• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Hakkında Densiz Sözler!

SheZofren

.....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Solunum yetmezliği sonucu 74 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali, dün son yolculuğuna uğurlandı.
Muhammed Ali'nin toprağa verilmesinin ardından "KFC Yum! Center"da düzenlenen törende konuşan haham Michael Lerner, 15 bini aşkın kişinin katıldığı ve dünyada milyonlarca kişinin canlı olarak izlediği törende Türkiye ile ilgili densiz açıklamalarda bulundu.

Törende aralarında ABD eski Başkanı Bill Clinton, Ali’nin eşi Lonnie Ali, Hollywoodyıldızı Billy Crystal ve haham Michael Lerner’ın da bulunduğu kişiler konuşma yaptı.

Lerner konuşmasında, törene Amerikalı Musevileri temsil etmek için katıldığını belirttikten sonra, "Amerikalı Museviler, Afrika asıllı Amerikalıların mücadelesinde büyük bir dayanışma rolü oynadı. Bugün de hem bu ülkede hem de dünya çapında Müslüman toplumu ile dayanışma içindeyiz. Politikacıların yada başka birilerinin Müslümanları aşağılamasına yada bazı (teröristler) yüzünden bütün Müslümanları suçlamasına izin vermeyeceğiz" dedi. Lerner’ın bu sözleri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

TÜRKİYE HAKKINDA AĞIR SÖZLER

Konuşmasına gelir adaleti, ABD’deki ırkçı yaklaşımlar ve siyasi içerikleri de katan Lerner, Türkiye’ye yönelik ise ağır ifadeler kullandı. Lerner şöyle dedi:

"Seçimle işbaşına gelen yetkililere işkenceye son vermelerini söyleyin. Bu ülkede 2008’de ekonomik kriz yaratan bankalara ve büyük şirketlere, gelir dağıtımı adaleti istediğinizi söyleyin. Şiddet kullanan politikacılara 'Dur' deyin, savaşlara 'Dur' deyin. Türkiye’nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin. İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, iç güvenliği sağlamanın yolunun Batı Şeria’yı işgal etmeyi bırakmak,Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmaktan geçtiğini söyleyin."

Lerner’ın konuşması, cenaze ve anma törenine siyaseti karıştırdığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilere yol açtı.

http://www.haber7.com/amerika/haber/1994179-turkiye-hakkinda-densiz-sozler

Cenazede Erdoğan'a yapılanlardan anladık zaten. Ne olursa olsun, Cumhur başkanımıza yapılan saygısızlıklar, Türk halkına yapılmış demektir bence.
Erdoğan o cenazede hiç hürmet görmedi ki. Bir Cumhur başkanı değil de, öylesine bir şahıs gibi davranıldı. Bizim ülkemize böyle bir sebeple bir Lider gelecek de biz böyle alelade davranacağız. Olağan üstü hal ilan etmediğimiz kalıyor bir yahu...

Cenazede Erdoğan'a yapılanlardan anladık zaten. Ne olursa olsun, Cumhur başkanımıza yapılan saygısızlıklar, Türk halkına yapılmış demektir bence.
Erdoğan o cenazede hiç hürmet görmedi ki. Bir Cumhur başkanı değil de, öylesine bir şahıs gibi davranıldı. Bizim ülkemize böyle bir sebeple bir Lider gelecek de biz böyle alelade davranacağız. Olağan üstü hal ilan etmediğimiz kalıyor bir yahu...
Cumhurbaşkanına yapılan saygısızlık bizatihi kendisini ilgilendirir durumu kullanmaya yönelik stratejisi tutmamıştır o kadar

Herkese hakettigi kadar deger, saygi. Daha gecenlerde "Eyyy.. Amerika!" diye kafa tuttugu ulkeden hangi saygiyi bekliyordu? Ne ektiyse onu biciyor. Herkes onu muritleri gibi her lafi, her tukurugu yalanip yutulacak peygambermis gibi gormek zorunda degil. Turk halki gibi idare etmek zorunda da degil.
Zaten Reza zarrab olayi ile, 17 aralikin tekrar gundeme dusmesi ile taa Amerikalarda adi cikmis doksana, inmez seksene.. Ne sayginlik.. Ne sayginlik.. Onu kendine bas etmeye layik bulana saygin tabii.. Yuzde ellisi var onun. Onu onlar secti, onlarin tarafli cumhurbaskanidir kendisi.:KK25:

Muz Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı olduğu içindir.
Ülkeyi babanın çiftliği gibi yönetirsen, adam gibi yönetme derdin yoksa o ülkenin prestiji biter. Saygınlığı olmayan ülkenin cumhurbaşkanını da kimse takmaz. Siz Nijerya cumhurbaşkanını takıyor musunuz mesela? Öte yandan adam gibi, politik ve ekonomik açıdan güçlü bir ülkenin c.başkanı hakkında kim bu şekilde konuşabilir ki zaten? Merkel mesela, seveni var sevmeyeni var ama herkes saygı duyuyor kendisine. Kasımpaşa ağzıyla o kadına gidin söyleyin yeaaa daha çok mülteci alsın, mesela kulağa ne garip geliyor değil mi?

Kısacası Muz Cumhuriyeti cbaşkanı olmak istemeyen ülkesini Muz Cumhuriyeti yapmasın, bu kadar.

Son düzenleme:
Ayni sebepten su herifin de konusuturulmamasi gerekirdi. Burada ayni sebepten Erdoğan gibi bu herif de kinim kinim kinanmaliydi. Zevkten dört kose kk üyeleri görüyorum ülkemize yapılan su hakarette bile. Vatanseverlik kim siz kim ?

Ayni sebepten su herifin de konusuturulmamasi gerekirdi. Burada ayni sebepten Erdoğan gibi bu herif de kinim kinim kinanmaliydi. Zevkten dört kose kk üyeleri görüyorum ülkemize yapılan su hakarette bile. Vatanseverlik kim siz kim ?
Niye kinayayim? Ulke dememis ki, "ulkenin lideri" demis, o ben degilim, ben secmedim, uzaktan yakindan alakam yok yane..:KK53: Onu lider secen %50 kinasin. Tayyipi sevmekle mi vatansever olunuyor?:KK70:
Hakaret etmismisler.. Bosver, o zaten hakaret davalari acmaya alisik, bir tane daha aciversin, olsun bitsin.. Kasmaya gerek yok yani..

Vatanseverlik mi? Ülkenin başına kim gelirse gelsin ona bayılmak mı vatanseverlik?

Mesela tecavüzcü bir tip cumhurbaşkanı oldu diyelim. Amerika'da bir papaz da dedi ki sen tecavüzcüsün, git başka yerde konuş. Ben yine tecavüzcü cumhurbaşkanını mı savunmalıyım?

Kaldı ki haham Muhammed Ali'nin bizzat arkadaşıymış, konuşmayı dinleseydiniz bunu anlardınız. Kendisi belirlemiş konuşsun diye. Erdoğan ise emrivaki ile dahil olmaya çalışıyor, gövde gösterisi yapmaya çalışıyor. Adamın cenazesinde kimin konuşacağını belirlemeye hakkı var herhalde, değil mi? Buna da karşı çıkıyor olamazsınız.

Kürt halkı öldürülmüyor zaten,pkklılar öldürülüyor,ayar oluyorum bunların medyatik yönlendirilmelerine.
Diğer dediklerinde haklı ama bunların "kürt halkını öldürmeyin" geyikleri beni öldürüyor .
Ülkemizi çok yanlış tanıtıyoruz

Cumhurbaşkanına yapılan saygısızlık bizatihi kendisini ilgilendirir durumu kullanmaya yönelik stratejisi tutmamıştır o kadar

Ben öyle düşünmüyorum. Tamam muhakkak sırf cenazede bulunmak değildi belki amaç ama bunu bu kadar sert şekilde hem de cenaze sahiplerinin bile bu kadar sert ve ters tepkiler vermesini uygun bulmadım ve evet şahsa değil Türkiye ye yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum. Tayyipçi değilim ama Cumhurbaşkanımız kim olursa olsun, biraz daha nezaketle karşılansaydı biz de gurur duymaz mıydık, duyardık, yani ben duyardım şahsen.
Bilemiyorum, herkesin fikri ayrı tabi...

Muz Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı olduğu içindir.
Ülkeyi babanın çiftliği gibi yönetirsen, adam gibi yönetme derdin yoksa o ülkenin prestiji biter. Saygınlığı olmayan ülkenin cumhurbaşkanını da kimse takmaz. Siz Nijerya cumhurbaşkanını takıyor musunuz mesela? Öte yandan adam gibi, politik ve ekonomik açıdan güçlü bir ülkenin c.başkanı hakkında kim bu şekilde konuşabilir ki zaten? Merkel mesela, seveni var sevmeyeni var ama herkes saygı duyuyor kendisine. Kasımpaşa ağzıyla o kadına gidin söyleyin yeaaa daha çok mülteci alsın, mesela kulağa ne garip geliyor değil mi?

Kısacası Muz Cumhuriyeti cbaşkanı olmak istemeyen ülkesini Muz Cumhuriyeti yapmasın, bu kadar.

Erdoğan ı savunmuyorum ki zaten ama bu kadar da sallamasyon davranmamalılardı bence. Bizim liderimiz bizi temsil eder sonuçta ve o ortamda siyasetle ziyareti bir birbirine karıştırmayacak olgunlukta tepkiler verilmesi gerekirdi. Siyasete girmeyen tekliflerinin bile kabaca reddedilmesi ne kadar gurur kırıcı bir şey, kovmadıkları kaldı bir. Türk halkı olarak biz şimdi gurur mu duyduk bu durumdan? Erdoğana ne kadar kızarsak kızalım? Ben üzüldüm şahsen.

