• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'nin En Uzun , Dünyanın Beşinci Büyük Tüneli Açıldı

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
598
http://www.haberturk.com/gundem/haber/928200-turkiyenin-en-uzunu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Şanlıurfa'daki mitinginde yaptığı konuşmanın ardından Suruç'ta Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 5. büyük sulama tünelinin açılışını gerçekleştirdi.

Suruç'un Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış, coşkulu kalabalığın katılımı ile gerçekleşti. GAP kapsamında inşa edilen ve Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 5. büyük sulama tüneli olan 17 bin 185 metre uzunluğundaki tünel, Suruç Ovası'na su sağlayacak. Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su taşıyacak olan tüneller ile 950 bin 970 dekarlık arazi sulanacak. Yaklaşık 2 milyar TL'ye mal olan Suruç Tüneli'nin hizmete alınmasıyla Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 metreküp su akacak. Suruç Tüneli, Türkiye'deki birçok nehirden daha büyük debiye sahip olacak.

Tünel Açılışında Yaşanan Sinevizyon Şoku !

''Çalmayı Durdurmak İster misiniz? ''

Türkiye'nin en uzun, dünyanın da beşinci uzun sulama tünelinin hizmete girdiğini söyleyen Erdoğan, "Projenin son aşaması tamamlandığında Suruç Ovası'nın her köşesinden inşallah daha fazla bereket fışkıracak" dedi. Ancak Erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada, barkovizyonda çıkan "Çalmayı durdurmak istiyor musunuz?" yazısı, AK Partililere büyük şok yaşattı.
Suruç Tüneli'nin tanıtıldığı anda ortaya çıkan bu yazı, televizyon ekranlarına da canlı yansıdı.

http://www.haberler.com/erdogan-in-sanliurfa-mitinginde-dev-ekran-soku-5765873-haberi/

hayırlı olsun

o yazıyı ekranda ben de gördüm ama bi anlam verememiştim

yorumlarda orijinal videoda böyle bir yazı olmadığı söyleniyor...

Bu büyük kanallar,yolları görünce ihaleler geliyor aklıma.
Mesela bu sulama kanalını yapan firmanın sahibi eski refah partisi milletvekili,başbakana ve akp ye yakın bir isim.
Yaptıkları projelerde dudak uçuklatan rakamlar telaffuz ediliyor.
Irakta yaptıkları yeni site projesinde Barzani nin bakanlarının evi var,biri bitmeden diğeri başlıyor projelerin.
Sorular,sorular....aklımda deli sorular var:31::31:

Back