Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben böyle kaynaksız bilgilere itibar etmiyorum :))
Bende bakan açıklamadan önce biliyodum hngi hastanede vefat ettiğini bile arkadaşlrıma deyince bakan söylerdi dediler iki üç saat sonra bakan açıklama yaptı zaten

Hatalar olduğu konusunda sana katılıyorum ama bunu düşünmek anksiyeteyi beslemekten başka işe yaramıyor o yüzden düşünmüyorum, nasıl ki türkiyede coronavirus yok denirken, henüz tespit edilen coronavirus yok diye düşünüyorsam şu anda da olan oldu, zevk almaya bak kafasındayım

Etrafımda yaşayan insanları görünce de iyiki şeffaf değiller diyorum gerçekten. Çünkü ülkemizdeki insanların çoğunluğu itidalle davranabilecek, sonucunu düşünüp hareket edebilecek insanlar değiller. Örnek karantinadan kaçan hacılar.

Aaayyy neyse, evet ne diyorduk bira şişelerini dezenfekte ediyor musunuz anlatın bakalım :))

Yok ki edelim elimdeki tek alkol kolonya

Bildiğim kadarıyla ilk olarak ateş görülüyormuş zaten. Öksürüğe falan geçmeden direkt ateş yükselmesiyle başlıyormuş yani. Öyle okumuştum belirtileri bir yerde.

Evet ben de öyle bir bilgi okumuştum sanki. Bu arada olgu sayısının artmasından korkmayın. Yine bilgilerine güvendiğim, İngiltere'de ilaç sektöründe çalışan bir hekim vaka sayısının önce artacağını, sonra zirveye ulaşacağını, daha sonra eklenen vakanın iyileşene eşit olacağını söylüyor. Buna plato deniyormuş. Daha sonra iyileşenler yeni vakaları geçecek yani düşüşü göreceğiz ve en son sıfır yeni vaka haberini alacağız. Kendinizi koruyun bu süreçte ve sabırlı olun.

Kaynak:

capa tip fakultesinin dahiliye prof cemil tascioglu da pozitif cikmis.

ama durumu iyiymis hatta bir video cekmisler.

Eklentiler

• 4BBB6A7E-AAE5-454F-A61E-B011B569F81F.png
    315,3 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Yani, ne diyeyim bilemedim.
İlk duyduğumdan beri kapatın ülke girişini diyorum ama oturduğum yerden elbette
Bunun siyasi, ticari, dış ilişkiler olarak eminim milyon prosedürü olduğuna.
Ki ülke olarak bu sene fazlaca felaket gördüğümüzden, bizim ülkemize bu kadar geç gelmesinin yüzde 80i şanstır, buna da inanıyorum.
Çünkü koronaya kanalize olmaktan çok daha başka sorunlarımız vardı ülke içinde.
Yine de dünyaya baktığımızda en aktif olarak bu meseleye yaklaşanlardan biriyiz ve şuna eminim ki buna bakanın hekim kimliği olması etken.
Eski usül atadım git şeklinde olsaydı, halimiz çok daha fecaat olacaktı hatta italya yerine biz anılıyor olurduk.

Tabi aynı yerden bakmak zorunda değiliz, eksikler mevcut hemfikirim, bu kadar dıdının dıdısını bilmeye, her gece gün bilançosu duymaya da karşıyım.

Wuhan'da son 24 saatte sadece 1 vaka çıkmış, bayağı bitmiş gibi yayılması.

Bak ben normalde hiç öyle şeyler yapmam, umrumda olmaz.
En fazla 2 gün cırcır olurum ateşlenirim geçer derim
Bakkalda kola kutularının üstünde gezinen fareyi gördükten sonra şişeden bir şey içerken ağzını elimle silerim güzelce. Ama elimle yani, anca o kadar steril olabiliyorum

Yaaa bardağı dezenfekte ettin mi? Biranın alkol derecesi kaç öldürüyor mu coronayı. Ne yapacağız biz böyle
Bardağı etmedim, o noktaya gelemedim Bira da düşük anacım, anca sersemletir
Bana moral oldu ama o güzel oldu Meğer son bara gidişimizmiş, kapattılar şimdi.

İyi oldu kapatmaları, şu avmleri de kapatsalar çok iyi olurdu. Bakalım bundan sonraki süreç ne olacak. İş yerleri hala çalışıyor, insanlar işe gidip geliyorlar.

Şimdi fark ettim ki. .. 29 kisinin kaynağını söylemedi. Fakat bugünkü konuşmada "benim de yakından takip ettiğim hasta" dedi.

Yakından takip edebilmesi için adamin birkaç gündür hasta olması lazım.

Yani dünkü 29 vakadan biri çin kaynaklı olabilir. Ölen kisi bu 29 kişiden biri de olabilir. Ama o halde bakan nasıl yakından ilgilendi.

Yakından ilgilenmesi için en azından 3_4 gün lazim değil mi... 3_4 gün önceki vakalarin kaynağını da çin olarak belirlemediğine göre..

Bence bu vaka ilk vakalardan biri ve bakan gercekten yakindan ilgilendi. Ve fakat büyük bir paniğe sebebiyet vermemek adına çin kaynakli demek istemedi. Avrupa dedi.

Ha bana kalsa ha çin ha avrupa. Neticede geldi mi virüs. Geldi. Nerden geldiğinin bir önemi yok artık.

Bence durum bu.

Ben yatılı okulda okudum, bırak bardağı oda oda gezerdi farecik
Bardağı yıkamadan odaca kullanırdık yani, ben nasıl bir halden nerelere gelmişim ya
Korona ilk beni bozdu herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…