Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Bana da çok mantıksız geliyor, ilk vaka açıklandığından itibaren hiç Çin adı geçmedi, öyle aktarmalı bile uçmuş olsaydı mutlaka Çinden bahsedilirdi diye düşünüyorum. Ay neyse ben de iyi niyetli düşüneceğim

Bu virüs damlacıkla bulaşmıyor mu? Gofretin paketini yalamadığım veya elimi ağzıma sokmadığım sürece ağzımla bağlantısı yok. Bunu gofret özelinde demiyorum tabii (her ne kadar gofret kırmızı çizgim olsa da ). Yani benim tedbirim elimi ağzıma burnuma sürmemek, süt paketini de koklamıyorum, dolayısıyla henüz hala paketleri dezenfekte etmeyi gerekli görmüyorum şu aşamada kendi adıma.

Aktarmalı gelse ne değişecek ki dün Avrupa derken bugün Çin demezlerdi o zaman Avrupa aktarmalı geldiyse yine Avrupa derlerdi. Çin dediklerine göre Çinden gelmiş. Çok basit aslında. Yazmaya gerek yok gibi ama bilemiyorum.

İyi düşünmek gerek, olumlu olmak elimizden gelen tek şey.
Yoksa gerçekten akıl sağlığından söz edemeyiz.
Çin temaslı çalışan nereden, bilinmiyor.
89 yaşında iş başında bir adam canlanmadı gözümde, o ayrı.
Ama insan faktörlü bir aktarım mı söz konusu, bence asıl detay o orada.
İnsandan aktarım mı?

Birtek italyadami var bu valla 30yasinda yakınım.olurse tüm tezler hiçtir benim.icin

Damlacık havada çok az süre asılı kalıp, nesnelere sabitleniyor.
Bu sebeple solunumla bulaşma yüzdesi çok az bir ihtimal, maskeyi hasta olmayanın takması bundan önerilmiyor.
Kumaş 9 saat, metal 12 saat, ahşap vs günlerce kalabildiği saptandı.

Çinden işte nasıl bilinmiyor :) çinli demiyoruz zaten Çin temaslı demek Çinde bulunmuş demek. Bakıcısı falandır belki.

Kafam corba oldu. Ben NeverOne yazdığı zaman yaninda Çin vatandaşı biri çalışıyor gibi algiladim. Bknz: cin temasli. Gece yarisi 1 cozmeye calismayalim.

Aynen öyle, daha fazla bilgi sahibi olmak birşey kazandırmayacak zaten şu saatten sonra. Çin temaslı bir pozitif vaka dedi direkt olarak bakan, Çinli çalışan da demedi. Neyse yaa nasılsa açıklanır, şu an bunu düşünen tek kişi biz değilizdir :)

Tamam diyorum ki pakete sabitleniyor, sonra paketten benim vücuduma nasıl bulaşıyor?

Ağız veya burunla değil mi? Paketi yalamadığım, pakete dokunduğum elimi ağzıma sokmadığım veya paketi koklamadığım, ne bileyim gözüme sokmadığım sürece nasıl bulaşacak?

Kafam corba oldu. Ben NeverOne yazdığı zaman yaninda Çin vatandaşı biri çalışıyor gibi algiladim. Bknz: cin temasli. Gece yarisi 1 cozmeye calismayalim.
Hayır yahu nerenin vatandaşı bilinmiyor, Çin’de bulunmuş ama. Avrupa temaslı dedikleri Avrupada bulunmuş, Avrupalıdan bulaşmış demek değil o. O yüzden bugün Çin temaslı ölüm açıklanması garip geldi.

Yok iste o kismi yanlis anlamışım.

Bu nasıl düşünce yahu? İsteyerek yaymadılar allah aşkına. Adamların yeme içme kültürü buysa bize laf düşmez.
Böyle ırkçı/ayrıştırıcı söylemlerde bulunmayın.
Eğer sebep olan onların yeme içme kültürüyse bize de laf düşer pekala hatta bütün dünyaya laf düşer eğer öyleyse tabi hala kesin değil yorum yapmamak en iyisi. Yoksa bizde de işkembe mumbar kellepaça var yani ama virüs tartışmalarının öznesi olmadılar. Ekşide Çin iğrençliği vs hindistan iğrençliği karşılaştırması yapılmıştı. Mesela benim için hindistan iğrençlik konusunda galip olsa da bugune kadar şuan bütün oklar çini gösteriyor.

Çinden işte nasıl bilinmiyor :) çinli demiyoruz zaten Çin temaslı demek Çinde bulunmuş demek. Bakıcısı falandır belki.
İlk aklıma gelen bakıcı oldu, dün akşam yapılan açıklamayla bugün ölüm vakası olacağı da belliydi, bekledik.
Muhtemelen yarın da olacak maalesef kayıp, bir diğer ihtimal kalan vatandaşları getirme durumu aklıma geldi.
Geçtiğimiz 15 20 gün içinde uzakdoğudan gelen bir uçak söz konusu idi vs.

Off kafa bir milyon ama hala iyi düşünüyorum, öyle olmazsam kaygım artar.

Bir akrabaları almanyadan gelmiş. Bir haftadır burdaymış. Teyzemlere uğramış. Hafta sonu döneceklerini söylemiş. Nasıl millet hala geziyor anlam veremiyorum.. Almanya ile hava trafiği kapatıldı nasıl gidecekler aklım almadı

Avrupa Yakasının bir bölümünde Tahsin rahatsızlandığı için bütün kötü şeyleri sümen altı ediyorlar, İffet sürekli ağlamaklı herşey çok güzel herşey çok iyi Tahsinciiiim diyor ya, ben de o hesap herşey çok güzel çok şeffaf Alicjacıım diyorum kendime sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…