- 3 Ekim 2007
- 3.588
- 941
- 688
- Konu Sahibi Loiseauxrouge
Arkadaşlar , konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum .Sitemizde bazı yazıları okuduğumda kesinlikle bir tercümana gereksinim olduğunu düşünüyorum .Aslında hiçbir tercümanın bu yazıları tercüme edebileceğini sanmıyorum .Türkçeyi konuşup yazmaktan bu kadar mı aciz bir toplum mu olduk ? Özellikle mi böyle yazıyorsunuz , yoksa türkçeyi gerçekten bilmiyor musunuz? Ayrıca dikkatimi çeken toplumda konuşan kızlarımızın çoğu yazdıkları bu saçma sapan yazı dilini konuşma dili olarak benimsemişler.Konuşmaları kesinlikle anlaşılmıyor.Böyle konuşarak son derece komik bir durum ortaya çıkıyor.Site yönetiminden ricam bu tarz yazılara bir uyarı gönderilsin .Belki bu sayede doğru düzgün konuşup yazmayı öğrenirler.Hiç kimsenin bu tarz yazılar yazarak insanları yormaya hakları yok .Türkçede sesli harf denilen bir şey var.Sesli harfleri yutarak yazı yazmanın marifet olduğunu mu sanıyorsunuz.ımla kurallarından vazgeçtim , çünkü herkes imla kurallarını bilmek zorunda değil .Neticede sitemizde her kesimden , her kültürden insan var.Ama sesli harfleri yutarak yazmak , yazdığı gibi konuşmak pek de okumamış kesimin işi değil .Yani özallikle kendilerine göre bir yazı dili icad etmişler, bununla da yetinmeyip aynı saçma sapan dili konuşmaya başlamışlar.
Örnek verirsek en buuk problem bu ... ben tarcın yagıyla cosum buldum nıras kayan bolgeye masaj yaparak suruorum daha dolgun oluo orantı sağlanıo boylece .Yazan arkadaş lütfen alınmasın ama bunun gibi yazılar ikaz edilirse belki yeniden Türkçenin güzelliğini keşfederler.Ayrıca sitede , Türkçeyi en güzel şekilde kullanarak yazan arkadaşlarıma , bu tür yazıları haksızlık olarak görüyorum .Hepinize sevgilerimi yolluyorum.
Örnek verirsek en buuk problem bu ... ben tarcın yagıyla cosum buldum nıras kayan bolgeye masaj yaparak suruorum daha dolgun oluo orantı sağlanıo boylece .Yazan arkadaş lütfen alınmasın ama bunun gibi yazılar ikaz edilirse belki yeniden Türkçenin güzelliğini keşfederler.Ayrıca sitede , Türkçeyi en güzel şekilde kullanarak yazan arkadaşlarıma , bu tür yazıları haksızlık olarak görüyorum .Hepinize sevgilerimi yolluyorum.
Son düzenleme: