- Konu Sahibi AdrianaLimaa
-
Moralim cok bozuldu gercekten. Kisaca anlatayim uluslararasi bakalorya diplomami alicam seneye ve Turkiye ye donmek istiyorum. Yabanci uyruklu olmadigim icin YOS sinavina basvuramiyorum... Dolayisiyla universitelere giremiyorum Turkiye de.
Bu nasil bir sey ya? Sucum Turk olmam mi? ben kendi ulkemde okumak istiyorum... Luksemburg ta yasiyorum 4 yildir. Ancak 5 yil sonra dilini ogrenip vatandasliga gecebiliyorum yani YOS sinavindan sonra (Luksemburgca ogrenmem gerek tabii) . Ingilizce egitim aliyorum 4 yilda ancak ingilizce ogrendim kizlar... Fransizca da ogrenmek zorundayim ama cok zor geliyo. Ustune Luksemburgca ogrendim diyelim yine de cok gec..
Yardim edebilcek kimse yok mu???
2. sorunda ben ingilizce edebiyat tarih falan okumak istemiyorum mumkunse tip degilse de bilimsel arastirma turu birsey olmali... Bazi sinavlar tip fakulteleri tarafindan kabul edilmiyomus tek cikis yolu YOS...
Acil yardim lutfen
Ahh Turkiyem ahh:1no2:
Ne gibi bir sinav var acaba onu da soyleseydiniz cok hayirli olurdu:)
Erkek arkadasim ege universitesinde o yapti arastirmayi bana da aciklamasini yapti.. Bende internetten yaptigim arastirmalardan yola cikarak yazdim buraya zaten...
Turkiye de lise egitimini tamamladiginiz takdirde girebiliyorsunuz universiteye...
Ya da Luksemburg vatandasi olmam gerekiyor ki bu da imkansiz cunku burda 7 seneden az bir suredir bulunuyorum...
Eger sade Turk vatandasi olan cifte vatandasligi olmayan!! tanidiklariniz varsa ki kanunlar yeni degisti sanmiyorum bu sene girdiklerini Turkiye'de nasil universite okumuslar, hangi sinavlara girmisler beni bu sekilde bilgilendirirseniz cok daha mutlu olurum...
nasıl yani? biz hepimiz yös'le mi giriyoruz üniversiteye? tek sınav buymuş gibi konuşmuşsun
adı üstünde yabancı öğrenci sınavı, kusura bakma da senin neren yabancı ki? normal olan zaten girememen değil mi? suçun türk olmak falan değil gercekleri kabullenmemek, ve zora yanaşmamak, kolaya kaçmaya çalışmak. yös'de türkçe bilgisini ölçen ve mat 4 işlem soruları falan oluyo, işine geliyo bence sadece
ben ingiltereden dönüp resmen türkçe cümle kuramayan halimle normal öss'ye girdim, senin girmemen için ne gbi bi neden var ki?
sen de gir paşa paşa ygs'ye sonrada lys'ye, olsun bitsin
lüksemburgun resmi dilleri lüksemburca fransızca ve almanca değil mi? keşke önce ingilizce değilde bunlardan birini öğrenseydin. ama orda 4 yıldır yabancı dil konuşuyosun ve ancak ingilizce öğrendiysen işin zor arkadaşım kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?