Turkce-Ingilizce Belgeseller

Escinsellik, kadin ve erkek olmak ve yapilan rakidal bir psikoloji deneyi!Bu deneyin korkunc sonuclarini anlatan ve magdurlarin hikayelerinin kendi dillerinden anlatildigi bir belgesel!

Bu belgesel ise Beth adinda kucuk bir kizin hikayesini iceriyor. Beth cocukken istismara ugrayan bir cocuk ve yasadigi tramva sonrasi sonrasi yasadigi seyler anlatiliyor.

• Beğen
Reactions: H E
Gene Willey'in hikayesini anlatan bu belgesel ise sosyal iliskilerden tamamen izole edilmenin dil ve zihinsel gelisime etkilerini anlatiyor. Ailesi tarafindan bir odaya kapatilan, hic bir sekilde konusulmayan Gene'nin zihni bir sure sonra ilerlemesini durdurur ve uyaranlarin eksikligi cocukta zihinsel gerilige yol acar. Sosyal iliskilerin ve uyaranlarin cesitliliginin zihinsel, dilsel ve duygusal gelisimdeki onemi ana temadir.

Kamera insanlar hermofradit insanlar gibidiler. Tek farklari iki zit cinsiyet yerine, iki ayni cinsiyeti icermeleridir. Bir teoriye gore anne karninda iki farkli yumurta dollenir (farkli dnalar icerirler) ama dollenmenin hemen baslarinda bu yumurtalar ayri fetus seklinde gelismek yerine, birlesirler. Bu farkli dna iceren hucreler vucudun farkli organlarinda etkin olurlar (bobrek, karaciger, dalak, yumurta ya da sprem hucresi vs vs). Dis gorunuste herhangi bir sorun olmayan bu insanlarin vucudunun farkli yerlerinden alinan dna lar iki farkli dna dizimi ortaya cikarir. Belgeselde anlatilan ise iki annenin kendi cocuklarinin dna testi sonucu anneleri olmadiginin anlasilmasi, cocuk kacirma uzerine yogunlasan davalar ve yapilan testler sonucundan, bu kadinlarin bedenlerinde iki farkli dna dizilimi oldugu anlasilmasini anlatir.

Bazi insanlar cocukken yasadiklari cinsel saldirilar, fiziksel saldirilar ya da yasadiklari baska tramvalari atlatamayinca, beyinde bir bolunme gerceklersir ve farkli kisilikler gelistirirler (coklu kisilik). Bazi hastalar bu kisiliklerin farkinda iken, bazilari hic bir sey animsamaz ve birbirlerinden habersiz yasarlar. Ayni beden icinde yasayan bu farkli karakterler ve bazen farkli cinsiyetlerin seslerinden, aksanlarina, kiyafet secimlerinden, mesleklerine kadar bir cok seyleri farkli olabilmektedir. Bir Turkce bir de Ingilizce belgesel ekliyorum.

Çok güzel düşünmüşsün philly:KK200:
Paylaştığın belgeselleri (özellikle Türkçe olanları :KK48:) izleme listeme aldım bile. :rapci:

Yakın zamanda izleyip izlemekten zevk aldığım çok ilginç gelen bir olayın belgeselini paylaşarak katkıda bulunmak istedim.
1976 yılında İsrail'in yolcu uçağı Filistinli militanlar tarafından Uganda'ya kaçırılıyor. İsrail, rehinelerini havalanını basarak çok az bir kayıpla kurtarıp ülkesine götürüyor. Bu olay tarihte de Entebbe Baskını olarak biliniyormuş.

https://m.youtube.com/watch?t=12s&v=j58i3quk2xE

Çok güzel düşünmüşsün philly:KK200:
Paylaştığın belgeselleri (özellikle Türkçe olanları :KK48:) izleme listeme aldım bile. :rapci:

Yakın zamanda izleyip izlemekten zevk aldığım çok ilginç gelen bir olayın belgeselini paylaşarak katkıda bulunmak istedim.
1976 yılında İsrail'in yolcu uçağı Filistinli militanlar tarafından Uganda'ya kaçırılıyor. İsrail, rehinelerini havalanını basarak çok az bir kayıpla kurtarıp ülkesine götürüyor. Bu olay tarihte de Entebbe Baskını olarak biliniyormuş.

https://m.youtube.com/watch?t=12s&v=j58i3quk2xE

Bakayım ben buna Filistin Kurtuluş Örgütü eylemlerinden sanırım. Ama izlememiştim ben bunu. Vaktim olsa aslında yabancı belgeseller Türkçe alt yazı ekleyecegım ama çok zaman alan bir şey bu.

