• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkçe özürlüsüyüm

Biyogirl1023

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
6
0
16
Hatay
Klasik sayısalcı olaraktan türkçe özürlüsüyüm ve konuları sözel gibi olmadığı için okumakta ızdırap onuda geçtim yalnış sayım kolay kolay düşmüyo hadi bana fikir verin ve kurtarın yaaa

bir türkçe öğretmeni olarak kelimenin doğru yazımının "yanlış" olduğunu belirtmeden başlamayayım dedim. bu iki kelime hep karışır. "yanlış ve yalnız"...aklında bulunsun.

dil bilgisi sorularını konuyu bir kere okuyup bol soru çözerek halledeceksin.çözümlü bir soru bankası edin.

tüm sayısalcıların kabusu paragraf sorularına gelinceee eğer kitap okuma alışkanlığın yoksa, şu saatten sonra ne yapılabilir bilmiyorum...ben fakültede bu konuları görmedim en son ortaokulda dilbilgisi işledik ve soruları hala o bilgiyle çözüyorum...lgs, öss ve 4. girişim olacak kpss de türkçe hep soruların yarısı kadar sürede biter ve en fazla 1 yanlışım çıkar.inan tek sebebi kitap okuma alışkanlığı...

ben de sayısal özürlüyüm...biri olunca diğeri zorlaşıyor demek ki..

bir türkçe öğretmeni olarak kelimenin doğru yazımının "yanlış" olduğunu belirtmeden başlamayayım dedim. bu iki kelime hep karışır. "yanlış ve yalnız"...aklında bulunsun.

dil bilgisi sorularını konuyu bir kere okuyup bol soru çözerek halledeceksin.çözümlü bir soru bankası edin.

tüm sayısalcıların kabusu paragraf sorularına gelinceee eğer kitap okuma alışkanlığın yoksa, şu saatten sonra ne yapılabilir bilmiyorum...ben fakültede bu konuları görmedim en son ortaokulda dilbilgisi işledik ve soruları hala o bilgiyle çözüyorum...lgs, öss ve 4. girişim olacak kpss de türkçe hep soruların yarısı kadar sürede biter ve en fazla 1 yanlışım çıkar.inan tek sebebi kitap okuma alışkanlığı...

ben de sayısal özürlüyüm...biri olunca diğeri zorlaşıyor demek ki..

s.a hocam. bende liseden beri bol kitap okuyan birisiyim.. ama malesef türkçeden 30 sorudan 10 7 yanlışım çıkıyor. inanın türkçeya bakmak bile istemiyorum artık:(
bil bilgisi daha iyi benim. en azından bi kural var ona göre yapıyorum:S

Klasik sayısalcı olaraktan türkçe özürlüsüyüm ve konuları sözel gibi olmadığı için okumakta ızdırap onuda geçtim yalnış sayım kolay kolay düşmüyo hadi bana fikir verin ve kurtarın yaaa

onuda ayrı yazılır canım. da yı cümleden çıkar, eğer cümle olumlu görünüyorsa da ayrı yazılır. küçük bir ipucu sana :)

kimin olduğunu unuttum, Türkçe Off diye bir kitap var. öss zamanında okumuştum. anlatım bozukluğu sorularını takır takır yaptım o kitaptan sonra.

dil bilgisi falan 1 haftalık konular

neleri yanlış yazdığına çok dikkat et derim.

herkez-yalnış-yanlız falan bilindik bariz yanlışlar bunlar ... yanlış * yanılmaktan gelir yalnız da yalından bunları unutma karıştırmazsın.

çok kitap okumadım açıkçası, okuduğunu anlamadır o sorular... öss'ye 2 kere girdim ikisinde de türkçem yanlışsızdı... daha dikkatli oku, acele etme yaparsın

Eskiden benim de türkçem kötüydü öss zamanında kötü derken 45 soru vardı benim hep 6-7 yanlışım çıkardı paragraflardan kaçırırdım hep. Türkçe kpss'nin en kolay dersidir. TEk yapılacak iş konu çalışıp arkasından her konudan olabildiğince çok soru çözmektir. GErçi bu her ders için böyle :)) Mümkünse bir konudan 500 soru çözdü mü bu iş tamamdır. Benim şimdi denemelerde türkçem tam ya da 1-2 yanlış falan geliyor çok soru çözmeme bağlıyorum bunu

Back