Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
En azından düzgün anlatıyor konuyu, eveleyip gevelemeden iki lafı bir araya getiriyor. Sorulara düzgün yanıt veriyor. Aktif de davranıyor, daha ne olsun.

Biz klinik olarak hasta kabul etmiyoruz. Hem kendimiz hem de hastaların sağlığı açısından. Çok çok ağrı hasta ise öyle kabul edebiliyoruz. Sizide doktorunuz yarın Bilgilendirir. Diş hekimleri odasından yazı geldi zaten. Çok gerekli olmadıkça hasta kabul etmeyiniz diye. Ne kadar korunsakta maskede taksak suyla beraber üstümüze sıçrayıp yapışıyor virüsler bakteriler.

Yasaklara bile uyulmuyor gerçekten devlet gerekeni adım adım yapıyor ama bu insanlara pes artık Bugün dışarda çok az insan vardı inşallah böyle devam eder Bende mecburen çıkıyorum bi iki kere

Ya zaten bu olayı idrak edemeyen çoğunluk, yaşlılar ve gençler.
Yaşlılar neyine güveniyor onu da anlamıyorum, asıl risk grubu kendileri değilmiş gibi davranıyorlar.

Böyle özverili bir bakana BBC muhabirinin tavrı, bakanın ona rağmen verdiği kibar cevap. Aklıma geldikçe sinirlendim bugün o muhabire.
Ahahaha
Ben mesleki açıdan baktığım için muhabiri haklı görüyorum.
Çünkü her gazetecinin soru sorma halkı kutsaldır ve anladığım kadarıyla kadraj dışında ya mikrofon yoktu, üst üste atlamayla ses duyurdular ya da tek mikrofonu kapmaca oynadılar.
Mesleki olarak haklı bir isyan ama bakanın kabahati değil, basın danışmanı bakana soru cevap söyleşisi oluşturmamış, buna rağmen bakanımız kendi insiyatifiyle konuşuyor.
O konuşsun diye saatlerce ayakta, sokakta bekleyen muhabirler cabası.

Yahu benim öğretmen arkadasım basmış gitmiş Çeşme’ye ordan foto atıyor . Ben taaa Ekim ayında Bodrum’a bilet almıştım haftaya gidecektim onu bile iptal ettim

Benimde doktor hastaneye yatisimi verdi korkudan eve geldim.

Hanımlar sakin olun lütfen içerikli genel uyarımı yazdıktan sonra, ülkece başımız sağolsun diyorum, umarım ilk ve tek ölüm haberi olur, diğer 98 vaka sağsalim bu hastalıktan kurtulur.

Duyum paylaşmak veya Bakanlığın açıklamalarının dışına çıkmak zaten kanunen suç ve yaptırımı var, aynen karantina şartlarına uymamanın cezai yaptırımı olduğu gibi.

Zor günlerden geçiyoruz, her vaka sinirlerimizi biraz daha yıpratıyor, paniğimizi arttırıyor ama şu anda tartışmak, birbirimizi yemek yerine vicdani duygularımızı öne çıkararak bu günleri de atlatacağız dememiz lazım.

Sayı artabilir mi? Olası, zira yurtdışından onbinlerce insan geldi, buradan onların da vicdanına seslenelim belki kendileri ya da yakınları okuyordur, lütfen halkımız için, genç nüfusumuz için, vicdanınız için kendinizde en ufak bir belirti dahi görürseniz ALO 184'ü arayın, yurtdışından gelince hiçbir sağlık sorununuz olmasa dahi 14 gün kuralına uyun.

Ayrıca Bakanlığa teşekkür ediyorum, şehirleri açıklamamakta en iyisini yapıyor çünkü biliyorsunuz İtalya böyle bir yanılgıya düşmüştü, insanların virüsün olmadığı yerlere gidip virüs bulaştırmıştı, şu da var ki yurtdışından gelen binlerce insanın aynı şehirde yaşıyor olma ihtimali düşük, bu virüs ülkemizde görünmeden önce gelenlerden hasta olduğunu düşünmeyen bir kısım insan belki farklı şehirlere yolculuk yaptı onu da bilemiyoruz, biz tedbiri elden bırakmayacağız ki en azından kendimizi koruyamasak da sevdiklerimizi koruyalım, sizlerin çocuklarını koruyalım.

Bazı vakalarda bir aydan sonra pozitif gorulebiliyorsa o zaman 14 gun yeterli degil. Bence de sokaga çıkma yasagi ilan edilmeli. Bununla basedemeyiz gibime geliyor. Duygusal davranıyor olabilirim.

Ya zaten bu olayı idrak edemeyen çoğunluk, yaşlılar ve gençler.
Yaşlılar neyine güveniyor onu da anlamıyorum, asıl risk grubu kendileri değilmiş gibi davranıyorlar.
Buna babam da dahil, ben evini temizlerken markete gitmiş, bir ekmek için yarım saat kuyruk bekledim diyor bir de
Terzi kendi söküğünü hesabı benimki.

Tv2 de yayınlanan çok gezenti yı yapan kârı koca var yurtdışı geziyorlardı onlarda da çıkmış ist kartal eğitim araştırma hastanesi de karantinada kendisi paylaştı durumunu

Dün gece buradan bir arkadaşla konuşurken yukardaki mesajda yarın muhtemelen ilk ölümü açıklayacaklar, yolunu şimdiden yapıyorlar demiştim ve maalesef haklı çıktım. O kadar alıştık ki artık hep aynı şey. Önden alıştırıyorlar arkadan resmi açıklama geliyor. Vaka sayısı da 98 olmuş. Arkadaşlar panik yapmayın ama lütfen dikkatli olun. Yaşananlar şaka değil daha virüs bulunalı 1 hafta oldu. Ben bir bu kadar insanın da karantinadan korkup belirti gösterdiği halde hastaneye gitmediğini düşünüyorum çünkü haberlerde karantinadan kaçanları duyuyoruz, görüyoruz.
Burda da herşey böyle başladı. Şimdi Fransa'da karantina altındayız. Basit bir grip demeyin lütfen evinize misafir dahi kabul etmeyin.

75 yaşındaki kayınpederimi tutamıyoruz bizde 856 tane hap kullanıyor kesinlikle dayanmaz olur da korona bulaşırsa ama enterasan bi kendine güveni var. Eve filan bağlasak mı diye düşünmüyor değilim

Linki var mı bende alayım yıkanabilir olması avantaj
Link vermeyeyim yeni bandan çıktım korkuyorum :)) karantina gunlerinde kadınlar kulübü olmasan yapamam :))
Yıkanabilir maske yazın. Çıkan sonuçlardan.
3lu maske 50 liraydı. 10lu maske 140 lira...eş dostla toplasirsaniz daha ekonomik olur.

Yarın Tayyip Erdoğan neler açıklayacak merak ediyorum. Özel sektörü rahatlatacak önlemler aciklanmazsa önü alınamaz bir işsizlik gelecek Devlet zorla ücretsiz izne çıkarmaların önüne geçmeli
Ben devlet memuruyum ama eşimin işi nedeniyle ciddi endişeliyim.
Annem babam yaşlı ve onlar için de çok endişeliyim. Bir virüs dünyayı ne hale getirdi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…