Sandviç - Kanepeler Türk Usulü Muhammaralı Kanepe-Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
Kızlar yabancı konuklarımıza turk usulu tatlar sunmak ıstedım var aklıma muhammara geldı..
Ben de yaptım...Sız de denemelısınız..

1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 limonun suyu
1 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
Tuz, kimyon (1 çay kaşığı)

Tüm malzemeleri karıştırarak kahvaltıda kahvaltılık olarak yiyebilir ya da benim yukarda uyguladığım gibi tost ekmeklerini dörde keserek üzerlerine de muhammarayı sürerek minik kanepeler hazırlayabilirsiniz. Kanepelerin üzerini zeytin ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Tarıfı sweet ten aldım

muhammaralikanepe2ga9.jpg

muhammarayı okuyunca antep ğeldi aklıma birden annem yapardı sabah kahvaltısında antep salcasıyla ne kadar lezzetli olurdu

muhammarayı okuyunca antep ğeldi aklıma birden annem yapardı sabah kahvaltısında antep salcasıyla ne kadar lezzetli olurdu

:eek:
CANIM yorum ıcın tskk
Aslında cok nefıs ve kolay bır tat ama ısmınden dolayı sanırım fazla dıkkat cekmıyor.
Ben bayılıyorum acuka gıbı...
Denenmesı gereken bır ordovr

Domates ve biber salçasını karıştırarak yapıyorum bende bu tarifi çok güzel oluyor

Libim ellerine sağlık.Ben muammaranın biraz değişini yapıyorum ve biz buna kinzi deriz.Kinzi(kişniş diye de geçiyor),salça,bayat ekmek içi,sarımsak,ceviz içi,bol baharat,az su,zeytinyağı..Tam tarifi yapar koyarım birgün,eminim bayılacaksın sen de..yerimseniben

çok güzel yine döktürdün cnm.ben çiğ salça yiyemiyorum acaba azcık tavada salçayı kavursakta yapsak olurmu

Ben de yaptım ben de yaptımhihoyyythihoyyytalkisalkisalkis...

s6302082.jpg

tadini bilmem ama cok sik BIR SUNUM OLMUS
heleki evimde tost ekmegi hic eksik olmazken
ellerine saglik canim

canim cok güzel ve kolaymis tesekkürler bitanem denicem bende en kisa zamanda..

X