Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Biontech vb firmalar prospektüslere bu bilgileri yazmıyor mu? Yazıyor.
Bu bilgi ulaşılabilir olmalı zaten.

prospektüs - yeni adıyla hasta kartlarına- tüm ilaç firmaları trilyonda bir ihtimal olan yan etkileri dahi yazarlar zaten.
o ilacı prospektüsle almanız demek hepsini kabul etmeniz demek oluyor. aynı aşı öncesi imza attığımız kağıt gibi. ve burada terimler hastanın yani sıradan insanın anlayacağı dilde yazılıyor.

kimleri takip ediyorsunuz bilmiyorum, benim takip ettiğim doktorlar çok sayıda yayın üzerinden açıklamalar yapıyorlar.

mesela makalelerdeki teknik terimleri anlayacağınızdan emin misiniz ? ben anlamıyorum mesela, doktor değilim çünkü. o yüzden herkes ulaşamıyor olabilir mi rahatlıkla ? bilmeyenlere kendi kafalarına göre yorumlamasın diye mesela.

yaştan dolayı mı sinovac oldunuz ?
yoksa biontechle arasında kalıp onu mu tercih ettiniz ?
Hayır Bakan "Sinovac inaktif klasik aşı o yüzden öneriyorum. mRNA aşısı yeni bir teknoloji olduğu için önermiyorum" demişti ilk günler. O yüzden Sinovac tercih etmiştim.
Ama adam her sözünü yalanlar oldu.

Durmuş saat günde iki kez doğru saati gösterir.
Ben onu kaale almıyorum zaten, kaale alanlar için örnek gösterdim bakın sizin adamınız diyor demek için.
Bizim adamımız gerçekten kendi düşüncelerinizle anlatsaniz sizi ciddiye alırdım. Ama kullandıgniz dil, paylaştığınız videolar vs hepsi zaten karşılığında gerçekliği kanıtlanmış seyler olarak twitterde paylaşiliyor. Ordan alip buraya yaptırmasaniz sizi anlayabilirdim. Dilinizde ayni onlar gibi konuştukça çirkinlesiyor.

Yukarıda moderna aşısında geçen terim mesela ilk kez duydum ama tıp dilinde radyoaktif maddeye rastlanması demek olduğunu google sayesinde öğrendim. Radyoaktif madde çok masum değil. Haliyle firmalardan ve ilgililerden içimi rahatlatacak açıklamalar beklemek hakkım.
Ama bu firmalar ilaçlarını geri çekmek yerine olur o kadar deyip pazarlamaya devam ediyor.

Ben twitterdan hiç alıntı yapmadım neredeyse. Hepsi ya video ya da farklı haber siteleri.
Siz aşı olmakta özgürsünüz, ben de olmamakta.
Bu iş baskıya dönüşürse ben de sivil itaatsizlik hakkımı kullanmakta özgürüm.

mrna teknolojisi üzerinde kanser aşısı üretilmesi için yıllardır üzerinde çalışılan bir teknoloji. pandemi nedeniyle teknolojinin kullanımı erken başladı. yoksa pandemi için üretilmedi bu teknoloji.

anlayamadığınız şey şu, içtiğiniz her ilacın en basitinin dahi çok ciddi yan etkileri var. üzgünüm ama gerçek bu.
başınız ağrırsa ağrı kesici içersiniz ama o ilaç yüzünden ölebilirsiniz de.

Sağlık Bakanı salgın ilk başladığında bu test herkese yapılamaz. Doktor istemeli demişti. Şimdi ekmek su gibi herkese bedava yaptırıyor, hem de sözde aşı uygulaması yapılırken.
Ya tr de öyle yapılabilir. Ben size avrupada hatta ülkede vereyim, avusturyada da bunlar icin hastane dışında yerler var. Kuaföre giderken , hastaneye normal muayeneye giderken bile pcr olup gidiyorsunuz. Tr de şartlar durum bu olmuş olabilir. Ama bu pcr dediğiniz seyi tüm dünya ilk zamandan beri cok yapiyor. Türkiye deki şartları bildiğinizi düşünüyorum.

Tamam işte olay o yüzde 100 kesin değil . Ayrıca hes kodunu sahte kullananlar varmış bunu da yaparlar valla hatta geçen gün bu olay burada da konuşulmuştu

Ben, size aşı oldunuz mu diye sormadim bile beni ilgilendirmez. Provakasyon yapar tarzda konuşmanız beni rahatsız ediyor. Yoksa aşı ol ya da olma beni cokta ilgilendirmiyorsunuz

biz de aşı olmayıp virüs yayılımını arttıran ve özellikle varyant oluşumuna kuvvetli bir zemin oluşturan insanlarla aynı ortamlarda olmamayı istemekte özgürüz bu durumda.
birileri bilime karşı çıkıyor diye ben sokağa çıkma hakkımdan feragat etmek istemiyorum çünkü.
ve emin olun çok fazla insan da aynen böyle düşünüyor.
başkaları evde oturup rahat yaşıyor olabilir ama çoğumuzun geçim derdi var. bunu da geçtim artık evden rahat çıkma hakkımız var ve kimse bu hakkı "küresel komple teorileri" ile elimden/elimizden alamaz.

