evet ya.yüzde 61 artış iki üç senede... ev almak hayal oldu
evet ya.
aslinda ben bazen soyle bir beyin firtinasi yapiyorum, bu durum krediyle ev almayi cok mantikli hale getiriyor sanki, bilmiyorum biryerde hata mi yapiyorum?
600 binTL lik eve, 150bin tl nakit veriyorsun, sonra 10 yil boyunca 6000 tL kredi odedin diyelim.
600 binlik evi 870 bine mal ediyorsun (10 sene sonra)
ama bu arada evin 60% 70% deger kazaniyor. 870 bine aldigin ev 1 senede oluyor 1 milyon.
bi odeme plani gordum de dun ondan 600 uzrinden gidiyom bu arada :)
ya aslinda varya, aldigin gayrimenkul hicbirzaman deger kaybetmiyor. Bizim gibi gelisen ulkelerde ozellikle.bu işlere hiç kafam basmadığından evim yok sanırım
benim de korkum ya değer kazanmazsa hatta düşerse, yıllarca durgun kalırsa, baksana %61 değer kazanmış bile
gerçi gayrimenkul her zaman iyidir derler ama onca yılı maddi anlamda ipotek etmek korkutucu
evet kakao, insallah herkes kendi evinin sahibi olur. bu durumda 2015 2016 da fiyatlar yukselmeye devam edecegine gore, ev almak hala mantikli, ama iste cok pahalandigi icin almak zorlasiyor.2012 de aldık evi kredi ile kiraya verdik 2 sene yeni evli bir çifte. ve 2 sene sonra biz taşınıcaz ona göre tutun dedik.. İstanbulda yeni bosnanın merkezinde 4 katlı 85 metre kare bir ev ve 4. katında şu an ben oturuyorum..sıfır bina ve elimizde sadece 20 tl miz vardı..ve emlakçı işimizi halletti evin değeri 130 tl .. 100 tl bankadan kredi çekti bize her ay 1100 ödüyoruz kira parası gibi.. ve kiracılarımı çıkartık dolu dolu 1. senem bitti ben oturuyorum evimde iyikide o zaman almışız şu an oturduğum daire 220 ila 230 arası.. eğer erteleseydi ve emlekçıyı dinlememiş olsaydık ben hala ev sahibi olamamıştım.. şu an evler ateş pahasııı.. RABBİM tüm ev isteyenlere ev nasip etsinn.. kiracılık zorrrr.. havaya giden bir para....haaa bunu niye anlattım ben şimdi.. emlakçı şöyle demişti düşünmeyin alın 2013 sene ile 2014 de ev fiyatları çok çıkıcak şimdi aldınız aldınız bir daha alamassınız demiştiii.. neka haklıymışş..
inşallah canım kiralar uçtu en dandik ev 1000 tl düşünsene evin kendisini öderim.. inanın birikim yapıp 20 30 neyse ev alın canımm çok değerleniyor ev bide senin evin oluyor RABBİM deprem filan vermesin ömür boyu bir konutun var istanbul gibi bir yerde..evet kakao, insallah herkes kendi evinin sahibi olur. bu durumda 2015 2016 da fiyatlar yukselmeye devam edecegine gore, ev almak hala mantikli, ama iste cok pahalandigi icin almak zorlasiyor.
yoksa aldiktan sonra herturlu kardasin.
Altın çağını yaşayan ülkemiz inşaat sektöründe zirveye ulaştı şükürler olsun!
Hangi rezidanstan daire alsak ki acabağ?namkörlük yapmayalım hayyalim bunlar hep zenginlik göstergesi, çünkü lale devrinde olmak bunu gerektirir
valla başka yerlerdeki fiyatları bilmiyorumda bulunduğum ilçede fiyatları duysanız şok geçirirsiniz,örneğin emlakçılara 300.000 tl lik ev bakıyorum desen adamlar öl pis fakir der gibi bakıyor.
3 ay önce 400.000 tl olan bir eve abartısız şu anda 475.000 tl isteniyor.
namkörlük yapmayalım hayyalim bunlar hep zenginlik göstergesi, çünkü lale devrinde olmak bunu gerektirir
İstanbul da yüksek meblalara alışkınım chess ama Antalya nın bir ilçesi burası ya,merkez bile değil,bu verdiğim örnek en basiti,burada da dediğin fiyatlar havada uçuşuyor.Belli bir süre sonra beyin uyuşuyor ve abuk subuk fiyatlara alışıyor ama 3 ayda 75.000 zam nedir ya.45 senelik dairenin 600 bin olduğunu bildiğimden - gördüğümden - duyduğumdan beri ev fiyatlarına yorum yapmıyorum.. kiraları söylemek bile abes, İstanbul'da yaşanmaz artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?