Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

LimonReceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
2.620
5.789
37
Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.

Son düzenleme:
din dil ırk sorun değil çözülür ama afrika ve gelişmemiş bir bölgesine gitme ihtimali çok düşündürücü bir sorun ve bence şimdiden on yıl sonrasını çok düşünmeyin derim...
birde çocuk olursa %90 melez siyahi olur baskın genlerden ötürü bu da ilerde toplum baskısı vs neden olabilir çocuk üzerinde bunu da bir düşünün derim ben :KK66:

Ay ne bu böyle daha yeni başlamışsınız ama detaylı düşünüyorsunuz.
Yani hemen evlilik olacağı ne malum belki ayrılacaksınız oturup baya ülkesine mi yerleşsem o burda kalır mı filan diye düşünüyorsunuz.
Bence bu kadar detaylı düşünmeyin ne olacağı hiç belli olmaz yani ayrılırsınız demeye getirmiyorum bakarsınız burda kalır bakarsınız siz yerleşmek istersiniz onun ülkesine.

Çok asiksiniz ama aşk biterse ne olacak? Yani bilmiyorum ama bana pek mümkün gibi görünmüyor. Çok farkli bir kültür. Siz oranın dilini öğrenene kadar hiç kimseyle konusmayacaksiniz. Ben burada bile bazen bunalıma giriyorum. Sıkıntıdan eşime sarıyorum. Tamamen yabancı bir yerde ne yapardım bilmiyorum. Ben yapamazdim.

Son 5 yıldır hayatıma sadece bir Türk aldım onun da ABV :))
Bence bu iş olur
Instagram'da bir sayfa var turkiyeninyabancidamatlari isimli
Ona gir, onlarca eşi bebeği farklı ırktan insan goreceksin. Soru da sorabiliyorsun anonim olarak. Bence en net yanıtları oradan alırsın.
Bu arada Afrika'nın neresi?
Zanzibarsa ben seve seve yaşardim mesela. Mutluluklar diliyorum size

10 yılı bir gecirinde 10. Yılın sonunda karar verirsiniz tekrar düşünürsunuz'ki ailenız onay vericekmi siz bi onu düşünüp önce ailenizle konuşun ona göre 10 yılı düşünün derim ben eğer hemen söz nişan olaylarına girmicek iseniz biraz bekleyin ilişkiyi oturtun önce derim ..

Fakir bir ülke diyorsunuz demek ki dr çok ihtiyaç var, aileside yardım kuruluslarında calısıyor kesinlikle geri dönecektir.

Arastirma 10 yıl uzun bir süre, daha iyi tanırsınız.
Ben olsam giderdim yardim kuruluslarında çalışırdım.
Tabi ülke şartlarını tam olarak bilmiyorum bazı ulkelerde kadın hayatı cok zor, gidip görüp karar verseniz.

Kardeş kafayı ı yedin daha 6 aydır tanıyorsun yaşın nedir bilmiyorum ama biraz ergence bir bağlanma olmuş
Ki türkiyede bile kültür farkı varken elin afrikalısıtla ne işin var hemen evlenmek düşünceside nedir
Daha İngilizcen bile tam değilken nasıl anlaşacaksınız sen türkiyede 20 yıl geri biryere gitmeyi nasıldüşünürsün
O fedakarlık yapsın neden sen
Hastalık falan diyorsun saçmalama otur oturduğun yerde

benimde aklima gelen ilk melez bebek. cok tatli olur ya. arada resim yollarsin resimleri severiz :dua: daha zamanin var 10 yilda neler olur Allah bilir akisina birak.

hem durumlar iyise sk sk türkiyeye gelirsiniz nolcak artik en uzak ülke bile cok yakin

X