Ben, size aşı oldunuz mu diye sormadim bile beni ilgilendirmez. Provakasyon yapar tarzda konuşmanız beni rahatsız ediyor. Yoksa aşı ol ya da olma beni cokta ilgilendirmiyorsunuz

bunlar hep küresel oyun.
hepimiz aşı yüzünden ölücez.
olmayanlar sağ kalacak.
tabi virüsün kendisini kapıp hastanelerde sürünmezlerse.

Bir açıklama yapmak istiyorum, bu aşılara acil olarak üçüncü faz beklenmeden onay verildi. Ben uzun süre Sinovac aşısını savundum hala da bana göre gerçek aşı budur fakat virüs mutasyon geçirdiği için etkisi azaldı yoksa gerçek aşı Sinovac'tır.

Tüm aşılara olağan üstü bir durum olduğu için acil onay verildi zaten bunu herkes biliyor. Adamlar bu kayıpları yaşamaktansa en azından stopper olarak aşı kullandılar. Olayı kaçıranlar olağanüstü durum nedir bilmeyenler. Bunu kangren olan bir bacağı kesmek gibi de değerlendirebilirsiniz.

Bu yaşananlara hükümetlerin oyunu vs değişik cümleler. Böyle ideolojik yaklaşım yerine bilimsel veriler ile bu konuda açıklama yapmanızı dikkate alacağımı da bilmenizi isterim.

Biontech pıhtı atıyor mu ? çok düşük bir oran olsa da evet atıyor, ama 100 kişide bir kişi pıhtıdan ölürken 99 kişi Covid'den ölmüyor. Bana da "amaaa bir kişi aşıdan öldü" diye gelmeyin Allah aşkına

yani 1 > 0

aşı olup olmamakta özgürsünüz,
benim olduğum ortamda maske takmak zorundasınız,
benim olduğum ortamda aramızda ki mesafeyi korumak zorundasınız,
aşı olmak bir tercih ise olmamakta en doğal tercihinizdir,

İşte bu yüzden benim ilaç kullandığım zaman sayılıdır. İlaçların çoğunu kullanmadan çöpe atarım. Bu demek değil ki ilaçlar kötü kimse içmesin. Evet mecbursak kullanalım ama bu ilaçlar 1 yılda onay almadı Biontech gibi.

mRNA teknolojisinin yıllardır üzerinde çalışıldığından haberdarım. Üretici firma da bundan bahsediyor ama garanti veremiyor "henüz yeni bir teknoloji olduğu için" ifadesi firmaya ait. Yine firma bu teknoloji ile üretilen ürünler için FDA onay veremez diyor. FDA neyin onayını hangi yetkiyle verdi orası hala meçhul. Çünkü firma aşı dediğimiz bu ürünün biyolojik bir ürün olduğunu söylüyor. Bu yüzden önce BLA onaylamalı diyor. BLA onayladı mı, ben denk gelmedim, belki gözümden kaçmıştır.

Eğer bu teknoloji bu kadar masumsa aşı sonrası ölenlere otopsi yapılma izni çıkmalı artık. Bu arada tedavi sırasında kullanılan ve şu an kullanımı iptal edilen ilaçları kullanan kişilerin de cesetlerinden örnekler alınıp otopsi yapılmalı.
Yine vefat edenlerin aşıdan mı, hangi aşıdan, kaç doz, aşısız mı vb bilgiler de detaylı verilmeli.
Özetle bu ürüne dair tüm soru işaretleri giderilmeden aşı olmayı düşünmüyorum.

Bu sorulara cevap vermek yerine insanların ekmekleriyle oynamak tam bir alçaklıktır, bunu da belirteyim.

Ben size sizin adamınız demedim ki. Ona inanan insanlar için gayet normal bir talep bence.

Bildiğim kadarıyla Avrupa'da eczanelerde satılan ve gebelik testi gibi olan pcr testleri var. Onlar Türkiye'de yok sanırım.

Tamam işte olay o yüzde 100 kesin değil . Ayrıca hes kodunu sahte kullananlar varmış bunu da yaparlar valla hatta geçen gün bu olay burada da konuşulmuştu
Evet piyasası oluştu bile. 1 aylık sahte pcr testi 300 TL. Sahte aşılı raporu almak 2500 TL.

dünya tarihinde kim aşı ile pandemi bitirmek istese hep suçlanmış. 100 yıl sonra ise teşekkür edilmiş kendilerine.
tarih tekerrürden ibarettir.
nasıl ki aşı olmayıp çiçek hastalığından kör kalanlar, çocuk felciyle sakat kalanlar varsa şimdi de aynısı covid geçirenlerin başına gelecek.
bilimi ve tarihi bilmek, bilmiyorsan da araştırmak önemli.
uğur şahin ve özlem türeci'nin de 100 sene sonra değerleri anlaşılacak.
şimdi her bilim insanı gibi suçlanmaya mahkumlar.

Yoo provoke eden bizzat aşı firması ve o firmanın isteğini yerine getiren Bakanlar.

Evet piyasası oluştu bile. 1 aylık sahte pcr testi 300 TL. Sahte aşılı raporu almak 2500 TL.
Sahte aşı olayını duydum en yakınımda bir doktor yaptırdı ne yazıkki hem kendine hem ailesine çünkü eğer aşı olmuş gibi gösterilmeseler yurt dışına çıkamıyorlardı .

Oxford üniversitesinin son araştırmasında aşı olanlar da bulaştırıcı diye bir ifade görmüştüm.
Bu yüzden ben de aşılılarla aynı ortamda olmaktan kaçınmayı tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…