Tupperware hakkinda cok kararsizsim

asiaaa

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
33
0
16
Belçika
Merhaba arkdaslar,

Ben yavas yavas ceyizlerimi almaya basladim, ama tupperware'lar hakkinda cok kararsiz kadlim (fiyat bakimindan) tavsiyelerinizi almak istiyorm. Simdilik bir kac saklama kaplari aldim ama su bakliyat saklama kaplari hakkinda cok kararsizim, acaba tupperwre mi alsam yoksa baska markalarin urunu mu , cunku sonucta bakliyatlar kuru oldugu icin bozulma ihtimali daha az.
Bir yandan cok hevesleniyorum almak istiyorum ama bir yandan'da cok para.

Tavsiyelerinie bekliyorum

merhabalar ben yaglığını ve saklama kaplarını seviyorum özellikle tereyagı yogurt yeşiillikler için olanları ve cok kullanışlılar bunları kesinlikle öneririm . bakliyatlar için ben almaya gerek duymadım acıkcası. ben cam güzel görünen kavanozlara koyuyorum hem şık görünüyor hemde güzel muhafaza ediyor cam

Tupperware kullanan biri olarak sana tavsiyem eger butcen yetiyorsa alman yonunde... Ben ceyizime 2000 TL civarinda harcayip, Tupperware`in bir suru urununu almistim... Calistigim icin, yavas yavas aldim... Eger senin de vaktin varsa, yavas yavas alabilirsin...

Bakliyatlarini saklamak icin tupperwareler cok guzel bence, ben butun bakliyatlarimi onlarda sakliyorum. Pirincimden, nohutuma, bulgurundan, mercimegine kadar cok kullanisli oluyor...

Onun haricinde tabii ki kullanisli olmayan urunleri de var, bosa para vermemek icin muhakkak internette bir arastirma yap. Tupperware urunler hakkinda bir cok seyi internette bulabilirsin. Saklama kaplarini tavsiye ederim ama hepsini degil tabii ki... Bunlari da arastir internetten...

Cevabiniz icin tesekur ederim :)
Katiliyorum size bazi urunler gereksiz bence, simdilik sadece bakliyat saklama kaplari ve bir kac saklama kaplari almayi dusunuyorum.
Ben hemen siparisimi verim en iyi'si :)

arkadaşlar bende tupperwarenin salata için olan kaplarından düşünüyorum kullanan varsa beni bir aydınlatsa:18:

Merhaba,

Ben almadan once cok arastirdim, hem yabanci siteleri hem turk. Zararli mi degil mi, gerekli mi gereksiz mi vs. Saglik acisindan onayli malzemelerden yapilmis oldugu icin tavsiye ediyorum. Ozellikle erzak saklama, yesillik, peynir saklama gibi simdi aklima gelmeyen bircok urunu cok kullanisli. Fakat mesela asitli, islem gormus seyleri plastikte saklamayi tercih etmiyorum. Limonlu sirkeli bir salatam varsa onu cam kapta sakliyorum. Yogurdumu kesinlikle camda yapiyorum. Ama maydanoz, yesillik, sebzeleri saklamak icin tupper kullaniyorum. Suzgeci falan cok kullanisli! Isterseniz uygun fiyata alma knusunda yardimci olabilirim. Katalogdan bakarsiniz, begendiginiz urunler hakkinda detayli bilgi veririm. canan_koroglu@yahoo.com dan bana ulasabilirsiniz.
Sevgiler,

Merhaba,
Ürünler hakkında yazmaya başlamadan şunu belirtmek isterim ki almaya başlamadan kullanılan plastik hammadeleri, hangi kurumlardan sağlık ve gıda için onay aldığı, o hammaddelerin başka nerelerde kullanıldığı, dünya genelinde tupperware gibi çok geniş bir araştırma yaptım. Beni tatmin etti. Uzun uzun yazmayım şimdi ama merak edip soran olursa bildiğimi paylaşırım.
Ben 4-5 aydır yavaş yavaş kendime tupperware ürünlerini almaya başladım. Evimdeki kuru bakliyatlar bez torbalarda, un şeker için büyük kaplarım yok ve bu görüntü beni çok rahatsız ediyordu. İlk aldığım ürünler bakliyatlar için oval set ve un-şeker koymak için 5.5 lt'lik kare kaplar oldu. Şimdilik hem görüntüden hem de saklama koşullarından memnunum ama dediğim gibi 4 aydır kullanıyorum.Bu ürünler dışında kullandıklarım:
Şef kullanıyorum soğan ve maydonoz doğramada mükemmel, sebebi de bence 3 bıçaklı olmasından kaynaklanıyor. Evdeki rondom 2 bıçaklı ve soğanın suyunu çıkarıyor onunla doğrayamıyorum.
Su setleri bana ufak geldi bakliyatlar için ama bir iki set aldım onlardan da kuru kayısı, ceviz içi, susam gibi çok çabuk bozulan ürünleri su setlerde saklıyorum.
Yoğurt mayalamak için kap aldım. Ondan da çok memnunum. Üzerini sarmadan, kapağı kapat (havasını almayı unutmamak lazım) yoğurdun mayalansın. O kapta mayalı hamur yoğurup, kapağı sıkıca kapatınca hamur mayası geldiğinde kapak pat diye atıyor kendini. O da çok hoşuma gitti.
Sera setinden çok memnunum. Antartikayı henüz denemedim ama onu da almayı düşünüyorum.
Ben özellikle aldığım kapların şeffaf olmasına önem gösteriyorum. Su kaplarını desenli almak yerine yeşillerden aldım. Kileri açtığım zaman kapları açıp tek tek içine bakmak istemiyorum. İçine koyduğum ürünü görebileceğim kaplar seçiyorum.
Ekmek dünyasını anneme aldık. Sadece tahıl ekmeği tüketildiği için evde ve o ekmek çok çabuk küflendiği için ihtiyaç duyduk. En başta hiç memnun kalmadık. Ama araştırınca kullanım hatasından kaynaklandığını gördük. Şu an tüm sülale o ekmeklikten kullanıyoruz.

