Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Hangisi Sizce?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Hangisi Sizce?
yaşadığınız şehirden memnun musunuz? elinizde olsa hangi şehirde yaşardınız? neden?

herkese yaşadğı yer güzel gelir
ben izmirk,liyim
doğal olarak izmirrrrrrrrrrrrrrr

kimse başlığımı sallamımış bi mesaj daha yazayım bari:1closedeyes:
kaydirigubbakcemile3
yapılan bi araştırmaya göre
1.Ankara
2-Isparta,
3-Bolu,
4-Eskişehir,
5-Edirne,
6-Trabzon,
7-Kırıkkale
8-Burdur,
9-Antalya,
10-Elazığ,
11-Çanakkale,
12-Niğde,
13-Kocaeli,
14-ızmir,
15-Kastamonu,
16-Artvin,
17-Zonguldak,
18-Erzurum,
19-Kütahya,
20-Sinop,
21-Muğla,
22-Mersin,
23-Erzincan,
24-Kırklareli,
25-Denizli,
26-Rize,
27-Amasya,
28-ıstanbul,
29-Çankırı,
30-Nevşehir,
31-Karaman,
32-Tunceli,
33-Sivas,
34-Kırşehir,
35-Kayseri,
36-Balıkesir,
37-Aydın,
38-Karabük,
39-Uşak,
40-Gaziantep,
41-Giresun,
42-Manisa,
43-Samsun,
44-Sakarya,
45-Adana,
46-Konya,
47-Yalova,
48-Çorum,
49-Bursa,
50-Gümüşhane,
51-Bayburt,
52-Afyon,
53-Malatya,
54-Bilecik,
55-Ordu,
56-Bartın,
57-Tokat,
58-Kars,
59-Tekirdağ,
60-Van,
61-Düzce,
62-Hatay,
63-Yozgat,
64-Kilis,
65-Aksaray,
66-Bingöl,
67-K.Maraş,
68-Osmaniye,
69-Bitlis,
70-Adıyaman,
71-Ardahan,
72-Siirt,
73-Iğdır,
74-Mardin,
75-Şırnak,
76-Hakkari,
77-Muş,
78-Batman,
79-Diyarbakır,
80-Şanlıurfa,
81-Ağrı
sırayla böyleymiş yaşanabilirlik sırası

lütfen başlığım silinmesin gazete yazısı paylaşmak amaçlı değil, gerçekten üyelerin düşüncelerini merak ediyorum bu konuda
pleasea.s.

istanbul. tekrar şehrime dönmek isterdim. antalyada yaşıyorum ve sevemedim....

Ankara mı 1 sırada :1shok:
sanırım deniz olmayan yerde yaşayamam :1rolleyes:

istanbul. tekrar şehrime dönmek isterdim. antalyada yaşıyorum ve sevemedim....

neden antalyayı sevemedin okypete, merak ettim, genelde herhes antalyada yaşamak ister ya, bi arkadaşımın tayini antalyay çıktı diye çok mutlu henüz taşınmadı ama:uhm:

Ankara mı 1 sırada :1shok:
sanırım deniz olmayan yerde yaşayamam :1rolleyes:

ladycim, araştırmada dünyadaki benzerlerini de örnek alarak kentler için yaşanabilirlik kriterleri belirlenmeye çalışılmış. Suç oranı, deprem riski, sanata ve spora olan ilgi, hava kirliliğinde ve trafikte ne durumda olduğunu, yeşil alan miktarı, kişi başına düşen doktor ve hastane sayısı… Uzayıp giden bir liste oluştumuş Sonuçta 28 tane alt bileşenden oluşan altı ana parametre yardımıyla liste oluşturulmuş. Bu 6 ana kriter şunlarmış
Ekonomi
Sağlık
Eğitim
Güvenlik
Kent Hayatı
Kültür Sanat

ladycim, araştırmada dünyadaki benzerlerini de örnek alarak kentler için yaşanabilirlik kriterleri belirlenmeye çalışılmış. Suç oranı, deprem riski, sanata ve spora olan ilgi, hava kirliliğinde ve trafikte ne durumda olduğunu, yeşil alan miktarı, kişi başına düşen doktor ve hastane sayısı… Uzayıp giden bir liste oluştumuş Sonuçta 28 tane alt bileşenden oluşan altı ana parametre yardımıyla liste oluşturulmuş. Bu 6 ana kriter şunlarmış
Ekonomi
Sağlık
Eğitim
Güvenlik
Kent Hayatı
Kültür Sanat

