• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Türkçe AB'de resmi dil oldu, bu dehşet verici"

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
"Türkçe AB'de resmi dil oldu"
İngiliz Daily Express gazetesi, Türkçe'nin Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biri olarak kabul edildiğini yazarak bunu da ''dehşet verici'' olarak yorumladı.
Sitene Ekle
-turkce-ab-de-resmi-dil-oldu--6889813.Jpeg

İngiltere'nin tabloid gazetelerinden Daily Express, Türkiye'yi “İslam ulusu” olarak nitelendirdiği haberinde, hiçbir AB üyesi ülke Türkiye'nin üyeliğini desteklememişken, Türkçe'nin AB'nin resmi dili yapılmasının korku uyandırdığını ileri sürdü.

Haberde Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nicos Anastasiades'in Hollandalı AB Dönem Başkanı'naAkdeniz Adası'nda yapılan yeniden birleşme anlaşmasına uyumu desteklemek için TürkçeyiAvrupa Birliği'ndeki 24 resmi diline ekleme girişimine milletvekillerinin 133'e karşı 375 evet oyu verdikleri kaydedildi.

Gazete buna karşın 28 üyeli Avrupa Birliği'nden hiçbir seçmenin Türkiye'nin birliğe üye olması yönünde oy kullanmadığına dikkat çekti.

Gazete, Türkiye'nin Brüksel'den sığınmacı krizine karşı 5 milyar Sterlin ödenek alacağını ve Türk vatandaşlarının bu yıl Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilmelerine olanak sağlanacağını buna karşın Türkiye'nin nüfusunun 2018'e kadar Almanya'yı geçeceğini, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının İngiltere'nin çeyreğinden daha az olduğunu ve yeni göçmen dalgası için bir tehdit oluşturduğunu yazdı.

Daily Express, İngiltere'deki sağcı UKIP lideri Nigel Farage'nin Britanya'nın AB'de kalmasını oylamanın Türkiye'nin AB'ye üyeliğini oylamak anlamına geleceğini bunun da İngiltere'ye çok büyük sayıda göçmeni getireceği açıklamasına yer verirken eski Gölge İçişleri Bakanı David Davis'in Türkiye'nin üyeliğini desteklemenin AB'nin Britanya'nın ulusal güvenliğine yardım etmediği anlamına geldiği ifadelerini kullandı.

http://www.milliyet.com.tr/-turkce-ab-de-resmi-dil-oldu-/dunya/detay/2228612/default.htm

Resmi dillerinden biri tam olarak ne anlama geliyor bilemem de, başlıktaki gibi resmi dil olsa saçma olurdu zaten. Yani korkunç mu değil mi bilemem de mantıksız bana göre. Türkçe ne alaka Ab'de sonuçta...

Ne kadar korkuyorlar gerçekten
Dehşet vericiii basacaz ülkenizi alacaz paralarınızı el koycaz herşeye :P :D
Şaka maka derken ben hep Avrupada bi süre sonra Avrupalı kalmayacağnı düşünüyorum bu saflar önce nüfuslarını artırsınlar heryer yaşlı kaynıyor gittikçe azalıyorlar azalcaklar da

Ne kadar korkuyorlar gerçekten
Dehşet vericiii basacaz ülkenizi alacaz paralarınızı el koycaz herşeye :p :KK70:
Şaka maka derken ben hep Avrupada bi süre sonra Avrupalı kalmayacağnı düşünüyorum bu saflar önce nüfuslarını artırsınlar heryer yaşlı kaynıyor gittikçe azalıyorlar azalcaklar da

cem yılmazın ingiltereye giriş pasaport kontrol esprisi aklıma geldi: yanımda payam vay amca, payam vay.. tuyist olayak geldim, dönücem tüykiye'ye, işim gücüm vay, yoksa...............:KK70::KK70::KK70:

cem yılmazın ingiltereye giriş pasaport kontrol esprisi aklıma geldi: yanımda payam vay amca, payam vay.. tuyist olayak geldim, dönücem tüykiye'ye, işim gücüm vay, yoksa...............:KK70::KK70::KK70:
Ya chess ben o bölüm yüzünden İsviçre'ye giremeyecektim nerdeyse :D
Pasaport kontrolünde sıra bana geldi, ciddi yüzlü İsviçreli pasaport polisi "vat is yor pörpıs of visit" dedi, adamın suratına kahkaha atacaktım neredeyse. Hmpfs diye bir ses çıktı bir anda benden, sonra tuttum kendimi yanıtladım. Pasaportu aldım kendi kendime manyak gibi sırıtarak valiz almaya gittim :D
Adam beni ülkeye almasa haklıydı valla :D

Ya chess ben o bölüm yüzünden İsviçre'ye giremeyecektim nerdeyse :KK70:
Pasaport kontrolünde sıra bana geldi, ciddi yüzlü İsviçreli pasaport polisi "vat is yor pörpıs of visit" dedi, adamın suratına kahkaha atacaktım neredeyse. Hmpfs diye bir ses çıktı bir anda benden, sonra tuttum kendimi yanıtladım. Pasaportu aldım kendi kendime manyak gibi sırıtarak valiz almaya gittim :KK70:
Adam beni ülkeye almasa haklıydı valla :KK70:

yanlız bu kadar çok ülke geziyor olman komik değil:KK53::KK53:
:KK48::KK48:

Bence de dehşet verici, 88 yılda Türklere öğretmedik bağlaç olan -de'nin ayrı yazıldığını işin yoksa bir de elin Avrupalısıyla uğraş şimdi
:KK45:
Türkçe kelimelerin bazıları nereye çeksen gidiyor, bizim lastikli esprileri, zıtttt tokai, olmaz maykıl yandan kaykıl gibi abuk laflarımızı da anlamaz Avrupa'lılar:KK70:

Türkçe kelimelerin bazıları nereye çeksen gidiyor, bizim lastikli esprileri, zıtttt tokai, olmaz maykıl yandan kaykıl gibi abuk laflarımızı da anlamaz Avrupa'lılar:KK70:
hey corç versene borç
- olmaz maykıl bende de yok :KK53:

şşştt msndusm?
- ne?
zırt tokai :KK53:

Hayır o değil de Çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız'ı nasıl anlatacağız? Bir de Ajdar vakası var ama bence onu bizi AB'ye alana kadar ortaya çıkarmayalım.

Back