Siz daha mı az bulaştırıyormuşsunuz aşısız olarak ?Oxford üniversitesinin son araştırmasında aşı olanlar da bulaştırıcı diye bir ifade görmüştüm.
Bu yüzden ben de aşılılarla aynı ortamda olmaktan kaçınmayı tercih ederim.
Oxford araştırması: Aşılıların bulaştırma riski yükseldi – DW – 19.08.2021
İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Delta varyantına karşı aşıların koruyucu özelliğinin azaldığını ve aşılılardaki virüs yoğunluğunun aşılanmamışlarla aynı seviyede olduğunu ortaya koydu.www.dw.com
İşte bu yüzden benim ilaç kullandığım zaman sayılıdır. İlaçların çoğunu kullanmadan çöpe atarım. Bu demek değil ki ilaçlar kötü kimse içmesin. Evet mecbursak kullanalım ama bu ilaçlar 1 yılda onay almadı Biontech gibi.
mRNA teknolojisinin yıllardır üzerinde çalışıldığından haberdarım. Üretici firma da bundan bahsediyor ama garanti veremiyor "henüz yeni bir teknoloji olduğu için" ifadesi firmaya ait. Yine firma bu teknoloji ile üretilen ürünler için FDA onay veremez diyor. FDA neyin onayını hangi yetkiyle verdi orası hala meçhul. Çünkü firma aşı dediğimiz bu ürünün biyolojik bir ürün olduğunu söylüyor. Bu yüzden önce BLA onaylamalı diyor. BLA onayladı mı, ben denk gelmedim, belki gözümden kaçmıştır.
Eğer bu teknoloji bu kadar masumsa aşı sonrası ölenlere otopsi yapılma izni çıkmalı artık. Bu arada tedavi sırasında kullanılan ve şu an kullanımı iptal edilen ilaçları kullanan kişilerin de cesetlerinden örnekler alınıp otopsi yapılmalı.
Yine vefat edenlerin aşıdan mı, hangi aşıdan, kaç doz, aşısız mı vb bilgiler de detaylı verilmeli.
Özetle bu ürüne dair tüm soru işaretleri giderilmeden aşı olmayı düşünmüyorum.
Bu sorulara cevap vermek yerine insanların ekmekleriyle oynamak tam bir alçaklıktır, bunu da belirteyim.
Oxford üniversitesinin son araştırmasında aşı olanlar da bulaştırıcı diye bir ifade görmüştüm.
Oxford araştırması: Aşılıların bulaştırma riski yükseldi – DW – 19.08.2021
İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Delta varyantına karşı aşıların koruyucu özelliğinin azaldığını ve aşılılardaki virüs yoğunluğunun aşılanmamışlarla aynı seviyede olduğunu ortaya koydu.www.dw.com
Yalnız Bioncteh'in yani sahtekarlık yüzünden rekor ceza almış olan Pfizer'ın gerçek veriler sunduğundan nasıl eminsiniz?Bir açıklama yapmak istiyorum, bu aşılara acil olarak üçüncü faz beklenmeden onay verildi. Ben uzun süre Sinovac aşısını savundum hala da bana göre gerçek aşı budur fakat virüs mutasyon geçirdiği için etkisi azaldı yoksa gerçek aşı Sinovac'tır.
Tüm aşılara olağan üstü bir durum olduğu için acil onay verildi zaten bunu herkes biliyor. Adamlar bu kayıpları yaşamaktansa en azından stopper olarak aşı kullandılar. Olayı kaçıranlar olağanüstü durum nedir bilmeyenler. Bunu kangren olan bir bacağı kesmek gibi de değerlendirebilirsiniz.
Bu yaşananlara hükümetlerin oyunu vs değişik cümleler. Böyle ideolojik yaklaşım yerine bilimsel veriler ile bu konuda açıklama yapmanızı dikkate alacağımı da bilmenizi isterim.
Biontech pıhtı atıyor mu ? çok düşük bir oran olsa da evet atıyor, ama 100 kişide bir kişi pıhtıdan ölürken 99 kişi Covid'den ölmüyor. Bana da "amaaa bir kişi aşıdan öldü" diye gelmeyin Allah aşkına
yani 1 > 0
aşı olup olmamakta özgürsünüz,
benim olduğum ortamda maske takmak zorundasınız,
benim olduğum ortamda aramızda ki mesafeyi korumak zorundasınız,
aşı olmak bir tercih ise olmamakta en doğal tercihinizdir,
Oxford üniversitesinin son araştırmasında aşı olanlar da bulaştırıcı diye bir ifade görmüştüm.
Bu virüs yükü de her insanda değişkendir. Bağışıklığı güçlü bir insanda bu virüs yoksa risk grubunda değildir. Aşı olduğu halde bağışıklığı daha zayıf olan biri, bunu yine bağışıklığı zayıf olan birine bulaştırabilir.aşı olanlar da virüs taşıyabilir, hatta inanır mısınız hasta bile olabilir. :)
ama aşılının yaydığı virüs yükü ile aşı olmayanın yaydığı yük miktarı farklıdır. ve hastalığın seyri virüs yükü ile ciddi şekilde orantılıdır.
benden bulaşacak virüs ile yanımdaki insan anlamadan geçirecektir. ama aşı olmayanın yaydığı yükü alan insan yoğun bakımda tavanı seyredecektir, hem de her yerinde hortumlarla.
ikisi arasında bence çok fark var. sizce yoksa tabi ki sizin seçiminiz.
herkes seçimleri ile yaşar.