Bakayım ben buna Filistin Kurtuluş Örgütü eylemlerinden sanırım. Ama izlememiştim ben bunu. Vaktim olsa aslında yabancı belgeseller Türkçe alt yazı ekleyecegım ama çok zaman alan bir şey bu.
Hepsine değil de en çok talep alanlara ekleyebilirsin mesela, çok iyi olur :)

philly philly ,
Bazı videolardaki yasal uyarılar nedeniyle videoları buraya ekleyemeyeceğim ama isteyene özelden yollarım, şizofreni, çoklu kişilik bölünmesi üzerine Türkçe dublajlı belgesellerde var.
İngilizcem olmadığından alt yazılı veya dublajlıları izliyorum.

Dünya, Uzay, Paralel Evrenler, Çoklu Evren, İnsanlık tarihi gibi belgesellerden hoşlananlara da yine dublajlı belgeselleri tavsiye ederim, Stephen Hawking'in belgeselleri de güzel oluyor.

Psikoloji veya Evren üzerine önereceğiniz her belgesele açığım:)))

Upsss birde criminal vakalar üzerine belgeseller favorim.

Aaa ben niye bu etiketlemeyi gözden kaçırmışım? Harika olmuş bu başlık! :) Birazdan PC'ye geçeyim belgesel önerilerimle geliyoruuum. :KK55:

philly philly ,
Bazı videolardaki yasal uyarılar nedeniyle videoları buraya ekleyemeyeceğim ama isteyene özelden yollarım, şizofreni, çoklu kişilik bölünmesi üzerine Türkçe dublajlı belgesellerde var.
İngilizcem olmadığından alt yazılı veya dublajlıları izliyorum.

Dünya, Uzay, Paralel Evrenler, Çoklu Evren, İnsanlık tarihi gibi belgesellerden hoşlananlara da yine dublajlı belgeselleri tavsiye ederim, Stephen Hawking'in belgeselleri de güzel oluyor.

Psikoloji veya Evren üzerine önereceğiniz her belgesele açığım:)))

Upsss birde criminal vakalar üzerine belgeseller favorim.

Yukle gitsin belki gormeyen vardir. Zaten youtube de hepsi izleyen orada gorur. Bekliyorum videolarini, coklu kisilik turkce olan bir tane ekledim ben.

Yukle gitsin belki gormeyen vardir. Zaten youtube de hepsi izleyen orada gorur. Bekliyorum videolarini, coklu kisilik turkce olan bir tane ekledim ben.
Ben yine de bir danışayım, sorun olmaz denirse yüklerim.
Şizofreni üzerine bir belgesel seyrettim, Astoria Astoria mutlaka izlemiştir ama benim yeni izleme şansım oldu, Francine Benes, Nancy Andreasen gibi nörologların psikolojik vakaları derinlemesine incelediklerini görünce keşke bizde de böyle olsa dedirtiyor.

Eklediğin çoklu kişilik videosunu izlerim vakit bulunca, insan psikolojisi üzerine olan belgesel ve psikolojik vakaların işlendiği filmleri seviyorum, o tip ilginç belgeseller ya da film olursa bir göz kırpman yeterli :) fakat lütfen en azından alt yazılı olsun :-)

Eveeet, size güzel bir kısa belgesel önerisiyle geldim, üstelik Youtube'tan da seyredebileceğiniz. Yeni bir yapım, ismi Hopptornet (Ten Meter Tower). Korkularımızın üstesinden gelmek ve ikilemde kaldığımızda karar mekanizmamızın nasıl çalıştığı ile alakalı çok basit ama ne kadar etkili olduğuna inanamayacağınız bir sosyal deney örneği. İzlemeniz tavsiye edilir. :)

Not: Maalesef Türkçe altyazı yok. İngilizce, Almanca ve Fransızca altyazı seçeneği eklenmiş ama dil bilmeseniz de olayı çözebilirsiniz merak etmeyin. :)

Not 2: Gizli kamera var, insanlar çekildiklerinin, seslerinin kayda alındığının farkında değil bunu da belirteyim.

Son düzenleme:
Bu da bir başka belgesel, ismi Heaven is a Traffic Jam on the 405. Maalesef Türkçe altyazısı yok. Vaktim olsa eklerim aslında ama vaktim de yok maalesef. İngilizcesi olanların izlemesini öneriyorum bunu da. 2018 Oscar ödüllerine aday bir kısa belgesel.

