Turizm geliri ‘erirken’ Erdoğan gurbetçilere ‘açıldı’: Komşunu da al gel

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘eriyen’ turizm gelirlerine karşılık yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik ‘Komşunu al gel’ kampanyası başlattı.

Fotoğraflar: DHA

TÜİK’in geçen hafta açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri 2016’da, önceki yıla göre yüzde 29,7 azalarak 22 milyar 107 milyon 440 bin dolara gerilemişti.

Kısa vadede 50 milyar dolarlık, ardından da 86 milyar dolarlık turizm geliri hedeflediklerini belirten Erdoğan, turist sayısında 8 milyona ulaşmak istediklerini söyledi.

‘Komşunu da al gel’

Yurt dışında yaşayan 5 milyon yurttaşa seslenen cumhurbaşkanı, tatil davetinde bulundu: “Dünyanın neresine giderse gitsin ülkesiyle bağını koparmaz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı sıla-i rahim yapmak için ülkemizde tatile devam ediyorum. İzinlerinden en azını ‘Türkiye evimiz, vatanımızı ziyaret edelim’ anlayışıyla yaşamalıdır. Tüm arkadaşlarını da ülkemize davet etmelidir.”

Bakanlık kararıyla ‘Komşunu al gel’ kampanyası başlatıldığını belirten Erdoğan, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan, ‘Düğün veya düğün dernek vatanda olur’ anlayışıyla, düğün gibi sünnet gibi özel günlerini ülkemizde yapmalarını bekliyorum” dedi.
http://www.diken.com.tr/turizm-geliri-erirken-erdogan-gurbetcilere-bel-bagladi-komsunu-da-al-gel/

ülke vatandaşı bile ülkede tatil yapmıyo ya, kar turizmi bulgaristanda daha ucuz, deniz turizmi yunanistanda

Biz komsumuzu da alip Evrupoya acilacagiz bu sene, yerli turizmciler de bu kadar sene yerli turisti optugune saysin..

Bu turizm mevzusuna o kadar sinirliyim ki hiç bir şey yapamasam Budvaya gittim. Vize de istemiyor, deniz de var. Ucuz turlar da ayarlayabliyorsun. Burdan Antalyaya gidip kalma parasına patladı bana. Üstüne değişik bir mekan görmüş oldum. Çok da güzel bir yerdi. Vizesi olmayanlara tavsiye ederim. Bana 5 yıllık schengen verseler zaten burda tatili aklımın ucundan geçirmem. Artık uçak kampanyaları da oluyor. Erken rezervasyonla türkiyede gideceğime alırım aylar öncesinden biletimi mis gibi yurt dışında yaparım aynı paraya.

Senelerdir aynı şeyi söylüyorum ve yapıyorum. Tatil köyünde bir haftada 1.500 TL harcayacağıma aynı parayla yurtdışında mis gibi geziyorum. Her tatil tipinin ayrı müşterisi var, herkesin zevki ayrı ama göz göre göre de kazıklanmamak lazım.

Turizmin göbeğindeyim gelmeyin valla çok ciddiyim.
Türk turistin yüzüne bile bakmazlar sonra da kriz var doluluk oranları düşük diye ağlaşırlar.

Geçen haberlerde Uludağ'da bir bardak çayın 15 lira olduğunu söylüyordu muhabir.
Ondan sonra perde kornişiyle niye kayıyorsun

15 liraysa yine ucuzmuş. Gel bacım ben sana suni kar, kayak pisti hazırlarım, korniş ve çay benden, ikramım olsun
Bizim arka tarafta suni gölde oldu yağmur sularından, üstü de buz tutmuş istersen buz pateni de yapma şansın var, balık bulamazsın ama 2 kurbağa yakalar avcılık sporunu da yapmış olursun, sana bir sürü aktivite sundum bak, hemde bir uçak bileti masrafın olur, gerisi bendensin

İbibikler öter ötmez ordayım Mune

Uludağ'da çekim yapmışlar.Bir tarafta son model, bilmem kaç bin liralık kar kıyafetleriyle otel müşterileri hemen yanlarında da kornişle kayan yurdum insanı

İbibikler öter ötmez ordayım Mune

Uludağ'da çekim yapmışlar.Bir tarafta son model, bilmem kaç bin liralık kar kıyafetleriyle otel müşterileri hemen yanlarında da kornişle kayan yurdum insanı
Millet ne yapsın, ülkenin çoğunluğu asgari ücretli, Uludağ'da otel fiyatları malum, hoş ülkenin turistik hangi bölgesinde halkın tatil olanağı var ki? Pansiyonlar bile kişi başı para alıyor, ucuzda değiller.

Dün haberlerde seyrettim Adana'da kar yağınca mangalı kapan Toroslara çıkmış, insanların dinlenmek için yapabildikleri aktiviteler bunla sınırlı.

Ülkenin dort bir yanında bombalar patlarken, illegal gruplar kurulurken, herkesin elinde silah/bıçak varken, teröristler elini kolunu sallaya sallaya ülkeye girerken, vatandaşların can güvenliği sağlanamazken ne tatilinden bahsediyor bu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…