Tüplerin tıkanıklığı ıle yumurta çatlaması arasındkı ilişki

aselce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
312
142
103
34
İstanbul
Arkadslr bılen varsa yzabılır mı tuplerı tıkanık olan rkadaslardan ozellıkle rıcamdır.hanı yumurta catlayınca kendını bellı eder bı sıvı gelır ya su kıvmında yumurtlma zamanında da akıntı gelır neyse catlaması esnasında gelen sıvı sızde de gelıyor mu aklım bır turlu bunu anlamıyor:/ tıkanıksa yumurta nsıl tuplere gırer. hadı yumurtaya baglntılı oln tupun dıger ucu tıkanık deılde,rahimle bglntısı olan kısım tıkanık dıyelım yumurta ne oluyor orda sıkısıp kalıyormu:))))) atılıyorsa eger her ay dollenmeyen yumurta demekkı sadece yumurtaya mı gecıs var bunu bılen var mı :))

Bende bunu çok merak ediyorum. Tupler tikaliysa Adet kanaması nasıl oluyor o zaman sonuçta yumurtalar o tüpten geçmiyor mu kanama olması için, kanama gelen yoldan spermler yumurtaya gidemiyor mu hic aklım almıyor

Bende bunu çok merak ediyorum. Tupler tikaliysa Adet kanaması nasıl oluyor o zaman sonuçta yumurtalar o tüpten geçmiyor mu kanama olması için, kanama gelen yoldan spermler yumurtaya gidemiyor mu hic aklım almıyor
:)) evet ya tuhaf karmasık bısey keske bı kadın dogumcu buraya gırıp sorularımıza yanıt verse yanı sadece şu aklıma gelıyor herkese geçiş var ama sadece spermlere yok belkı budur acıklaması

Arkadslr bılen varsa yzabılır mı tuplerı tıkanık olan rkadaslardan ozellıkle rıcamdır.hanı yumurta catlayınca kendını bellı eder bı sıvı gelır ya su kıvmında yumurtlma zamanında da akıntı gelır neyse catlaması esnasında gelen sıvı sızde de gelıyor mu aklım bır turlu bunu anlamıyor:/ tıkanıksa yumurta nsıl tuplere gırer. hadı yumurtaya baglntılı oln tupun dıger ucu tıkanık deılde,rahimle bglntısı olan kısım tıkanık dıyelım yumurta ne oluyor orda sıkısıp kalıyormu:))))) atılıyorsa eger her ay dollenmeyen yumurta demekkı sadece yumurtaya mı gecıs var bunu bılen var mı :))
Konum cevabını bende hiç bilmiyorum çok düşünürdüm ama çözüm için çok uğraştım şükür açıldı benim türler inşallah senin de açılır sizin ne sıkıntı var kaç yıldır kapalı

Canım tüple adet kanamasının işi yokki. Tüp rahmin üstünde,sadece yumurtalıklara bağlı bir şekilde duran yol misali. Spermle yumurtayı birleştirme görevi yapıyor. Rahimse en altta bulunuyor,kanamayı direk vajinadan aşağıya atıyor :) nekadar anlata bildim bilmiyorum ama, ikisi ayrı yollar yani :) googlede rahim anatomisine bak anlarsın.

Ben tüplerimi son doğumda,sezeryan sırasında bağlattım canım. Ama yinede her ay düzenli bir şekilde yumurtlama akıntısı devam ediyor.