Ben öyle düşünmüyorum. Tamam muhakkak sırf cenazede bulunmak değildi belki amaç ama bunu bu kadar sert şekilde hem de cenaze sahiplerinin bile bu kadar sert ve ters tepkiler vermesini uygun bulmadım ve evet şahsa değil Türkiye ye yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum. Tayyipçi değilim ama Cumhurbaşkanımız kim olursa olsun, biraz daha nezaketle karşılansaydı biz de gurur duymaz mıydık, duyardık, yani ben duyardım şahsen.
Bilemiyorum, herkesin fikri ayrı tabi...
Onlar Erdoğan ı benden senden iyi tanıyorlar
Gidip barışın sembolü olarak nitelendirilen birinin cenazesinde şov yapmaya yönelik bir hareketi onaylamıyorum
Kim olursa olsun
bir şekilde şova dönüştürecekti cenazeyi

Erdoğan ı savunmuyorum ki zaten ama bu kadar da sallamasyon davranmamalılardı bence. Bizim liderimiz bizi temsil eder sonuçta ve o ortamda siyasetle ziyareti bir birbirine karıştırmayacak olgunlukta tepkiler verilmesi gerekirdi. Siyasete girmeyen tekliflerinin bile kabaca reddedilmesi ne kadar gurur kırıcı bir şey, kovmadıkları kaldı bir. Türk halkı olarak biz şimdi gurur mu duyduk bu durumdan? Erdoğana ne kadar kızarsak kızalım? Ben üzüldüm şahsen.

Mesele bizim üzülmemiz/gurur duyup duymamamı değil ki zaten, ortadaki vahim gerçek şu ki kimse ülkemize saygı duymuyor, cumhurbaşkanını takmıyor. Üzüldüğüm yer, ülkemizin uluslararası alanda düştüğü durum başka bir şey değil. Uçuşan bombalar, terör, berbat dış siyaset derken kimsenin ciddiye almadığı bir ülke olduk.

Mesele bizim üzülmemiz/gurur duyup duymamamı değil ki zaten, ortadaki vahim gerçek şu ki kimse ülkemize saygı duymuyor, cumhurbaşkanını takmıyor. Üzüldüğüm yer, ülkemizin uluslararası alanda düştüğü durum başka bir şey değil. Uçuşan bombalar, terör, berbat dış siyaset derken kimsenin ciddiye almadığı bir ülke olduk.

E bende bunu anlatnaya çalışıyorum zaten. Erdoğanın şahsı adına üzülmedim, ülkemiz adına üzüldüm. Aynı kapıya çıkıyor yorumlarımız.

Kürt halkı öldürülmüyor zaten,pkklılar öldürülüyor,ayar oluyorum bunların medyatik yönlendirilmelerine.
Diğer dediklerinde haklı ama bunların "kürt halkını öldürmeyin" geyikleri beni öldürüyor .
Ülkemizi çok yanlış tanıtıyoruz

Alman gazetelerinde her gün başlıklar var, "Türkiye Kürtlere bomba yağdırıyor" diye. Keşke PKKnın yediği nanelerin fotolarını da iliştirmeyi akıl etseler?!??

Alman gazetelerinde her gün başlıklar var, "Türkiye Kürtlere bomba yağdırıyor" diye. Keşke PKKnın yediği nanelerin fotolarını da iliştirmeyi akıl etseler?!??
Keşke ,gerçi onlar da işin doğrusunu biliyor ama halkı yönlendirmenin en kolay yolu medya maalesef.
Kimse açıp okumuyor bir şeyi

Yurt dışında mı yaşıyorsunuz? Ben dış basını pek takip edemiyorum neler yazılıyor çiziliyor diye.
Şimdi anladım yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın inatla Kürtleri öldürüyorlar diye düşünmelerini. Alman medyalarıyla bize cephe alıyorlar ya ne diyeyim?

Yurt dışında mı yaşıyorsunuz? Ben dış basını pek takip edemiyorum neler yazılıyor çiziliyor diye.
Şimdi anladım yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın inatla Kürtleri öldürüyorlar diye düşünmelerini. Alman medyalarıyla bize cephe alıyorlar ya ne diyeyim?

Evet yurtdışındayım:) Sabah gazete açınca strese giriyorum zaten. Okumamakla iyi yapıyorsunuz.

En tarafsız geçinen CNNden BBCye kadar kimse de çıkıp bizim ölen askerlerimizin, kahrolan ailelerinin fotosunu koymuyor. Varsa yoksa Türkler zulüm yapıyor temalı çerçöp, şanlı! Kürt gerillalarıyla röportajlar..... gerçekten tarafsız!!! gazetecilik.

Amerkan askerkerinin ayağına çöp batsa Iraklı, Afganlı insanlar =terörist, ama ölen insanlar Türkse kimin umrunda, teröristler özgürlük savaşçıları oluveriyor birden!!!. Vietnamı genelev, Irak ı bataklık yapan herifler bile çıkıp kürtlere bomba atmayın yazık dedi ya bana en çok bu koyuyor.

Back
X