Türkiye’nin ilk ‘uykuda cinayet’ davası sırlarıyla bitiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi etkin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
REM cinayeti’ davası sırlarıyla bitiyor

Savcı, Cemal Delibaş’ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme, karar için duruşmayı 1 hafta sonraya erteledi

• Paylaş
Sedef ŞENKAL DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

Türkiye’nin ilk ‘uykuda cinayet’ davası, karar duruşması için ertelendi. İstanbul’da yaşayan Cemal Delibaş, iddiaya göre 59 günlük eşi Öznur Delibaş’ı sabah yanında kaskatı buldu. Şoka giren genç adam, Adli Tıp raporuyla kahroldu. Çünkü eşi boğularak öldürülmüştü ve zanlı da kendisiydi. Delibaş’ın hatırladığı tek şey, rüyasında kendisini kovalayan birinin boğazını sıktığıydı.

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebiyle Adli Tıp’a gönderilen sanık, 3 haftalık müşahede sırasında uykusunda sorun yaşamadı. Delibaş için “Cezai ehliyeti vardır” raporu verildi. Avukatı Suna Çalışkan nedeni olmayan cinayet için savcının ağırlaştırılmış müebbet hapis istediği sanığın hastalığı senede 2-3 kez yaşadığına dikkat çekerek “Bu hastalık böyle teşhis edilemez” dese de Türkiye’de hastalığı ortaya çıkaracak uzman kurum bulunamadı. Mahkeme, sanığın hastalığının çözülmesi için uzun süreli müşahede talebini reddetti ve savcının mütalaasını istedi.

Savcı, Cemal Delibaş’ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Davada heyecanlandığı için kendisini ifade edemediğini söyleyen sanık, önceden hazırladığı metni okudu. “Onu çok seviyordum. Ben öldürdüysem de bunu bilmek istiyorum. 4 yıldır yargılanıyorum, derdimi anlatamıyorum. Artık verin cezamı” dedi. Mahkeme, karar için duruşmayı 1 hafta sonraya erteledi.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1175201-rem-cinayeti-davasi-sirlariyla-bitiyor

Cok ilginç, ama olmayacak bir şey de degil.

türkiyede yokta yurt dışında da mı yok peki, teşhis koyacak... boğup, öldüğünü anlayacak sonra uykuya devam edecek yatıp, mantıklı gelmedi, hiç adam öldürmemiş biri nerden bilsin

Cok ilginç, ama olmayacak bir şey de degil.
Evliliğimin ilk yıllarında benimde başıma gelmişti ama ben ne yaptıysam eşimi uyandırabilmiştim ama ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum o can havliyle.Eşimde rüyasında biriyle kavga ettiğini ve boğazına sarıldığını söylemişti.yaşadığım o büyük panik ve korkudan sonra uyurken eşimin boynuma sarılması yasak asla sarılamaz

türkiyede yokta yurt dışında da mı yok peki, teşhis koyacak... boğup, öldüğünü anlayacak sonra uykuya devam edecek yatıp, mantıklı gelmedi, hiç adam öldürmemiş biri nerden bilsin
Normelde uyanması lazım o can havliyle bir çırpınma oluyor çünkü.

Normelde uyanması lazım o can havliyle bir çırpınma oluyor çünkü.

ölene kadar boğazını sıkması çok garip ya, birini boğarak öldürmekte bayağı güç ve nefret gerektiriyor olmalı sanırım, kadın tokat atar, bi şekilde canını yakar hiç mi uyanmaz insan

ölene kadar boğazını sıkması çok garip ya, birini boğarak öldürmekte bayağı güç ve nefret gerektiriyor olmalı sanırım, kadın tokat atar, bi şekilde canını yakar hiç mi uyanmaz insan
Evet uyanması lazım benim eşim uyanmıştı ve resmen şoka girmişti .Hem canı yanan ben hem de onu sakinleştirmeye çalışan yine ben olmuştum.

Evet uyanması lazım benim eşim uyanmıştı ve resmen şoka girmişti .Hem canı yanan ben hem de onu sakinleştirmeye çalışan yine ben olmuştum.
valla çok sıkıntılı bi durum, herhalde bir süre yanyana yatmaya korkmuşsundur

olabiliyor, uykuda rem aralığında özellikle. uyku ve uyanıklık arasında olduğu için kişi gördüklerini gerçekmiş gibi hissediyor. ben mesela elimi kolumu hareket ettirip konuşuyorum Bazen eşimde konuşur. Gayet olası. Lakin kadının adamı uyandıramaması ilginç.

valla çok sıkıntılı bi durum, herhalde bir süre yanyana yatmaya korkmuşsundur
Hem de nasıl korktum birde yeni evlenmişsin ona bir şey belli etmemeye çalışıyorsun ama içindende ''acaba ben bir psikopatla mı evlendim'' diye düşünüyorsun. Neyse ki üstünden seneler geçti eşimde çok iyi bir insan

Adam gerçekten uykuda yaptıysa bunu kesinlikle ceza verilemez. 4 yıldır bunu anlayacak birini bulamamaları da garip.

Evet Can'ım inanıyorum olmayacak şey degil, bazı insanlar yatı uykuda rüya sandıkları seyi gercek yapıyorlar. Allah kimseye vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…