Türkiye'den 6 üniversite "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Sabancı, Bilkent ve Koç üniversiteleri "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde yer aldı -Times Higher Education Dergisi Editörü Baty: "Bu yıl Türkiye için çok iyi bir yıl oldu. Sıralamada ciddi yükselişler gerçekleşti"
Sitene Ekle

İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan "Times Higher Education (THE)" isimli haftalık derginin "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde, Türkiye'den 4 üniversite ilk 200'de, toplam 6 üniversite de ilk 400'de yer aldı.

Derginin bu yıl 11'inci kez yayınladığı sıralamaya göre, ABD'deki "California Institute of Technology" üniversitesi ilk sıradaki yerini dördüncü kez korurken, Harvard Üniversitesi ikinci sırada yer aldı. İngiltere'deki Oxford Üniversitesi üçüncü, ABD'deki Stanford Üniversitesi dördüncü ve yine İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi ise beşinci sırada yer buldu.

Üniversitelerin araştırma, bilgi paylaşımı, uluslararası görünümü, öğretim ortamı gibi kriterleri dikkate alınarak hazırlanan listenin başında yer alan diğer üniversiteler ise sırasıyla şöyle:

"The Massachusetts Institute of Technology Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, California Üniversitesi, Berkeley Üniversitesi, Imperial College London Üniversitesi ile Yale Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi oldu.

Türkiye'den listede geçen yıl ilk 200'de bir üniversite bulunurken, bu yıl bu sayının 4'e yükselmesi dikkati çekti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 85'inci, Boğaziçi Üniversitesi 139'uncu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 165'inci, Sabancı Üniversitesi 182'inci, bilkent Üniversitesi 201'inci, Koç Üniversitesi ise 301'inci sırada yer aldı. İTÜ ve Sabancı üniversiteleri ilk kez listeye girmiş oldu.

Times Higher Education Dergisi Editörü Phil Baty, Türkiye'nin listedeki yerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yıl Türkiye için çok iyi bir yıl oldu. Sıralamada ciddi yükselişler gerçekleşti. Bunun en önemli nedenlerinden biri araştırmalar. TÜBİTAK ve TAEK'in 'Higgs bozonu' parçacığını bulması, araştırma ve geliştirmeye yatırımın artması, Türk kuruluşlarının araştırma etkisini de artırmıştır" ifadelerini kullandı. m illiyet

Recep Tayyip Erdogan Universitesini siralamaya almamislar mi? Halbuki onlar da dunya bilim literaturune uc yeni sazan turu kesifleri ile katkida bulunmuslardi..:KK45: Hatta adlarini da Alburnoides emineae, Alburnoides recepi ile Alburnoides velioglui koymuslardi bu sazanlarin...:KK53: Vah vah..

her odtülü solcu mu? 4 senelik üniversiteyi 10 sene de bitiren solcudur.

Yapmayın yahu, ODTÜ Devrim stadyumu ile, akademisyenlerinin ortak bildirilerinin içerikleri ile geleneği ve her dönemde iktidarın tepkisini üzerine çekmesi ile sol cenahta bir üniversitedir, Boğaziçinin de özgürlükçü bir geleneği vardır mesela, başörtüsünün yasak olduğu dönemde başörtüsü karşıtı bir yaptırım uygulamayışında, ilk üniversite lgbt kulübünün burada açılmasında bunu görürüz.

6 üniversitemizin listede yer alması ülkemiz için gurur verici, umarım ilerleyen yıllarda o listede daha fazla okulumuzun adını görürüz:)

Ulen
Önceden benim üniversite de vardı bu listede
Çıkarmışlar bu sefer
Üzüldüm :KK53:

şuan sizlerin ürüdüğü gibi mi ?

Sizin kervan da çok güzel yürüyor değil mi.. Hep birlikte bir bilinmeze doğru gidiyoruz. Evladın var mı bilmiyorum, o yoksa kardeşin vardır ya da yeğenin kuzenin hiç mi endişelenip üzülmüyorsun onlar için. Bu kadar mı vicdanınızı köreldi anlamıyorum ki..

Neyse böyle güzel bir konuda sizinle tartışmaya devam edemiyeceğim için üzgünüm başka bir konuda görüşmek üzere :)

sağcı solcu olayına girip K K da 81 olayları çıkarmayın....
ayrım yok sağcıya da solcu olmak değil insan olabilmek mesele.....

X