• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyenin En Büyük Kapalı Sistem Köpekbalığı Akvaryumu (!)

13 Nisan 2007
15.555
36.072
1.123
Türkiye’nin En Büyük Kapalı Sistem Köpekbalığı Akvaryumu (!)

Görsel paylaşıma geçmeden önce; başlığın sonuna kondurduğum ünlemi açıklamak için biraz önbilgi aktarmalıyım.

Gazetelerde gözümüze çarpan haber şu:

"Türkiye'nin en büyük köpekbalığı akvaryumu, bugün Panora Alışveriş Merkezi'nde Ankaralılar'ın beğenisine sunuluyor. Köpekbalıklarının yer aldığı akvaryum, Türkiye'nin en büyük kapalı sistem, diğer balıkların yaşadığı resif akvaryumu ise Avrupa'nın 5. büyük akvaryumu olma özelliği taşıyor.

TÜRKİYE'nin en büyük kapalı sistem köpekbalığı, Avrupanın ise en büyük 5. resif akvaryumu, yarın "Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi"nde Ankaralıların beğenisine sunulacak…….. devamı için tıklayınız."​

Bu gri şehirde yaşamaya çalışan diğer insanlar gibi denize dair bir şeyleri görme hevesiyle bahsi geçen alışveriş merkezine gittim.
Proje bedelinin 2 milyon dolar olması da ayrı bir merak konusuydu elbette..

Ve işte gördüklerim…

Alışveriş merkezinin kapısından girdiğimde fotoğraf çekmeye başladım.
Geniş giriş holünün tam ortasındayım.
Az sonra hayalimdeki akvaryuma kavuşacak biri olarak; gerek zemin döşemesi gerekse cam kubbesi beni daha da heyecanlandırdı.

sl271259cv5.jpg

sl271260av8.jpg

Son düzenleme:
Görevlilerden akvaryumun olduğu katı öğrenip çıkıyorum.
Karşılıklı konuşlandırılmış iki tane akvaryum…

İlk fotoğraftaki akvaryum, Avrupa’nın en büyük 5. resif akvaryumu… Burada kullanılan “resif” sözcüğü; balıkların yanı sıra mercanları da barındıran anlamında…

sl271274rl5.jpg

Köpekbalıklarının yaşadığı bu akvaryum da Türkiye’nin en büyük kapalı sistem akvaryumu…

sl271276qk1.jpg

Bu giriş bölümü mü diye düşünmeden edemiyorum. Yanılmışım,hepsi bu kadarmış..

Ben bu konuya mesaj yazmamışmıydım fii tarihinde ? Neyse !

Harika bir yer olduğu püskütüm beni de götür beni de:(

Ayıpsın.. :asigim: O zaman planda hemen değişiklik yapıyoruz.. Önce akvaryuma sonra da sallanmaya gidiyoruz.. Akvaryumu öne alırsak sonrasında vadiye sallanması daha zevkli olur.. Bu arada da konser biletlerinin hepsini satmış olur lulut :roflol:

Ayıpsın.. :asigim: O zaman planda hemen değişiklik yapıyoruz.. Önce akvaryuma sonra da sallanmaya gidiyoruz.. Akvaryumu öne alırsak sonrasında vadiye sallanması daha zevkli olur.. Bu arada da konser biletlerinin hepsini satmış olur lulut :roflol:

:roflol::roflol:

Burdan güzel fotoğraflar çıkar heeeee:asigim: Ki çıkartmışsındaaa:asigim:

Sonra da vadiye sal beni sal beni:sm_cool::roflol:

Burayı görmüştüm, çok güzellerdi. Köpek balıkları benimde ilgimi çekti ama çok küçüklerdi, büyüyeceklermi yoksa cinslerimi öyle bilemedim.
Fotoları paylaştığın için teşekkürler
Hiç sorma.. Ben de hevesle gidip minnak görünce köpek balıklarını yıkılmıştım.. Gözümde dağ gibi bir akvaryum canlanmıştı.. Meğer öyle değilmiş.. Ancak fotonun açıklamasında da yazdığım gibi bunlar henüz yavru.. Yetkili, büyüdüklerinde boylarının 1 metreye yaklaşacaklarını söyledi..
Alışveriş merkezleri fobim olduğu için daha sonra gitmedim ama sırf balıklar ne halde, bakmak için gitmek lazım..
Rica ederim..
:roflol::roflol:

Burdan güzel fotoğraflar çıkar heeeee:asigim: Ki çıkartmışsındaaa:asigim:

Sonra da vadiye sal beni sal beni:sm_cool::roflol:
Ben nereden çıkartacam güzel foto.. Bir saniye sürüyo çekmem.. :roflol: Asıl güzellikler seni bekliyor bence..
süper süper ...bende bayılmıştım oraya.....kocaman ve muhteşem bir alışveriş merkezi

du bakiiim bende çekmiştim orda bi kaç kare bulabilirsem koyarım,tebrikler
Başka bir gözden çekilmiş fotoları ben de görmek isterim. Hele hele yakın zamanlarda çektiyseniz yani köpek balıkları büyüdüyse zevkli olur izlemesi.. yerimseniben

Back