Türkçemizi bozmaya hakkımız yok .

Loiseauxrouge

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
3.588
941
688
Arkadaşlar , konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum .Sitemizde bazı yazıları okuduğumda kesinlikle bir tercümana gereksinim olduğunu düşünüyorum .Aslında hiçbir tercümanın bu yazıları tercüme edebileceğini sanmıyorum .Türkçeyi konuşup yazmaktan bu kadar mı aciz bir toplum mu olduk ? Özellikle mi böyle yazıyorsunuz , yoksa türkçeyi gerçekten bilmiyor musunuz? Ayrıca dikkatimi çeken toplumda konuşan kızlarımızın çoğu yazdıkları bu saçma sapan yazı dilini konuşma dili olarak benimsemişler.Konuşmaları kesinlikle anlaşılmıyor.Böyle konuşarak son derece komik bir durum ortaya çıkıyor.Site yönetiminden ricam bu tarz yazılara bir uyarı gönderilsin .Belki bu sayede doğru düzgün konuşup yazmayı öğrenirler.Hiç kimsenin bu tarz yazılar yazarak insanları yormaya hakları yok .Türkçede sesli harf denilen bir şey var.Sesli harfleri yutarak yazı yazmanın marifet olduğunu mu sanıyorsunuz.ımla kurallarından vazgeçtim , çünkü herkes imla kurallarını bilmek zorunda değil .Neticede sitemizde her kesimden , her kültürden insan var.Ama sesli harfleri yutarak yazmak , yazdığı gibi konuşmak pek de okumamış kesimin işi değil .Yani özallikle kendilerine göre bir yazı dili icad etmişler, bununla da yetinmeyip aynı saçma sapan dili konuşmaya başlamışlar.
Örnek verirsek en buuk problem bu ... ben tarcın yagıyla cosum buldum nıras kayan bolgeye masaj yaparak suruorum daha dolgun oluo orantı sağlanıo boylece .Yazan arkadaş lütfen alınmasın ama bunun gibi yazılar ikaz edilirse belki yeniden Türkçenin güzelliğini keşfederler.Ayrıca sitede , Türkçeyi en güzel şekilde kullanarak yazan arkadaşlarıma , bu tür yazıları haksızlık olarak görüyorum .Hepinize sevgilerimi yolluyorum.

Son düzenleme:

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

kesinlikle katiliyorum canim süper böyle bir konuya parmak basman inan cok önemli
söylediklerine kesinlikle katiliyorum türkcemizi dogru kullanalim turkbayragiopuyorumnanaktan

Ne yazıkki canım..bu bir gerçek ve çok üzücü:1no2:
Benim oğlumda dahil,bunu sanırım bir kolaylık olarak görüyorlar
Akılları sıra kısaltıyorlar ama bunun onlara neler kaybettirdiğinin farkında bile değiller
Yeri gelmişken..birde alfabemizde olmayan harfler kullanılıyor ne yazıkki:sm_confused:
Bu harfleri kullanmak (özelliklede(W) en çok kullanılan) sitemizde yasak
Rastladıkçada bizler onları düzeltiyoruz
Neden kullanmak ihtiyacı oluyorki acaba bu harflerifisfisfis
Her şeyin başı kendimize saygı değil mi?
Bunları görmek..kendi çocuklarımızda bile gerçekten çok üzücü:1no2: a.s.

canım evet çok haklısın. kendi çocuklarımda bunu yapıyor. bir öğretmen anne ve babanın çocuğu böyle yaparsa, başkalarının çocukları hayda hayda yapar.
inanın defalarca bir yazıyı okuduğum anlar oluyor. çin alfabesini söker gibi hissediyorum kendimi. aslında öğrencilerimin yazılılarından alışığım.kaydirigubbakcemile3 ama yaş galiba iyice ilerledi. bir türlü çözemediklerim çıkıyor.

çok haklısınız...malesef oldukça sık rastladığımız bir konu ...
oldukça rahatsızım bundan anlaşılmaz bir türkçe
ile yazılanları açıkçası okumuyorum bile...okuduklarımı anlamadıkdan sonra ya da yazılanlara
sinir oldukdan sonra en iyisi okumamak diyorum.
tekrar hatırlattığınız için sağolun...

Arkadaşlar hepinize konuya gönderdiğiniz mesajlar için teşekkür ederim .
Evet canım yazılanları gerçekten anlıyamadığım için , konulara konsantre olamıyorum .Bu nedenle de okumaktan vazgeçiyorum . Türkçemizde olmayan harfleri kullanmak ,sesli harfleri, bazen de sassiz harfleri yok saymak gibi hatalar niçin yapılır anlamak mümkün değil .En önemlisi artık gençlerimiz , yazdıkları gibi üstelik garip bir şekilde kelimeleri yutarak , yayarak konuşmaya başlamışlar .İcad ettikleri garip yazı dili konuşma dili olmuş.Lütfen anne ve babalar olarak bu şekilde konuşan yazan gençlerimizi uyaralım .Eğer uyarmazsak gelecekte türkçemiz unutulacak ve olmayan harfler de türkçemiz de yer alacaktır. Sanırım biz büyüklere, bu konuda büyük görev düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…