Eğer herhangi bir ürününü alacaksan şişe bile alsan danışman kılavuzunda her ürünün püf nokları nasıl kullanılacağı felan yazıyor bulup okumanı tavsiye ederim. Mesela su şişelerini deterjanla yıkama, karbonatla çalkala, kapağı açık sakla içi boşken diyor en basit örnek olarak.

Ve son olarak ben, halalarım ve kayınvalidem olmak üzere yakın akrabalarımın evini geliş fiyatından yavaş yavaş dolduruyoruz.z Bazen annemin arkadaşları ve ya dışardan istediklerinde de geliş fiyatına veriyorum kar amacım yok. Gelen hediyeleri de annelerim ve ben ihtiyaca göre aramızda paylaşıyoruz. Şu an iki koli hediyem var. Ama dediğim gibi bi çok akrabaya verdiğim için sipariş miktarlarım çok yüksek oluyor. Ne kadar yüksek o kadar çok hediye geliyor.

BU ARADA DIŞARIYA SATIŞ YAPMIYORUM. ÜYE DE YAPMIYORUM. EVLERİMİZİN İHTİYACI BİTİNCE ÜYELİĞİMİ SONLANDIRACAĞIM.

Eğer sizde ailenizde benim gibi evini tupper doldurmak isteyen varsa bi hesap yapıp düşünün derim üyeliği. Bir kişilik ihtiyaç için sakın üye olmayın bence, minimum sipariş miktarını dolduracam diye gerçekten ihtiyacınız olmayan ürünler de almak zorunda kalabilirsiniz.. Ben her siparişimde 4-5 ev için sipariş veriorum. Anca dolduruyor.
Merak ettiğiniz her hangi birşey olursa cevaplarım.

Son düzenleme:
süper şef 1
şeker kaplar her boyu
yeşillikler için sera set ve ya tinimini
bakliyatlar için oval set
vazgeçemediklerim bunlar

su set
mega şekşek :))
miks boyları hamur - yoğurt mayalamak için
tavsiye edeceklerim bunlar

Son düzenleme:
Cevaplariniz icin cook tesekur ederim, cok yardimci oldunuz. Ben suan bakliyat saklama kaplarini ve su setinin bir kac parcasini siparis verdim, daha elime gecmedi bakalim :)
Kendim uye olmayi bende dusundum ama bir kac parca alacagim icin gerek duymadim

ben de kullandıklarımla fikir vermek istedim.gereksiz gördüğüm çok parçası var ama diyebilirim ki ipli mini doğrayıcı elim ayağım oldu.ben bişeyleri doğramayı çok sevmiyorum mesela mercimek köftesi yapma süremi o kadar kısalttı ki maydonoz taze soğan ve kuru soğanı istediğim ayarda doğruyor.
diğer tavsiyem peynir dünyası..çok kişiden şikayet almış ama ben mutlaka tavsiye ediyorum.kaşar peyniri;tulum peyniri gibi peynirleri saklamak için ideal.su içinde duracak peynirleri koyan arkadaslar tabi ki memnun kalmıyor.ama ben izmirliyim ve izmirden tulum peyniri getirttiğimde o kadar uzun saklıyor ki harika!
şeker kaplar ve mucize şekerler diğer bayıldığım ürün..neler yaptığıma gelince çilek;ayıklayıp kuruttuğum maydonoz;dereotu;roka gibi çabuk sararan ürünleri gayet uzun bir süre koruyor.
şık servis kaşıklı ürünü hem sunum hem de sıcak tutma açısından gayet başarılı
sunum için aldığım prenses tacını ise açıkçası çok gerekli bulmadım ve pişman oldum.
son olarak su set aldım bi takım ve kesinlikle devamını alcam çünkü çerez vs.nemlenmeden taptaze kalıyor uzun bir süre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…