Türkiye yaşanacak 89uncu ülke oldu.

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Türkiye’nin dünyanın en refah düzeyi ve yaşanacak ülkeler sıralamasında 89’uncu sırada olduğu açıklandı.
Legatum Institute tarafından 142 ülke arasında yalnızca ülkelerin ekonomileri değil, yönetim, toplumun eğitim düzeyi, sağlık, kişisel özgürlük, sosyal yaşam ve girişimcilik ile istihdam sağlama gibi 8 kategoriden oluşan değerlerinin ışığında yapılan araştırmada, Türkiye 89’uncu sırada yer aldı.
Norveç dünyanın refah düzeyi en yüksek ve yaşanacak birinci ülkesi olurken, Danimarka 2’nci ve İsveç 3’ncü sırada yer alıyor. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ABD ise, 12’ci sırada yer aldı.
Merkezi Londra’da bulunan uluslararası bir düşünce kuruluşu olan ve 25 yıl önce kurulan Legatum Institue’nin yaptığı bu araştırmada Türkiye’nin eğitim alanındaki sıralaması 91, sağlık alanındaki 58, ekonomi alanındaki 74, kişisel özgürlük alanındaki 127, sosyal sermaye alanındaki 133, yönetim alanındaki 46, güvenlik alanındaki 93 ve girişimcilik ve istihdam alanındaki sıralaması ise 55 olarak açıklandı.
Danimarka Ekonomi Kurulu başkanı Profesör Hans Jörgen Whitta-Jacobsen, kendi ülkesinde kamu sektörünün rüşvetle çalışmadığını, girişimcilerin bir şirket başlatmak istediklerinde hiçbir memura rüşvet vermek zorunda kalmadıkları için sistemin olağanüstü bir güzellikte çalıştığını söyledi. milliyet

89. sırada da yer alsa bana 1. sırada ülkem :69:
Allah kimseyi ülkesinden ayırmasın, ayrılmak zorunda bırakmasın...

haber, istatiksel bakış, seninki gönülden bakış:13::13:

Son düzenleme:
89. sırada da yer alsa bana 1. sırada ülkem :69:
Allah kimseyi ülkesinden ayırmasın, ayrılmak zorunda bırakmasın...

aynen..isterse 1000.sırada yer alsın ama ülkem dışında nefes alamazmışım gibi geliyor..evet muhteşem,standartları yüksek olan bir ülke değiliz ama seviyorum vatanımı :)

Back