Ben tüplerimi son doğumda,sezeryan sırasında bağlattım canım. Ama yinede her ay düzenli bir şekilde yumurtlama akıntısı devam ediyor.
Hah işte aradıgım cevap demekkı tupün tıkanık olmasının yumurtlama ve catlama akıntısı ıle alakası yok demek kı sadece spermlere gecıs yok sımdı anladım :) yok ben adet kanamasını sormadım onun rahımde gerceklestıgını bılıyorum zaten tuplerden tıkanıksa nasıl yumurta akıntısı gelıyor du merak ettıgım bunuda sızın cevabınızla kafamda netlestırdım saolun

Hah işte aradıgım cevap demekkı tupün tıkanık olmasının yumurtlama ve catlama akıntısı ıle alakası yok demek kı sadece spermlere gecıs yok sımdı anladım :) yok ben adet kanamasını sormadım onun rahımde gerceklestıgını bılıyorum zaten tuplerden tıkanıksa nasıl yumurta akıntısı gelıyor du merak ettıgım bunuda sızın cevabınızla kafamda netlestırdım saolun
Aynen canım,sadece döllenmeye engel. Akıntı hertürlü akıyor yani :)

Yumurta döllenemeyince yok olup gider vücut onu eritir bi yerden akmaz yani söner ufalır yok olur....tüpüm benimde tıkaliydı dış gebelkk oldum tüpün biri alındı.sonra 2 kez tüp bebek ikiside negatif...ikinci tüp bebekte 6 ay sonra doğal yoldan gebe kaldım oğlum 2 yaşinda...kafama takmayı bıraktiğım ay gebe kaldım..darısi sana

Bende bunu çok merak ediyorum. Tupler tikaliysa Adet kanaması nasıl oluyor o zaman sonuçta yumurtalar o tüpten geçmiyor mu kanama olması için, kanama gelen yoldan spermler yumurtaya gidemiyor mu hic aklım
Rahim yumurta döllenirse diye bebeğe tutunacak beslenecek büyüyecek yer ayarlar eğer gebelik oluşursa tüplerden rahme inen bebek tutunur ve hayat başlar.yok eğer döllenmezse yumurta rahmi çevreleyen tüm o kan yapıları adet ile sökülür gider.adet kanamasını tüplerle hiçbir ilişkisi yok

Rahim agzında sperm geçisi için yumurtlama zamanı akıntı olır.
Tüpler yımurtalıklara bağlı içi hareketli minik tüycüklerle kaplı ince uzun yapılardır. Yumurtalıktan yumurta buraya bırakılır(yumurtanın çatlaması veya yumurtlama) ve burada spermle karsılasıyor dölleniyor. Tıkalı ise karsılasmaz döllenemez.
Yumurtlama oldugunda döllenmez ise yumurta, burada eriyerek kaybolur. Yaşam suresi genellikle 24saattir.
Bilinenin aksine adet kanı ile atılmaz!!!
Adet kanaması, rahim yani uterus un iç yüzeyinin kılcal damarlar ve mukusca zengin yapısının dökülerek dışarı atılmasıdır. Neden? Çünkü yumurta döllenmediyse rahme yerlesmez ve Rahim iç yüzeyi (endometriyum) süngerimsi bol kan damarlı ve mukus yapısı artık bir işe yaramaz. Dışarı atılır.

Rahim agzında sperm geçisi için yumurtlama zamanı akıntı olır.
Tüpler yımurtalıklara bağlı içi hareketli minik tüycüklerle kaplı ince uzun yapılardır. Yumurtalıktan yumurta buraya bırakılır(yumurtanın çatlaması veya yumurtlama) ve burada spermle karsılasıyor dölleniyor. Tıkalı ise karsılasmaz döllenemez.
Yumurtlama oldugunda döllenmez ise yumurta, burada eriyerek kaybolur. Yaşam suresi genellikle 24saattir.
Bilinenin aksine adet kanı ile atılmaz!!!
Adet kanaması, rahim yani uterus un iç yüzeyinin kılcal damarlar ve mukusca zengin yapısının dökülerek dışarı atılmasıdır. Neden? Çünkü yumurta döllenmediyse rahme yerlesmez ve Rahim iç yüzeyi (endometriyum) süngerimsi bol kan damarlı ve mukus yapısı artık bir işe yaramaz. Dışarı atılır.
Ne kadar guzel bır acıklama olmus tesekkurler

Back