Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Uzun yillar İngiltere'de yasadim. Yaptiklari dogrudur diyemem yanlistir da diyemem. Yaslilari goz ardi ettiklerini dusunmek bile istemiyorum. Bu sekil ongorulen nüfusun %80 coronaya yakalanacagi. Bu da 300 - 500 bin arasi bir kayip demek.

1- 70 yas ustu zaten disari cikmasin denmis ama o yaşlıların akrabalari yok, yardımcılari yok. Çıkmasınlar deniyorsa sosyal hizmetler ona gore çözüm bulmaliydi.

2- uzun dönem bağışıklık mumkun değil. Virus mutasyona ugruyor, bazi kisiler ust uste gecirebiliyor.

Yatak kapasiteleri yeterli degil. Herhangi bir yigilma durumda zaten yeterli olmayacak. Yalniz orada halk düzenlidir. Yuzune filan hapsurmazlar ve yurume mesafesi koyarlar.

Turkiye'de sıkı bir evden cikma yasagi uygulanmiyorsa bir yeni vaka hep basa donmek demek. Bulaştırmak isteyen, umursamayan kisi sayisi cok. Kendileri söylüyor, belirtiler herkeste göstermiyor. Karantina altinda olmayan ama tasiyici olanlar ne olacak.

Vallahi benim etrafımdakiler beni perişan etti ya başta annem olmak üzere. Bu psikoloji hiç iyi gelmedi insanlara herhalde paniği olanlar daha da tetiklendi. Böylece olmayanları da depresyona soktular misal beni bu olay geçse bile insanların üstünde ciddi etki bırakacak bu gidişle puufff

İkisinde de ihtimal %50. Deprem hiç olmayabilir ama virüsü yüksek ihtimal kapabilirsiniz. Herkes dışarıda olursa tedavi görecek hastanede bulamazsınız. Bazen kar zarar hesabı yapmak gerekir.

Peki hastanelerde çok geç randevu alındığı doğru mu ?
Orada tanıdığım birinin annesinde semptomlar var.Hastane için ''şimdi gitsek 5 gün sonra ancak bakarlar'' falan dediler,kafam karıştı böyle saçmalık var mı gerçekten ?

Bazı şeyler sizin kontrolünüz dışında gelişir. Önce bunu kabullenirseniz daha rahat edebilirsiniz.

Çinde 12 vaka bildirilmis 11 i yurtdısından gelmiş. Yani 1 vaka var. Kontrol altına almışlar görünüyor. Bir tane ilaç var 4 günde iyileşmişler. Nisan başında hastanelerde hasta kalmayacağını söylüyorlar.

İkisinde de ihtimal %50. Deprem hiç olmayabilir ama virüsü yüksek ihtimal kapabilirsiniz. Herkes dışarıda olursa tedavi görecek hastanede bulamazsınız. Bazen kar zarar hesabı yapmak gerekir.
Bu durum ekonomiyi mahvedecek. Avrupa abd çin onlara bişey olmaz ama bize kimse yardım etmez. Çok daha farklı önlemler alınabilirdi. Sosyal izolasyon yaşatma noktasına gelininceye dek. Bu aşamaya gelinmesine izin verilmemeliydi. Bu virüs çıkalı 3 ay oluyor. Biz ülkemize gelmeden uçuşları kapamıyoruz. İspanya perişan olmuş benim arkadaşım daha bir hafta olmadı ispanyadan geldi. İlla türkiyede virüsün çıkması mı beklenmeliydi uçuşları kapamak için. İnsanlar virüs var hala avrupa gezmesi yapıyordu keyfiii!!! Biz bunun acısını bir kaç ay sonra çok acı şekilde göreceğiz. perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Şimdi acısını bizler yaşıcaz her yönü ile .

Hastanelerde direkt randevu alamıyorsun. Aile hekimin gonderirse ancak ve evet yaklaşık uc ay sonraya randevu veriyorlar. Bes gun aile hekimi icindir.

Ama doktor hasta yaklaşımları buradan daha iyidir. Her hastaya en az 45 dk ayirirlar ve çıkarken burdaki gibi soru işareti kalmaz.

Zaten evde kalma dediğimiz şeyin olayı o. Herkes enfekte olursa hastane kapasitesi buna yetecek mi yetmeyecek. Onu geçtim trafik kazası geçireni, yaralananı, kalp krizi geçireni olacak. Onlar ölüme mi terk edilecek? Ne kadar az enfekte olursa o kadar iyi.

