- 29 Haziran 2010
- 70
- 2
Bu konu dövme yaptırmak isteyipte yeterince bilgiye sahip olamayan, yada kafasına soru işaret olan
ve dövmeciye güvenemeyen kişiler için açılmıstır. Paylaşıcağım dövme ustaları türkiyede yaşayan ve dünya üzerinde biryerlere gelmiş kişilerdir.
Önce dövmeci hakkında bilgi sonrada , yaptıgı dövmeleri paylasıcam. Adreslerini isteyen olursa bana mesaj olarak ulasabilirler
Önce dövme ustalarından , dövme hakkında bilgilere bir göz atalım..
ve dövmeciye güvenemeyen kişiler için açılmıstır. Paylaşıcağım dövme ustaları türkiyede yaşayan ve dünya üzerinde biryerlere gelmiş kişilerdir.
Önce dövmeci hakkında bilgi sonrada , yaptıgı dövmeleri paylasıcam. Adreslerini isteyen olursa bana mesaj olarak ulasabilirler
Önce dövme ustalarından , dövme hakkında bilgilere bir göz atalım..
Dövme Tattoo nedir?
Dövme, vücuda uyumlu organik boyaların yine dövme için üretilen cerrahi çelik cihazlarla insan vücudu üzerine işlenen motif yada desendir.
Dövme, kimi zaman bir harf, bir isim ya da bir sembol olarak karşımıza çıkar. İnsanların dövme yapma amacı çoğu zaman duygularını dışa vurum, bazen vücudu süslemek ve son zamanlarda ise vücutta oluşmuş istenmeyen yara izi, çatlak, leke vs. gibi izleri kamufle etmek, kapatmak amaçlı olabiliyor.. Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı olduğu kesin.
Dövme makinesi ve bütün parçaları paslanmaz cerrahi çelik olmak zorundadır. İğneler de aynı metaldan üretilmeli ve tek kullanımlık olmalıdır. Dövme yaparken kullanılan pota ve eldivenlerde tek kullanımlıktır. Gerçek dövme boyaları Dünya Sağlık Örgütünden (WHO) onaylı ve vücuda uyumluluğu test edilmiş ve onaylanmış boyalardır.
Dövme,hafife alınmayacak bir kültürdür, değerdir, sanattır. Önceleri dini sembol olarak yada kimin hangi kabilenin üyesi olduğunun göstergesi olarak kullanılsa da günümüzde sannat kategorisindedir dövme.
Dövme yaptırmaya karar vermişseniz..
Dövme yaptırmaya karar verdiyseniz iyi bir dövmeniz olması için dikkat etmeniz gerekenlerin başında hijyen gelir. Steril olmayan bir uygulama her türlü mikroba açıktır. Size kullanılan iğnenin ambalajından açıldığına dikkat edin. İyi standartlarda olan stüdio derneğe üyedir.Yani dövmeciler derneğine üye olan bir stüdio da iseniz zaten dernek gözetiminde olan stüdio sizin için en sağlıklı olandır. Malzeme kalitesi dediğimiz boya ve ekipman ne kadar kaliteli ise o kadar güzel ve sağlıklı bir dövmeniz olacaktır. Elbetteki en önemli unsur dövme sanatçınızın ne kadar işinin ehli olduğu, bu işi ne kadar zamandır yaptığıdır. Dövme sanatçısının tecrübesi ve tarzı hakkında bilgi sahibi olmak için mutlaka saha önce yaptığı çalışmalarına göz atmanız ve değerlendirmeniz gerekir. Unutmayınki en önemli belgede, sertifikada sanatçının yaptığı dövmelerdir. Bu konuda sanatçının dövmelerini incelerken, incelediğiniz dövmelerin aynı sanatçıya ait olup olmadığı konusuna çok dikkat etmelisiniz. Birçok dövmeci kendisine ait olmadığı halde başkalarının dövmelerini bana ait diye sergilemekteler. Sanatçının o dövmeyi yaparkende çekilmiş resimleri bu yüzden, bu meslekte önemlidir ve onlarda sergilenir. Bunları tor tattoo ortam adlı albümden görebilirsiniz...
Dövme Acıtır mı ?
Dövme, doğru ekipmanla, tecrübeli bir dövmeciyle, VİRÜSkaliteli malzemeyle yapıldığında sanıldığı kadar can yakan bir iişlem değildir. Büyük ölçüde uzun saatler süren çalışmalarda daha çok tahrişten dolayı yani aynı bölgede çok uğraşılmasından dolayı oluşan hassasiyet bir yanma hissi verir. Bu noktada can yanması normaldir. Onun dışında profesyonel ellerde canınızın yanması söz konusu değildir. Hissedilen hafif bir yanma hissidir. Fakat çok karşılaştığımız bir konu insanın kendini şartlaması sorunudur. Acı arayan bulur. Hiç dokunulmadığı halde acı çektiğini söyleyenler var:) Can yakacak başlıca şeylerin başında bozuk iğneler gelir, eğer iğne ucuzsa bozuk olma riskide vardır ve bozuk iğne çok can yakar. Dövmecinin makineye takarkende bozduğu görülür. Diğer sebeb acemi bir dövmeci iğnenin ucunu görmek için iğneyi çok çıkardığında yada makinenin ayarını yapamadığında iğne girip çıkması gerekirken keserek gitmeye başlar. Bu durumda hem canınız yanacaktır hemde kötü bir dövmeniz olacaktır. Profesyonel ve derneğe üye olan bir stüdioda bu sorunlarla karşılaşmazsınız.
