• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Selahattin Demirtaş'ın dağda çekilmiş fotoğrafları da var, biliyorum. Ama hdp yeni bir oluşum. Eşcinsel adayları bile vardı ve adaylarının azımsanmayacak bir bölümünü kadınlar oluşturuyor. Demek istediğim hitap ettikleri alanı genişlettiler ve samimiyetle, dürüstçe siyaset yapmaya çalışıyorlar.

Silahla, savaşla değil konuşarak hukuka uygun olarak barış, çözüm isteklerini dile getiriyorlar. 'Sen bunu bunu yaptın, sen böylesin, şöylesin' vs. diyerek niye yüz çevirelim, ciddiye almayalım? Kaybedecek neyimiz kaldı ki? Koskaca T.C. devletini(!) bölecekler, yıkacaklar diye niye korkalım? Korkudan görmezden mi gelelim yoksa oturup karşılıklı anlaşmaya mı varalım?

Yıllardır kan dökülüyor bu ülkede. Hergün insanlar can veriyor hem doğudaki eylemlerde hem batıdaki. Misal Gezi eylemlerinde kaç annenin canı yandı? Kaç kişi yaptıklarının cezasını aldı? Şimdi bir olma zamanı. Burada yaşıyoruz biz. Her gün olay her gün dehşet bıktırdı artık.

Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu hatta Devlet Bahçeli gibi isimler aklı başında insanlar. Saygılılar, samimiler. İdeolojileri, düşünceleri farklı ama oturup konuşarak her taraf da kendi isteklerinden tavizler vererek ortak bir noktada buluşabilirler. Çok zor yada imkansız bir şey değil ki bu. Yıllardır birarada yaşıyoruz bu coğrafyada.

Barıştan, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan her görüşü destekliyorum.
Yalniz sen yanlis anlamisin bolecekler yok edecekler diye korkan falan zaten yok.bunca zaman kimse bolemedi bu milleti,ben sadece benim paramla bu pisliklerin bakilmasini istemiorum. Ayrica dogru kendilerini o kdr gelistirdilerki secimde meclise giremezsem istifa ederim daga cikarim diyenben degilim. Adamin abisi daglarda,hadi abi kardes bir olamaz tamam adam zaten apo hekelini dikicem size soz veriorum diordu daha 1 sene once,bunlari nasil gormezsin.transeksuel insanlara gelince,kendilerine oy malzemesi yapiorlar turkiyede kim adam yerine koyduki onlari insan gbi gormedik maalesef.ayrica ben sana fotolarindan degilv1 sene onceki konusmasindan bahsediorum ac dinle yine aynisini soyleyebilecekmisin,soyleyeceksen zaten konusmayada gerek yok
Selahattin Demirtaş'ın dağda çekilmiş fotoğrafları da var, biliyorum. Ama hdp yeni bir oluşum. Eşcinsel adayları bile vardı ve adaylarının azımsanmayacak bir bölümünü kadınlar oluşturuyor. Demek istediğim hitap ettikleri alanı genişlettiler ve samimiyetle, dürüstçe siyaset yapmaya çalışıyorlar.

Silahla, savaşla değil konuşarak hukuka uygun olarak barış, çözüm isteklerini dile getiriyorlar. 'Sen bunu bunu yaptın, sen böylesin, şöylesin' vs. diyerek niye yüz çevirelim, ciddiye almayalım? Kaybedecek neyimiz kaldı ki? Koskaca T.C. devletini(!) bölecekler, yıkacaklar diye niye korkalım? Korkudan görmezden mi gelelim yoksa oturup karşılıklı anlaşmaya mı varalım?

Yıllardır kan dökülüyor bu ülkede. Hergün insanlar can veriyor hem doğudaki eylemlerde hem batıdaki. Misal Gezi eylemlerinde kaç annenin canı yandı? Kaç kişi yaptıklarının cezasını aldı? Şimdi bir olma zamanı. Burada yaşıyoruz biz. Her gün olay her gün dehşet bıktırdı artık.

Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu hatta Devlet Bahçeli gibi isimler aklı başında insanlar. Saygılılar, samimiler. İdeolojileri, düşünceleri farklı ama oturup konuşarak her taraf da kendi isteklerinden tavizler vererek ortak bir noktada buluşabilirler. Çok zor yada imkansız bir şey değil ki bu. Yıllardır birarada yaşıyoruz bu coğrafyada.

Barıştan, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan her görüşü destekliyorum.

ben ve etrafımda ki insanlar akp oy kaybetti diye değil tek başına hükümet kuramayacak diye de değil sadece terörist parti meclise girdi diye kaygılanıyor ve üzülüyor bunun dışında kalanlar ise siyasilerin düşüncesidir. ben milletim ve seçmenim kanıma dokunuyor bu olanlar.