Ben de aynı şeyi söylüyorum. Aşı olanlar bağışıklığı zayıf olanlar için RİSK oluşturuyor. Haliyle PCR zulmüne onlar da dahil edilmeli.sayın B Began aşı olan bulaştırmaz diye size kim söyledi ? Aşı bulaştırıcılığı önleyen bir etken değil ki? Siz aşıyı yanlış mı anladınız acaba ? Bakın yukarıda yazdım, maske, sosyal mesafe, hijyen bunlar zorunluluklar... Aşı oldum diye ben salmadım salanında aklından şüphe ederim.
Aşı olanların virüs bulaştırma olayı olmayanlar ile aynıdır. Aşı olan virüs bulaştırmaz diye sakın düşünmeyin...
Çocuk aşıları konusu ayrı. Onlar herkesin kabul ettiği şeyler genel olarak.dünya tarihinde kim aşı ile pandemi bitirmek istese hep suçlanmış. 100 yıl sonra ise teşekkür edilmiş kendilerine.
tarih tekerrürden ibarettir.
nasıl ki aşı olmayıp çiçek hastalığından kör kalanlar, çocuk felciyle sakat kalanlar varsa şimdi de aynısı covid geçirenlerin başına gelecek.
bilimi ve tarihi bilmek, bilmiyorsan da araştırmak önemli.
uğur şahin ve özlem türeci'nin de 100 sene sonra değerleri anlaşılacak.
şimdi her bilim insanı gibi suçlanmaya mahkumlar.
Yalnız Bioncteh'in yani sahtekarlık yüzünden rekor ceza almış olan Pfizer'ın gerçek veriler sunduğundan nasıl eminsiniz?
Tedavi sırasında kullanılan iki ilacın iptal edilmesi için en az 1 sene geçmek zorunda mıydı? Zaten piyasada var olan bu ilaçlara dair tecrübe varken, insanlar hastanede bu ilaçların yan etkileri nedeniyle can verirken sağlık çalışanları neden sadece seyirci kaldı? Neden ilacın yan etkisinden ölenlere dair bilgiler verilmiyor, neden otopsi yasak?
TÜİK her sene ölümlerin sebep ve oranlarını açıklarken 2020 yi hala neden açıklamıyor?
Maske takmak kimseyi korumuyor ki. Aksine aşılıya da aşısıza da zararlı. Yetersiz oksijen alımı, CO2 kalıntılarının nefes yoluyla tekrar içeri alınması, aynı maskenin en az 8 saat kullanılması sonucu oluşan mikroorganizmaların vücuda girmesi gibi bir çok şey var.
Özetle; ortada bilimsel bir şey göremiyorum ben. Bir ilaç tüccarının insanları acımasızca harcadığını görüyorum.
Firma diyor ki kendi web sitesinde; DSÖ nün buna yetkisi yok.Bakın yeniden yazıyorum; Aşılar olağan üstü durumdan dolayı;
Üçüncü faz TAMAMLANMADAN acil statüde onay almıştır.
Bunun zaten legal olmadığını DSÖ dile getiriyor ve ekliyor bunu beklemeye imkan yok acil onaylanmalı.
Bende o virüs yoksa nasıl bulaştırıcı olabilirim ki?Siz daha mı az bulaştırıyormuşsunuz aşısız olarak ?
Bu virüs yükü de her insanda değişkendir. Bağışıklığı güçlü bir insanda bu virüs yoksa risk grubunda değildir. Aşı olduğu halde bağışıklığı daha zayıf olan biri, bunu yine bağışıklığı zayıf olan birine bulaştırabilir.
Yani aşılı her insan, bir başkası için RİSK oluşturuyor.
Çocuk aşıları konusu ayrı. Onlar herkesin kabul ettiği şeyler genel olarak.
Fakat içinde radyoaktif madde bulunan ve üreticisinin garanti vermediği ürüne ben aşı diyemem.
Nereden biliyorsunuz o an olup olmadığını ?Bende o virüs yoksa nasıl bulaştırıcı olabilirim ki?
Bunun dayanağı nedir?
Çocuklar okulda 8 saat aynı maskeyi takıyor ve bu durum beni rahatsız ediyor. Onların sağlığından endişe ediyorum.Ben size diyorum ki sonuçları bilinmeden olağanüstü durumdan dolayı acil onay verildi....
ben mi izah edemiyorum? Adamlar bu kesin çözüm değil üçüncü faz sonuçları gelmeden acil olarak onay verildi sonuçlarını bilemiyoruz ama tek bildiğimiz pozitif yönde bir etkisi var... ve bu bir etki sıfırdan büyük diyorlar...
yok ben anlatamıyorum
gelelim maskeye en az 8 saat yahu allah aşkına hangi manyak 8 saat maske takar? yapmayın Allah aşkına yapmayın, bu örneğiniz maskede kurt oluşuyor örneğinden farklı değil...
bakın siz aşı olmayın aşı zorunlu değil , benimle aynı ortamda sosyal mesafeye uyup maske takmak zorundasınız, maske dediysem buff takın nefesinizi dışarı vermeyin onun dışında ne yaparsanız yapın
Şu konuda anlaşalım. Siz her fikrinize bilirkişiyi örnek gösteriyorsunuz değil mi?o aşıların içinde hangi maddeler olduğunu biliyor muydunuz ?
Çocuk aşıları konusu ayrı. Onlar herkesin kabul ettiği şeyler genel olarak.
Fakat içinde radyoaktif madde bulunan ve üreticisinin garanti vermediği ürüne ben aşı diyemem.
Olduğundan nasıl eminsiniz? Ama aşılılar konusunda eminiz. Onlarda değişen oranlarda virüs var. Kiminde % 10 kiminde % 90. Artık şansa ve bağışıklığa göre.Nereden biliyorsunuz o an olup olmadığını ?