ilk defa Dövme Yaptıracaklara Tavsiyeler
ilk defa dövme yaptıracaksanız mutlaka şunları düşünüyorsunuzdur: acaba sıkılırmıyım? acaba canım yanarmı? küçük bir dövme olsun büyük olmasın İnsan dövmesinden sıkılmaz:) Elbetteki dövmesi istediği gibi olduysa. Sıkılmak konusunda ilk dövme yaptıranların tercih ettiği göremeyeceğim bir yer olsun şeklindedir. Fakat şu bir gerçektir: kimse tek dövme ile kalmıyor, bunun arkası hep gelir. Dövme bir hastalıktır derlerya bu kasdedilir. Çünkü ilk dakikadan itibaren kendinize başka dövmeler beğenmeye başlarsanız. Dövme canınızı sandığınız kadar yakmaz:) elbetteki profesyonel yapılırsa. Ufak bir yanma hissi olur oda dövme bitince son bulur. Dövme yaptırmakla iş bitmez bunu birde bakımı vardır. 2 hafta sürer ve ne kadar iyi bakarsanız o kadar iyi dövmeniz olur. Dövme randevunuza gitmeden önce istediğiniz dövme yada dövmelerin resimlerini hazırlarsanız, dövmecnin sizi anlaması daha kolay olacaktır. Bu desenleri bilgisayardan ve internetten ulaşılabilecek şekilde saklayın.
Hassas Ciltlerde Dövme Zararlımı?
Hassas ciltlere dövmenin bir zararı yoktur. Profesyonel bir dövme zaten cilt tipine göre uygulanır. Kişiden kişiye değiştiği gibi, aynı kişiye ait cilt her bölgede farklılıklarda gösterir. Cildin durumuna ve yapılacak işleme göre hem iğneler hemde makine ayarları değişir. Dolayısıyla dövme hiçbir cilde zarar vermez. Beyaz cilt için çok hassas ve alerjik vs denilir fakat sanılanın aksine dövmecinin en çok tercih ettiği cilt tipi beyaz cilttir. Çünkü dövmeyi çok güzel gösterir ve yapımıda daha rahattır. Hatta siyah insanların cildi daha problemlidir.
Dövme Bakımı
Bölgeye 5 gün su teması olmamalıdır.
Dövmenin üzerinde oluşan kabuklar koparılmamalıdır.
İlk 2 hafta direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
2 Hafta boyunca günde 3 defa dövme kremi kullanılmalıdır.
Dövme yaptırdıktan sonra üzerinize düşen vazife ona 2 hafta süre ile önerilen kremi kullanarak biraz özen göstermektir. Unutmayınki eğer önemsemez ve bakımını yapmazsanız asla iyi bir dövmeniz olamaz. Yapmanız gereken sadece 2 hafta dövme kremi yada saf vazelin kullanmak. İlk 5 gün kadar sudan olabildiği kadar korumanız lazım. İlk önce mikrop kapmasın diye sonra kabuklara zarar vermesin diye. İşlem yapıldıktan sonra cilt kendini onarırken kabuklaşma sürecine girer. Bu kabukların soyulur gibi göze fazla görünmeden yumuşak bir biçimde düşebilmesi için onu yumuşatmalısınız bunu için vazelin kullanıyoruz. 2 hafta boyunca dövme kremi yada saf vazelin dışında herhangi bir krem, ilaç, kozmetik, parfüm vs. hiçbirşey kullanmamalısınız. Çünkü kullanılan boyanın bir içeriği ve kimyası vardır bunu siz etkileyecek herhangi birşey kullandığınızda renk size çok farklı dönebilir. Siz kahverengi beklerken rengin mor çıkmasını istemiyorsanız 2 hafta kadar süre ile işlem yapılan bölgeyi koruyun başka kremler sürmeyin. Oluşan kabuklar vazelin sayesinde yumuşayacak ve kendi kendisine düşecektir böylece yeni oluşan cildin altına kalan harika renklere dolayısıyla dövmeye sahip olursunuz. Bu kabukları siz kendiniz koparırsanız alttaki boyayıda alacaktır öyle çıkacaktır dolayısıyla dövmede boşluklara sebep olursunuz. Bunun dışında 2 hafta solaryum, havuz ve güneşlenmek zararlıdır
İlk dövmecimiz..
KOBAY KRONIK TATTOO
2009 Uluslar arası İstanbul Tattoo Convention; Realistic Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2009 Uluslar arası İstanbul Tattoo Convention; Renkli Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2010 Uluslar arası Fethiye Tattoo Convention : Realistic Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2010 Uluslar arası Fethiye Tattoo Convention : Renkli Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2011 Uluslar arası Fethiye Tattoo Convention : Jüri Üyeliği
KOBAY KRONIK TATTOO
2009 Uluslar arası İstanbul Tattoo Convention; Realistic Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2009 Uluslar arası İstanbul Tattoo Convention; Renkli Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2010 Uluslar arası Fethiye Tattoo Convention : Realistic Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2010 Uluslar arası Fethiye Tattoo Convention : Renkli Dövme kategorisinde 1.lik Ödülü.
2011 Uluslar arası Fethiye Tattoo Convention : Jüri Üyeliği
ÇALIŞMALARI..
Cave up( dövme düzeltme)
Adres isteyen mesaj atabilir.
Baska dövme ustalarıyla devam ediceğim.