Türkiye Yasta ....

Bir taneyi de göstermelik yaptılar herhalde, gidememişler bile. Cesaret edemedik diyordu adam.

yani oraya gidinceye kadar zaten bütün dumanı içine çekerdi
aslında sanırım bilgili olanlar kurtuldu kurtulanlardan birisi gazı farkedınce yere yattım çünkü karbonmonoksit havadan giden bi gazdır dedi

Ben de bu yardım olayına takıldım, o kadar ülkeden yardıma hazırız mesajı geldi neden hiç birine tenezzül edilmedi? En yüksek teknoloji imkan kimdeyse gelsinler yardım etsinler fena mı olur?

Niye kabul edelim ki ? O kadar iyiyiz ki,3 günde çıkardık işte.

Ben de bu yardım olayına takıldım, o kadar ülkeden yardıma hazırız mesajı geldi neden hiç birine tenezzül edilmedi? En yüksek teknoloji imkan kimdeyse gelsinler yardım etsinler fena mı olur?

Bende anlamıyorum canım bunu neyi göstermeye çalışıyoruz?

kurtarılma süreçlerinde yaşadıklarına kanıt var mıydı peki

yoksa bir umut diye mi çalışmalar sürüyordu.

Günlerce beslemişler aşağıdakileri, su göndermişler sığındıkları odalara. Mesaj gönderiyorlardı hatta ailelerinden. Yaşadıkları biliniyordu yani.

Şimdi bir arkadaşım paylaşmış. Bir yaşam odası 40 kişi alıyormuş ve 250.000 $ mış. 800 kişi için 5 milyon dolar maliyeti varmış. Soma holdingin Spine Towerdaki en ucuz dairesinin bedeli 1.350 milyon dolarmış. Düşününce gerçekten yaşam odası için okadar parayı nasıl bulacaklar yaa çok masraflıymış !

Bizim işçi ve işveren mevzuatında neler zorunlu ki zaten ?
Her şeyi paradan kıs köle gibi çalıştır tamam.

aynen öyle güya iş güvenliği ve sağlığı diye bi meslek getirdiler ancak eğitimler o kadar sıradan ve sınavlar o kadar zorki sırf bu yüzden sertifika almaktan vazgeçtim eminim oranında isg sorumlusu vardı şimdi hani nerde?

Niye başka ülkelerden yardım kabul edelim ki sonuçta biz 1800'lü yılların İngilteresi ile kıyaslanan gelişmiş bir ülkeyiz...

O odalar ne yazik ki bizim.düşündüğümüz gibi degil ....
İçeriden kurtulan bir calisan anlatıyordu bir sure sonra o odalarda havasiz kaldiklarini hava için kapiyi actiklarinda da metan gazi geldiğini söylemişti...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canını kurtaran madencıler anlatıyor su anda yasadıklarını...İşte gerçek bu malesef Çamurla abdest alanlar,ellerine hakkınızı helal edın notları yazanlar...

Garip işler
bakalım ne çıkacak:26:
gerçi benim aklıma taşeron olasılıgı geliyor başka ne olabilir ki?

Son düzenleme:
yani oraya gidinceye kadar zaten bütün dumanı içine çekerdi
aslında sanırım bilgili olanlar kurtuldu kurtulanlardan birisi gazı farkedınce yere yattım çünkü karbonmonoksit havadan giden bi gazdır dedi

aksine karbonmonoksit daha ağırdır ve yerdedir!! yere yakın olan daha çabuk zehirlenir!! hiç bir eğitimleri yok bu insanların

Şimdi önüne gelen isg sertifikası alıyor zaten. Bu işi adabıyla yapan yok gerçi bu ülkede zor da olur.
Şimdi düşün sen isg sorumlususun her şey adabına uygun olsun istiyorsun işverenle tartışıyorsun falan sonra ne oldu hop kapı dışarı. Nereye şikayet edeceksin ? Etsen sonuç kimin lehine sonuçlanacak ?
Bu yüzden çoğu kişi susuyor öyle havaya konuşuyor benim isg sertifikam var diye.

Şu anda tv programından alelacele Özgür Özel kalktı.Soma ögretmenini basmışlar partililer..Bınanın içerisinde işçilerin avukatları varmış.Ne kadar dogru bılmıyorum.
Yazık.Şu günlerde bile olana bak.

1-2 yere örnek diye yapıyorlar işte gerisi umurlarında mı

bu arada sene kaçta oldu şile?
ve neden 69 gün sonra?

Guney Amerika Sili'de 33 madenci 2010 yilinda yasam odalari sayesinde 69 gun sonra kurtarildi...
Yerin 700 metre alti, sanirim gocuk ya da sartlar ancak bu zamana imkan vermis, bu kadar gun sonra ulasilmasina izin veren kosullarda dahi o insanlar kurtarildi ne mutlu...

işçi yaralı çıkan yoktu, hepsi ölüydü yaralı gibi göstermek için maske taktılar diyor.

işte o odadaki havada bir yere kadar
aksine karbonmonoksit daha ağırdır ve yerdedir!! yere yakın olan daha çabuk zehirlenir!! hiç bir eğitimleri yok bu insanların
Karbonmonoksit (CO), renksiz, kokusuz, tatsız (yani varlığı hissetmesi zor), havadan hafif ve çok düşük yoğunluklarda bile zehirleyici bir gazdır.aksine havadan hafiftir

sedulu aslında mevzu bu değil ben takip ediyorum verilen eğitim cok boş begıtımın bır kısmını dersanede alırken bır kısmını uzaktan eğitim olarak alıyosun bu kadar onelı bır işin eğitimi nasıl olurda uzaktan verilebilir?maaşlar zaten yerlerde ve emin ol bu işi hakkıyla yapmak isteyen de cok insan var ama değer veren yok umursayan yok senınde soyledığın gıbı şikayet edılecek yer yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…