Fayda sağlayacak bir konu olmuş phillycim becerebilirsem ben de çok severek izlediğim bir belgeseli paylaşayım. Bu belgeselin sonunda uykuya dalmam tam dört saatimi almıştı))

Umarım başarabildim ))

Fayda sağlayacak bir konu olmuş phillycim becerebilirsem ben de çok severek izlediğim bir belgeseli paylaşayım. Bu belgeselin sonunda uykuya dalmam tam dört saatimi almıştı))

Umarım başarabildim ))

Başardın, yakında bütün önerilenleri izleyip yorumlarımı yazacağım. Burada geçen banlamdığım tuvalet konusuyla alakalı bir şey olsun diyorum:) . Tuvaletin geçmişi, dünyanın farklı yerlerinden kullanılan örnekleri ve henüz tasarım aşamasında olan, su kullanılmayan ve insan atığının enerjiye dönüştürülüp elektrik üretildiği geleceğin tuvaletleri. Benden tavsiye siz yine de temizliğinden emin olmadığınız insanın evinde yemeyin :) el temizliği önemlidir :)

Ben yine de bir danışayım, sorun olmaz denirse yüklerim.
Şizofreni üzerine bir belgesel seyrettim, Astoria Astoria mutlaka izlemiştir ama benim yeni izleme şansım oldu, Francine Benes, Nancy Andreasen gibi nörologların psikolojik vakaları derinlemesine incelediklerini görünce keşke bizde de böyle olsa dedirtiyor.

Eklediğin çoklu kişilik videosunu izlerim vakit bulunca, insan psikolojisi üzerine olan belgesel ve psikolojik vakaların işlendiği filmleri seviyorum, o tip ilginç belgeseller ya da film olursa bir göz kırpman yeterli :) fakat lütfen en azından alt yazılı olsun :-)

Madem Mune hanım istemiş ben bir tane hemen paylaşayım. :) Bu bir belgesel sayılmaz aslında ama ben oturur izlerim vaktim bol diyene enfes bir bilgi kaynağı. Çok sevdiğim ve kendisini severek takip ettiğim psikiyatri uzmanı İlker Küçükparlak'ın Evrim Ağacı için hazırladığı programı. 3.5 saat sürüyor ama dolu dolu bir 3.5 saat öyle söyleyeyim. İçinde psikiyatri-psikolojinin farkından tutun, psikiyatrik hastalıkların evrimsel kökenine, hastalık tanımlarına, antidepresan ve intihar ilişkisine, rüyalarda geleceği görmekten tutun tek tek bütün psikiyatrik hastalıklara değiniyor sevgili hocam. "Yok ben tamamını izleyemem" derseniz videonun aşağısına inin, orada tek tek bölümlenmiş halde hangi konunun nereden başladığını yazmışlar. İstediğiniz aralığa tıklayıp o konuyu seyredebilirsiniz.

Madem Mune hanım istemiş ben bir tane hemen paylaşayım. :) Bu bir belgesel sayılmaz aslında ama ben oturur izlerim vaktim bol diyene enfes bir bilgi kaynağı. Çok sevdiğim ve kendisini severek takip ettiğim psikiyatri uzmanı İlker Küçükparlak'ın Evrim Ağacı için hazırladığı programı. 3.5 saat sürüyor ama dolu dolu bir 3.5 saat öyle söyleyeyim. İçinde psikiyatri-psikolojinin farkından tutun, psikiyatrik hastalıkların evrimsel kökenine, hastalık tanımlarına, antidepresan ve intihar ilişkisine, rüyalarda geleceği görmekten tutun tek tek bütün psikiyatrik hastalıklara değiniyor sevgili hocam. "Yok ben tamamını izleyemem" derseniz videonun aşağısına inin, orada tek tek bölümlenmiş halde hangi konunun nereden başladığını yazmışlar. İstediğiniz aralığa tıklayıp o konuyu seyredebilirsiniz.

Ooooooo muhteşemsiniz Astoria, önerdiğiniz filmlerde dahil, boş bir zaman yakalayınca mutlaka izlerim bunu da.
Seviyorum biliyorsunuz, teşekkür ederim paylaşım için.

Ooooooo muhteşemsiniz Astoria, önerdiğiniz filmlerde dahil, boş bir zaman yakalayınca mutlaka izlerim bunu da.
Seviyorum biliyorsunuz, teşekkür ederim paylaşım için.

Rica ederim, ne demek. Umarım severek izlersiniz. :)

Back
X