Bir adam çıkıp bunlar bizim kardeşimizdir, söz hakkı vermeliyiz diyorsa , millette çıkıp bunu alkışlıyorsa.Meclise nasıl girdiler diye şaşırmamalı bir insan.Söz hakkı verildiyse, geri alınamaz.Meclise girebilmeleri için onay verdikten sonra , onlara nasıl oy verirsiniz diye hesapta soramazlar.Onlar da kendine verilen haklarını kullanıyorlar,adamlar haklı .

7b40c5f0-60db-4d93-9663-4e75794162fcocalan-in-mesaji-ilk-kez-devlet-erkani-onunde-7018850_x_4314_o.jpg

Bence de cunku hdpnin secmeni bu oranda oy verdikce akp tek basina iktidar olamayacak erken secim anlamsiz cunku hem hdpnin oy potansiyeli degismeyecek hem de bahcelinin akp ile koalisyona daha dogrusu tum partilere durusundan dolayi gosterdigi erdemden dolayi oyunu artiracagini dusunuyorum. Degisen birsey olmayacak millet icin en dogrusu koalisyon...
Umarım yapabilirler.Çıkan şu tabloyu istiyordum o da oldu . Hiç yapmacık yapmacık şehit kanı dökenler nasıl meclise girebilir, nasıl oy verirler demicem.Hükümet izin vermeseymiş.Adamlar haklarıyla girdi kazandı.
Sorun çıkartan cumhurbaşkanı olacak .Bakalım ne yapacaklar ?

cok ilginc degilmi bu secimin maglubude olsalar zafer cikliklari atmalari..bu secimin kaybedeni akp degil millet olmustur..akp yine birinci yine guclu ona birsey olmaz ama ulkem adina kaygiliyim kaygiliyiz...insanlarin sirf akp gitsinde ortalik neolursa olsun mantalitesi ne uzucu.

bir olamadık iyi olanı da tek edemedik milliyetçisi milliyetçiyim cumhuriyetçisi de cumhuriyetçiyim dedi geri kalanlar da oy peşine düştü el birliği ile bölücüleri aramıza soktuk. çok haklısınız kaygılıyız çünkü kaygılanmamızı gerektirecek günler kapımızda maalesef. akp nin yaptığı icraatleri sırf makarna ve yoldan ibaret görenlerin önü açıldı buyursunlar şimdi

Al iste tiplerine bak yaaaa ne gunlere kaldikk nasil cahil ihaneti seven bir toplummusuz inanmiyorum yaaa. Adamla.kac senelik arkadasiz kizenimle evlendi batmanli pkk ile alakasi yok zannediordm, adam kac sene sora bana bizimkiler dagdan inse ne yapacaksiniz dedi,dusunun bir bu it bu devletten aldi bu cesareti.bunca sene nie konusamiordu neden vatanperverdi.

ve sunuda soylemeliyim simdi asil sevinc cigliklarini dis gucler atiyordur...Turkiye yine eski Turkiye olmak icin geri adim atmaya basladigi icin.bu secim bir donemecti.halk bubu farkedemedi.ama erken secim olmasi cookkk guzel olacak.yalan yok dogruyu konusacagim etrafimdaki bircok yakinim babam ve kardesimde dahil oyunu onceki attiklari cogunlugun partisine atmadilar! ve dunaksam secim sonucunu izlerken kardesimin gozleri doldu...pismanliktann.he birde gozlerinde KAYGİ vardi...babamla konustuk bu sabah cok pisman ve uzgundu.velhasili kelam bu millet boyle bir tercih yaptiginda sonucunun ne olacagini gordu.sinyallerini aldi ERKEN SECİMLE bu pisman vatandaslar oylarini sahibine geri iletecek ve ukedeki kaygili hal son bulacaktir...

ve sunuda soylemeliyim simdi asil sevinc cigliklarini dis gucler atiyordur...Turkiye yine eski Turkiye olmak icin geri adim atmaya basladigi icin.bu secim bir donemecti.halk bubu farkedemedi.ama erken secim olmasi cookkk guzel olacak.yalan yok dogruyu konusacagim etrafimdaki bircok yakinim babam ve kardesimde dahil oyunu onceki attiklari cogunlugun partisine atmadilar! ve dunaksam secim sonucunu izlerken kardesimin gozleri doldu...pismanliktann.he birde gozlerinde KAYGİ vardi...babamla konustuk bu sabah cok pisman ve uzgundu.velhasili kelam bu millet boyle bir tercih yaptiginda sonucunun ne olacagini gordu.sinyallerini aldi ERKEN SECİMLE bu pisman vatandaslar oylarini sahibine geri iletecek ve ukedeki kaygili hal son bulacaktir...
gözünü seveyim arkadaşım ünüversiteli genç nüfusu ne yapacaksın,ben bir defa akp ye oy verdim bir dahada vermem

olay şu eğer akp oylarını katlasaydı 7 haziranda görüşürüz diyen ve Ohh biz kazandık kıziam çatlayin da patlayin modunda yazan çok kişi olacaktı ve haliyle olay çigrindan çıkacaktı.
herhalde biz neler gördük önceki seçimlerde futbol maçı kazanmış gibi tavırlar,empati biraz empati

yine de erdoğan/akp özeleştiri yapmıyor, erdoğan seçim yorumu yine ortak düşman olarak bellettiği ve düşüşte olan paralel, kibirlerinde ısrarlılar, büyüklenme padilahım senden büyük Allah var demişler

ben o şeklde düşünmüyorum,akp nin tek olmasını halk artık istemiyor bunu kendi oy verenleri kabullenmeli neden kabullenilmiyor,hiç yanlışı olamazmı akp nin

