuzbinlerce avrupali, yabanci yasiyor, bizim turk asillilar alisamamaktan bahsediyor!!!
Lakin, is sorunu ayri konu.is bulamazsaniz, veya çok dusuk ucretli bir is bulursaniz olmaz.Sadece iyi fransizca bilmek yetmeyebilir, diploma ve tecrube de lazim.

Isi saglama almadan risk almamak lazim.

Alisamama olayi artik çok eskilerde kaldi.Fransa'da olupta Turkiye'de olmayan ne kaldi ki ? Neye alisamiyacagiz ?Fethiye'de, Antalya'da yuzbinlerce avrupali, yabanci yasiyor, bizim turk asillilar alisamamaktan bahsediyor!!!
Lakin, is sorunu ayri konu.is bulamazsaniz, veya çok dusuk ucretli bir is bulursaniz olmaz.Sadece iyi fransizca bilmek yetmeyebilir, diploma ve tecrube de lazim.

Isi saglama almadan risk almamak lazim.

evet turkiyede cok yabanci yasiyor..bunlari biliyorum ama yinede icimde tereddutlerim oluyor..bencede sadece iyi dil bilmek yetmiyor cok arkadasim var benim dili olup universite bitirip acikta kalan ama esim bunu anlamiyor acmi kalicaz diyorda..sadece karin doyurmakla olmuyor cocuklarin gelecegide onemli...hakkimizda hayirlisi artik..

Ben de 3 yıl önce evlenip Türkiye'ye yerleştim Ankara'da yasıyorum izmirde Fransız kültür merkezi var ora ile gorusebılırsınız yardımcı olabılırler. Ayrıca turkıyenın durumu suan Fransa'dan çok çok daha ıyı resmen lüks bir hayat yaşiyoruz

Ben de 3 yıl önce evlenip Türkiye'ye yerleştim Ankara'da yasıyorum izmirde Fransız kültür merkezi var ora ile gorusebılırsınız yardımcı olabılırler. Ayrıca turkıyenın durumu suan Fransa'dan çok çok daha ıyı resmen lüks bir hayat yaşiyoruz

Evet aynen katiliyorum.Ben de Turkiye'de daha kaliteli bir hayat yasayabilecegimi tahmin ediyorum.Burada yapilan son enketlere gore gençlerin yuzde 51'i Fransa disinda is aramayi dusunuyor.Fransa toplumsal bir depresyon yasiyor.

Fransiz kultur merkezi iyi fikir

X