Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ay bir de babam bozuluyor. Annem gidip almadan, elleşmeden, temas etmeden duramadığı için sürekli onu zapt etmeye uğraşıyoruz. Babam hava almaya gidiyorum diye çıkmış. O öyle eller arkada emekli modunda gezer gelir zaten normalde de. Eve gelince herkese küsmüş beni neden engellemiyosunuz diye, buyrun burdan yakın

Kargo geldi şimdi, adam kapının önüne bıraktı gitti. Ben kolilere bakıyorum koliler bana bakıyor
Koliyi dışarıda kesip atacağım, elimi yıkayıp içindekileri eve alacağım.
Hayırlısı artık

Bu laf banaydi dimi.. icim kan agliyo munisim afedersin
Herkeseydi, dün sen bu topiğe yazmıyordun ben yine siyasi içerik olmasın uyarısı yapmıştım, rica ediyorum genel uyarıları kişisel algılamayalım, bu topik şu an hepimizin gündemini meşgul eden bir konu olduğundan, bazen topiğin bdvde olduğu unutuluyor, artık panikten mi desem siyasi görüşlerin ağırlığından mı desem hafiften siyasi yazışmalara kayan yorumlar oluyor, oysa şu an siyasi ve dini kavgaların hiç sırası değil, zira bu salgın görüşe veya inanca bakmıyor, hasta olacaksak hepimiz olacağız, ölümde şucu bucuya bakmayacak.

Hem topik kavgasız gürültüsüz ilerlesin, ki insanlar endişelerini biraz olsun bastıracak yazıları da okuyup rahatlasın, diğer türlü herkes banlanır stres seviyesi daha çok artar

Bende basedemedigimden halilari kaldirdim.

Ay kocam Çerkesköy'de
Kuzu korkma, mevsimsel deniz çekilmesi bu, zaten bugün değil dün oldu sanırım, geçen senede insanlar deprem olacak galiba diye paniklemişti denizin çekildiğini görünce ama bir şey olmamıştı.

Ben ne yapayım hatunlar, ben bir yerde ailem başka yerde, bir şey olsa ne onlar beni görebilecek ne ben onları:))) eh bir yanda Corona, bir yanda depremler, asıl biz sallanıyoruz dün gece 3-4 dakika arayla sallandık, hiç dedim mi sallanıyoruz ya virüsten ya depremden gideceğim diye

Önlem alıp dikkat ediyorum ama ailem için bir yandan da tiye alıyorum zira bende mod düşerse kızım ölüyoruz psikolojisine girer, eşim sen ölürsen biz yaşayamayız psikolojisine girer çünkü ikisi de duygusal tosba, onları toplayan olarak benim ölürken bile bir şey olmayacak hayat güzel kuşlar uçuyor modunda olmam şart

Sakin kalalım evden cikmama sansimiz varsa çıkmayalım muhtemelen sokaga cikma yasagi gelecek çünkü cikan gezen insan çok ciddiye almayan da çok.
Market ve eczaneler aciller açık olacak bu yüzden stoklamaya çok da gerek yok varsa bebeginiz bez süt mama islak mendil alın 1ay yetecek kadar alınmalı kuru bakliyat vb.Agri kesici çocuklara gıda takviyesi şurup pekmez vb.
Paketli abur cubur almayalim bağışıklığı iyice düşürüyor ve çocuklar da azıyor duz duvara tırmanıyor enerji atacak yer yok malum.
Kuruyemis ve meyve veriyorum çocuklarıma evden çıkmıyorum. Dilerim yakın zamanda hic kimse cikmaz mecbur kalmaz durum vahim net.

Son kargolar bu gidişle kargo hizmetleri durdurulabilir ben de giysiyse ürünü makineye atiyorum hemen. Baska bir seyse kutusunu kolonyali peceteyle siliyorum.Dis poseti çöpe zaten.

Ben ivir zivir paketli gida zaten vermiyordum ama pekmezidemi kessem diyorum. Zira biraz önce elektrik süpürgesine binmis evi turluyordu

Aydın'dasınız sanırım, salladı mı o kadar?

Son kargolar bu gidişle kargo hizmetleri durdurulabilir ben de giysiyse ürünü makineye atiyorum hemen. Baska bir seyse kutusunu kolonyali peceteyle siliyorum.Dis poseti çöpe zaten.
Neyse çocuklarımın kumu maması geldi, artık ev hapsine hazırız.

Kutuları dışarıda kesip kolileri dışarıda bıraktım yine, akşama doğru atarım. Koliyi kestikten sonra elimi yıkayıp ürünleri öyle aldım içeri ama paketleri silmedim, banyoda duruyorlar. İki-üç gün önce paketlendi ürünler zaten.

Şimdi herkesi eve kapalı yerlere kapadılar Allah korusun bir deprem olsa ne kadar çok insan ölür. Bazen hangi tedbir birbirinden daha mantıklı diye düşünmüyor değilim . Acaba bu kadar kasmak doğru mu ?

Şimdi herkesi eve kapalı yerlere kapadılar Allah korusun bir deprem olsa ne kadar çok insan ölür. Bazen hangi tedbir birbirinden daha mantıklı diye düşünmüyor değilim . Acaba bu kadar kasmak doğru mu ?

Deprem olsa normalde de evdeyiz, onun kaçışı yok. Gecenin körü evde uyuyor oluyorsunuz misal virüsle pek alakası yok. Böyle düşünceler daha çok size zarar.

Nasıl atlattilar onu bari aciklasalar

Deprem olsa normalde de evdeyiz, onun kaçışı yok. Gecenin körü evde uyuyor oluyorsunuz misal virüsle pek alakası yok. Böyle düşünceler daha çok size zarar.
Benim zaten virüsten yana bir endişem yok da insanları bu kadar panik haline getirmeleri üzüyor. Bilemiyorum. Fazla abartılıyor insanlardan bişi çıkaracaklar gibi geliyor. Daha tehlikeli şeylere sebep oladabilir.
misal deprem normal şartlarda uyku saatleri hariç bir saatte olsa ve o sırada herkes evde olmayacak yüksek ihtimal çoğu insan başka başka yerlerde olacak kurtulma şansı yükselecek. Uyurken olma olasılığı haricinde olduğunda bu ev hapsi vs sayesinde çok daha fazla insan ölecek .

Hanımefendi deprem olunca da bir zahmet güvenliğinizi düşünün zaten.Ayrıca insanlar başka yerde olacak diyorsunuz,başka şehirde olmayacaksa aynı depremi başka bir binada yine yaşayacak,kurduğunuz mantık baştan yanlış.Dışarı çıkmayın evet,çıkarsanız da temastan uzak durun,hastanelere yığılma olmasın diye tüm çaba,aynı hastane 50 kişiyle 500 kişiye aynı şekilde bakamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…