Ay kocam Çerkesköy'deEvet mevsimsel, her sene Ocak-Şubat-Mart aylarında Silivri'de Deniz suyu çekilir, Tekirdağ'da çekilir, nette aratın bulursunuz, geçen senede oldu, ondan önceki senede.
Herkeseydi, dün sen bu topiğe yazmıyordun ben yine siyasi içerik olmasın uyarısı yapmıştım, rica ediyorum genel uyarıları kişisel algılamayalım, bu topik şu an hepimizin gündemini meşgul eden bir konu olduğundan, bazen topiğin bdvde olduğu unutuluyor, artık panikten mi desem siyasi görüşlerin ağırlığından mı desem hafiften siyasi yazışmalara kayan yorumlar oluyor, oysa şu an siyasi ve dini kavgaların hiç sırası değil, zira bu salgın görüşe veya inanca bakmıyor, hasta olacaksak hepimiz olacağız, ölümde şucu bucuya bakmayacak.Bu laf banaydi dimi.. icim kan agliyo munisim afedersin
Yerlere yetişemiyorum ya
Eşimi kapıda soyup çamaşırlarını sepete atıyorum duş alıyor hemen ama banyoya yedi sekiz adım mesafe var yani, ilk günler sildim durdum sirkeyle artık yoruldum, evde kedi var diye üç günde bir komple süpürüp siliyorum zaten adamın çıplak ayağından da bulaşacaksa bulaşsın meret baygınlık geldi zaar
Kuzu korkma, mevsimsel deniz çekilmesi bu, zaten bugün değil dün oldu sanırım, geçen senede insanlar deprem olacak galiba diye paniklemişti denizin çekildiğini görünce ama bir şey olmamıştı.Ay kocam Çerkesköy'de
bu kadar önlem alamam ki ben
eyvahh yandı bizim evdekiler o zaman
el hijyenimize kendi hijyenimize devam ediyoruz
Son kargolar bu gidişle kargo hizmetleri durdurulabilir ben de giysiyse ürünü makineye atiyorum hemen. Baska bir seyse kutusunu kolonyali peceteyle siliyorum.Dis poseti çöpe zaten.Kargo geldi şimdi, adam kapının önüne bıraktı gitti. Ben kolilere bakıyorum koliler bana bakıyor
Koliyi dışarıda kesip atacağım, elimi yıkayıp içindekileri eve alacağım.
Hayırlısı artık
Sakin kalalım evden cikmama sansimiz varsa çıkmayalım muhtemelen sokaga cikma yasagi gelecek çünkü cikan gezen insan çok ciddiye almayan da çok.
Market ve eczaneler aciller açık olacak bu yüzden stoklamaya çok da gerek yok varsa bebeginiz bez süt mama islak mendil alın 1ay yetecek kadar alınmalı kuru bakliyat vb.Agri kesici çocuklara gıda takviyesi şurup pekmez vb.
Paketli abur cubur almayalim bağışıklığı iyice düşürüyor ve çocuklar da azıyor duz duvara tırmanıyor enerji atacak yer yok malum.
Kuruyemis ve meyve veriyorum çocuklarıma evden çıkmıyorum. Dilerim yakın zamanda hic kimse cikmaz mecbur kalmaz durum vahim net.
Aydın'dasınız sanırım, salladı mı o kadar?Kuzu korkma, mevsimsel deniz çekilmesi bu, zaten bugün değil dün oldu sanırım, geçen senede insanlar deprem olacak galiba diye paniklemişti denizin çekildiğini görünce ama bir şey olmamıştı.
Ben ne yapayım hatunlar, ben bir yerde ailem başka yerde, bir şey olsa ne onlar beni görebilecek ne ben onları:))) eh bir yanda Corona, bir yanda depremler, asıl biz sallanıyoruzdün gece 3-4 dakika arayla sallandık, hiç dedim mi sallanıyoruz ya virüsten ya depremden gideceğim diye
Önlem alıp dikkat ediyorum ama ailem için bir yandan da tiye alıyorum zira bende mod düşerse kızım ölüyoruz psikolojisine girer, eşim sen ölürsen biz yaşayamayız psikolojisine girer çünkü ikisi de duygusal tosba, onları toplayan olarak benim ölürken bile bir şey olmayacak hayat güzel kuşlar uçuyor modunda olmam şart
Neyse çocuklarımın kumu maması geldi, artık ev hapsine hazırız.Son kargolar bu gidişle kargo hizmetleri durdurulabilir ben de giysiyse ürünü makineye atiyorum hemen. Baska bir seyse kutusunu kolonyali peceteyle siliyorum.Dis poseti çöpe zaten.
öyle düşünemedim Allah acil şifalar versinOglumda bende riskli gruptayiz yorucu ama mecburum.
Şimdi herkesi eve kapalı yerlere kapadılar Allah korusun bir deprem olsa ne kadar çok insan ölür. Bazen hangi tedbir birbirinden daha mantıklı diye düşünmüyor değilim . Acaba bu kadar kasmak doğru mu ?
Valla ev bir kütürdedi:))) Alıştık artık, deprem oluyor deyip sonra sitede devam ettim, yapacak bir şey yokAydın'dasınız sanırım, salladı mı o kadar?
Çin ulusal saglik komitesi: Çin ilk defa supheli vaka bildirmedi, artik yurt disindan gelen vakalarin onlenmesi yonunde calismalara odaklanacagiz..
dunyaya yaydiniz onleyin simdi.. valla yuzsuzluk had safhada..onlar iyilestikce bizler buralarda kotu durumlara girdik.. cok sinir oluyorum bu haberlere
Benim zaten virüsten yana bir endişem yok da insanları bu kadar panik haline getirmeleri üzüyor. Bilemiyorum. Fazla abartılıyor insanlardan bişi çıkaracaklar gibi geliyor. Daha tehlikeli şeylere sebep oladabilir.Deprem olsa normalde de evdeyiz, onun kaçışı yok. Gecenin körü evde uyuyor oluyorsunuz misal virüsle pek alakası yok. Böyle düşünceler daha çok size zarar.
Benim zaten virüsten yana bir endişem yok da insanları bu kadar panik haline getirmeleri üzüyor. Bilemiyorum. Fazla abartılıyor insanlardan bişi çıkaracaklar gibi geliyor. Daha tehlikeli şeylere sebep oladabilir.
misal deprem normal şartlarda uyku saatleri hariç bir saatte olsa ve o sırada herkes evde olmayacak yüksek ihtimal çoğu insan başka başka yerlerde olacak kurtulma şansı yükselecek. Uyurken olma olasılığı haricinde olduğunda bu ev hapsi vs sayesinde çok daha fazla insan ölecek .