Yalniz sen yanlis anlamisin bolecekler yok edecekler diye korkan falan zaten yok.bunca zaman kimse bolemedi bu milleti,ben sadece benim paramla bu pisliklerin bakilmasini istemiorum. Ayrica dogru kendilerini o kdr gelistirdilerki secimde meclise giremezsem istifa ederim daga cikarim diyenben degilim. Adamin abisi daglarda,hadi abi kardes bir olamaz tamam adam zaten apo hekelini dikicem size soz veriorum diordu daha 1 sene once,bunlari nasil gormezsin.transeksuel insanlara gelince,kendilerine oy malzemesi yapiorlar turkiyede kim adam yerine koyduki onlari insan gbi gormedik maalesef.valla kardesim seni bilmem ama elimde bir yabanca olsa ilk selahattin demirtasa sika

Sizin paranız bu 'pislikler'e kadar gelmiyordur. Ayakkabı kutularında, muhteşem sarayın lüks bardaklarında, birilerinin cebindedir. Ayrıca bu 'pislikler' bu ülkenin vatandaşı ve devlet vatandaşlarına bakmak zorundadır.

Bugün 'Kürt haklarını' masaya yatırıp konuşuyorsak bunda Öcalan'ın payı büyüktür. Saygı duyabilirler, sayın diyebilirler, teşekkür edip, heykelini dikmek isteyebilirler çünkü liderleri Öcalan.

Transeksüel insanların kendilerini oy malzemesi yaptığı kanısına nerden vardınız? Aday olup haklarını savunmak mıdır oy malzemesi olmak? Türkiye'de kim adam yerine koydu ki? 'Hdp' adam yerine koydu ve hiçbir partinin cesaret edemeyeceği şeyi yaptı, aday gösterdi. Hadi bu durumu kullandı diyelim. Kullanılsa da transeksüel insanlar, aday gösterilerek meclise girmeleri sağlandı ve kendilerinin bu ülkenin vatandaşı olduğu ve hakları olduğu gösterildi. İşkence gören, alay edilen, dışlanan ve sonu intahara kadar giden baskılarla yaşayan bu insanlar bugün mecliste. Sizin/bizim adam yerine koymadıklarımız bugün söz sahibiler. Bunu yapan hangi amaçla olursa olsun hdp. Samimiyetle soruyorum diğer partiler (akp, mhp, chp...) bir transeksüeli aday yapmaya cesaret edebilirler miydi? Kaç yüzyıl sonra?

Bir adam çıkıp bunlar bizim kardeşimizdir, söz hakkı vermeliyiz diyorsa , millette çıkıp bunu alkışlıyorsa.Meclise nasıl girdiler diye şaşırmamalı bir insan.Söz hakkı verildiyse, geri alınamaz.Meclise girebilmeleri için onay verdikten sonra , onlara nasıl oy verirsiniz diye hesapta soramazlar.Onlar da kendine verilen haklarını kullanıyorlar,adamlar haklı .

ortada bir oyun oynandi.chp kemik oylarinin bir kismini hdp ye aktardi ki akp guc kaybetsin diye kilicdaroglunun basarisiligina ragmen koltuklarinin kabarmasi bu yuzden

Bende katiliyorum dediklerinize, eski Türkiye geri gelecek gibi. Ama işin tuhaf tarafi insanimiz sadece Akp gitsin de ne olursa olsun diyo. Ben akp li degilim, ama yapilan onca yenilik, Turkiyenin yeni hali de gozden kacirilamaz ama insanlar bunu anlayamiyor...

yine de erdoğan/akp özeleştiri yapmıyor, erdoğan seçim yorumu yine ortak düşman olarak bellettiği ve düşüşte olan paralel, kibirlerinde ısrarlılar, büyüklenme padilahım senden büyük Allah var demişler
chess,empati diye bir şey var,yada insan kendine dönüp bir bakar,acaba der,seçmende ve akp de ben bunu görmüyorum,dün akp de ayrımcılık yapmıştır belki yazdım diye demedikleri laf kalmadı,yalan makinesi yazmış ban yiyen arkadaş,neden hiçmi bir hata yapmadı,sanrım politikası bu kusursuz ak pak parti:KK51:

Back
X