• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye, yenilenebilir enerji kullanımında Avrupa’nın gerisinde: 2020 hedefi de yok

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Türkiye, yenilenebilir enerji kullanımında Avrupa ülkelerinin gerisinde kaldı.

Capture.JPG

Fotoğraf: Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü

Independent’ta yer alan habere göre Eurostat verileri, İzlanda’nın yenilenebilir enerjiyi yüzde 70.2 oranında kullandığını ortaya koydu. İzlanda’yı yüzde 69.4’le Norveç, yüzde 53.9’la İsveç izledi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri genelinde de yenilenebilir enerji kullanımı ortalama yüzde 16.8 oranında.

Yenilenebilir enerjiyi en az kullanan ülkeler ise yüzde 5 ile 8 arasında değişen oranlarla Lüksemburg, Malta, Hollanda, Belçika ve Britanya oldu.

Türkiye ise, 2004’te yüzde 16.2’lik yenilenebilir enerji kullanımı oranından yüzde 13.6’ya geriledi. Öte yandan Türkiye, Avrupa’da yenilenebilir enerji için 2020 hedefi olmayan tek ülke.

Karadağ ise yüzde 43.1’lik oranla, yüzde 33’lük 2020 hedefini şimdiden aşmış durumda. Danimarka da hedefi aşan ülkelerden.
http://www.diken.com.tr/turkiye-yen...minda-avrupanin-gerisinde-2020-hedefi-de-yok/

hollandadan örnek alalım öğrenmek ayıp değil:KK48:

Bu konu siyasi olsaydı açıldıktan 5 dakika sonra yorum dolardı :KK70:

Valla bu gidişle yenilenebilir enerji konusunda geride kalmaya ve hedefimiz olmamaya devam edeceğiz, ülkemiz rüzgar ve güneş bakımından gayet şanslı bir ülke, rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanabiliriz ama yapmıyoruz, var olanlarda tam randımanlı çalışmıyor, maliyetli deniyor ama bu ülke nelere para harcamadı ki, geleceğimiz için mantıklı ve faydalı bir yatırım için maliyeti düşünülmemeli bile, ayrıca biyokütle enerjisi de bize çok uygun, hem uygulanabilirliği açısından hem de çiftçilik ve hayvancılık yapanlara ekstra bir gelir kapısı açacağından, sanayi atıklarının çevreye zarar vermesi yerine biyokütle enerjisinde kullanılacağı için çevreye olabilecek katkısından dolayı yararlanabileceğimiz bir enerji türü.

Katetmemiz gereken çok yol varken bizim tek yaptığımız koltuk kavgası.

Müthiş bir konu, ama hiç önemsenmiyor. Hatta çok geride kaldık, diğer ülkelerin yaptıklarını okudukça biz daha emekleme dönemindeyiz. En başta mevzuatlarımız sorunlu,

Yenmeyen enerji konusunda sanki ilerde miyiz? Adamlar 2050 altyapi projelerini bitirmisler, bizimkiler 6 ay sonra Istanbula elektrik veremeyebiliriz diyorlar.
Yuregi yeten su roportaji izlesin. Yani Turkiyenin hali bak bak agla. Ilerde Turkiyenin hali ne olacak kimsenin umurunda degil yani, herkes bugunki maasinin pesinde. Gecmise mazi, gelecege Niyazi zihniyeti.

Yenmeyen enerji konusunda sanki ilerde miyiz? Adamlar 2050 altyapi projelerini bitirmisler, bizimkiler 6 ay sonra Istanbula elektrik veremeyebiliriz diyorlar.
Yuregi yeten su roportaji izlesin. Yani Turkiyenin hali bak bak agla. Ilerde Turkiyenin hali ne olacak kimsenin umurunda degil yani, herkes bugunki maasinin pesinde. Gecmise mazi, gelecege Niyazi zihniyeti.

Şuan okadar önemli konularla meşgulki Türkiye sıra enerjiye gelene kadar ohhhhooo.
Öncelikli konularımız,
İmam nikahı
Çoçuklar tecavüzcüleri ile evlensin
Eğitim (tecavüzcü) ensar vakfına verilsin
Halk eğitim merkezleri,yurtlar, bakıma ihtiyacı olan çoçuk yuvaları vs (genellikle tecavüzle gündeme gelen) cemaatlere teslim edilsin.
Vs vs....
Yani tamamen Gelişmişlik, kalkınma, ilim-bilim dışı bel altı çalışıyor hükümet:olamaz:

Dün bir ihale oldu ve dünyadan 8 büyük Enerji firması ihaleye katıldı. Siemens kazandı ve Türkiye'de Rüzgar Türbini fabrikası kurulacak. Şu son 1 yılda falan aslında bayağı rüzgar türbini yapılıyor ve devlet destek ve teşvik veriyor, uygun yer veriyor hatta. Sonrasında da sizden enerjinizi satın alma garantisi veriyor. Ben bu konuda atağa kalkacağımıza inanıyorum. Eşim de bu sektörde ve takip ettiğimiz için biraz bilgim var. Aslında rüzgar ve güneş için çok elverişli bir ülkeyiz ama maalesef girişimcilerimiz kısa yoldan para kazanma mentalitesine sahip olduğu için önemli iş kolları ülkemizde ilerleyemiyor. Aşırı zengin olsam bu alanda kesinlikle yatırım yapardım çünkü yatırım birkaç yılda kazanca dönüşüyor. Hele organize sanayiler kendi türbinin yapsa çok ciddi kar edebilirler ama dedim ya biz de mentalite çok eksik ve vizyon yok ama yine de umudum var..

Back