Sözcü gazetesinden. Okumanızı tavsiye ederim. Türkiye kritik eşiği geçti, singapur vs gibi olamayacağımız kesin artık italya gibi olmamaya çalışacağız diyor. Açık açık az test yapıldığı ve belirti gösterenlerin sadece %20 sinin hastaneye geldiği, gerisinin hala toplum içinde virüs saldığını söylüyor. Bu süreçte türkiyenin en büyük savaşı cehaletle olacak. Devlet istediği sınırlandırmayı getirsin halk hala ciddiye almazsa, karantindan kaçarsa, hastaneye gitmezse sonumuz italyadan da beter olur ki şu an türkiye deki artış italyanın 1. Haftadaki artışından fazla. Nüfus da daha fazla tabi. Üstelik türkiyedeki insanların yarısı diyabet bir diğer yarısı tansiyon ve kalp hastası. Yani herkes risk içinde. Avrupa da bu derece diyabet tansiyon yok. Onlarda 65 olan yaş sınırını bizim kronik hastalıklarımız nedeniyle 50 gibi düşünebilirsiniz. Deprem doğal afet ne zaman geleceği bilinmez ancak virüs göz göre göre geliyor insanları riske atmanın bir anlamı yok elbette corona için önlem alınmalı. Bunu şu an fransa dan karantinadan yazıyorum. Fransa da daha yavaş artmıştı vaka sayısı. Eğer türkiye akıllanmazsa sonu buralardan kötü olacak diye korkuyorum.

Son düzenleme:
Şimdi bir tv programında bir uzman açıkladı, Güney Kore’de günde 10bin civarı test yapılıyormuş ve 20-30 yaş civarı insanlarda da pozitif oran çok fazla. Bizde şimdiye kadar yapılan toplam test sayısı 10bin civarı. Sanırım düşündüğüm gibi nüfusun büyük çoğunda bu virüs var ama çoğu semptom göstermediği için farkında bile değil. Hepimize test yapılsa acaba kaç kişide çıkar.

Genel bir eleştiri olacak ama bu ne kötüleme, ne bizim halkımızı yerme değildir belirtmek isterim, yalnız biz Türk'üz bize bir şey olmaz, atın ölümü arpadan olsun, biz temiziz ellerimizi yıkıyorduk zaten, hasta olmayız diye düşünüyoruz+ kendi anne babalarımıza dahi laf geçiremiyoruz ki, annem koah, diyabet, tansiyon sorunu da var, risk grubunda, anne evde dur diyorum, yakınında da değilim aramızda km'ler var ama 2 gündür fellik fellik geziyormuş, kızsam küsüyor güceniyor, kızmasam virüsün ciddiyetinin farkında değil, annesini azarlayan evlat oluyorum sonra, ama virüs bulaşsa karantinaya alınsa göremeyeceğim bile, burada birçok üyede bu konuda ailesinden muzdarip, şimdi bir duyum aldım ne kadar gerçek bilemiyorum, bizim buralar köy gibi, virüs daha kalabalık yerlerdedir diye büyükşehirlerden buralara akın akın insan geliyormuş, sağolsunlar memleketin her yerine bulaştırmadan rahat edemeyecekler.

bu arada ben doktor oytun erbaştan daha önce de duymuştum bunu ama bugün japonyadan da bir açıklama gelmiş evinde uzun süredir hayvan besleyen insanlar doğal bağışıklığa sahipmiş coronaya karşı.
bu virüsün ilk çıktığı wuhandaki markette bir tek balık satıcılarına bulaşmamış virüs . Hayvanseverler şanslı gibi bir nebze

Biraz psikolojik sağlamlıktan bahsedelim mi? Sanırım hepimizin biraz buna ihtiyacı var, panik dalgası topiği sardı gibi hissediyorum. Git hastaneye orada psikologluk yap demeyecekler varsa biraz bahsedebiliriz ehehe. :)
Destek verebilirim Astoria.
Ben gelişmeleri takip etmekle birlikte fazla tedirgin değilim.
Topiği okudukça 'ben de mi bir gariplik var' diye düşünmeden de edemiyorum.

Destek verebilirim Astoria.
Ben gelişmeleri takip etmekle birlikte fazla tedirgin değilim.
Topiği okudukça 'ben de mi bir gariplik var' diye düşünmeden de edemiyorum.

Harika olur, ben yazmaya başlıyorum o halde. Sizden de eklemeler ve destek bekliyorum mutlaka. :)

Evet asil mesele bu olacaksada sirayla olmasi bende bu kanidaym bu virus bir sekilde geldi ama evde oluo korkunanlar Yani Ben:) mantikli fakat disardakilerde hastalanacak ve hastane yuku. Az cihazlar yeterli sekilde gidilirse cok buyuk kayiplar yasamayiz kaos ortami olmaz Ben saglikciyim ama Suan dogum izindeym gercekten. Bizim gorevmz Suan herkese. Ragmen evde oturmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…