çok enteresan :delphin:
2 gün kaldım şehir merkezinde sapıklardan kaçıp koştuğumuzu hatırlıyorum laelaelaelaelae
koca istanbulda yaşamadım mesela böyle bi olay mirmirmirmir
iş desen çok işsiz var :delphin: iş olmayan yerde yaşam olmaz diyom :ecrin_bebek:

walla istedigi kadar bu kriterlere uygun olsun... Ankara da ya-sa-nil-maz! bana gore.... burda dogdum buyudum. ama bir turlu sevemedim... omrumun geri kalanini da burda gecirmeyi dusunmuyorum...24 yil kafi...

bende egenin hep çok güzel olduğunu düşünürdüm ama egeden ilk 10 da hiç şehir yok yanlış okumuyosam:sm_confused:

sevemedim. istanbuldan sonra bana çok farklı bir şehir geldi. aşırı sakin bir kere. ben o dinamizme ,harekete alışmışuım. hava kararınca sokaklarda kimse kalmıyor. yazın aşırı sıcak. kışın ısıtma sorunu var. herkes klimayla ve elektrik sobasıyla ısınıyor. doğal gaz yok. ben alışmışım her odanın sıcak olmasına. doğal gaza.. halkı içine kapanık. dışardan gelenleri pek içine almıyor. gezmeyi pek sevmiyorlar... restaurantlar cafeler bomboş. bana istanbuldan sonra çok küçük geldi. şehir merkezi. yani anlayacağın istanbulla kıyaslayınca ben sevemedim.
haa doğa harika. denizde öyle.ama manzarayla yaşanmıyor...

çanakkale
tek geçerim 4 mevsim yaşamak garanti..
ister ege de gir denize ister marmarada..
buram buram tarihte cabası..
hem merkez küçük yürüyerek istediğin yere en fazla 30 dakıka da git..
daha ne lsun..

ızmir de doğdum,Antalya da büyüdüm ( Alanya da ) ..ızmir'e gelın olarak tekrar geldım..

ve ben bılıyorum kı denız olmayan yerde yasayamam..

aslında yasamak ıstedıgım yerdeyım ama ıstanbul da icimde kaldı yanı :))

walla istedigi kadar bu kriterlere uygun olsun... Ankara da ya-sa-nil-maz! bana gore.... burda dogdum buyudum. ama bir turlu sevemedim... omrumun geri kalanini da burda gecirmeyi dusunmuyorum...24 yil kafi...

Ankara 1. ama KK da 1. değil galibakaydirigubbakcemile3
nerede geçirmeyi düşünürsünCADIARZU

sevemedim. istanbuldan sonra bana çok farklı bir şehir geldi. aşırı sakin bir kere. ben o dinamizme ,harekete alışmışuım. hava kararınca sokaklarda kimse kalmıyor. yazın aşırı sıcak. kışın ısıtma sorunu var. herkes klimayla ve elektrik sobasıyla ısınıyor. doğal gaz yok. ben alışmışım her odanın sıcak olmasına. doğal gaza.. halkı içine kapanık. dışardan gelenleri pek içine almıyor. gezmeyi pek sevmiyorlar... restaurantlar cafeler bomboş. bana istanbuldan sonra çok küçük geldi. şehir merkezi. yani anlayacağın istanbulla kıyaslayınca ben sevemedim.
haa doğa harika. denizde öyle.ama manzarayla yaşanmıyor...

kesinlikle katılıyorum

yalnız değilmişim düşüncede kaydirigubbakcemile5

vaybe ağrı ensonda özüldüm doğrusu ama
herkese kendi memleketi güzel gelir tabi
ama sonda olmasına rağmen bence ağrı
sonra eskişehir yozgat gaziantep ve van

Back