Tüplerde tıkanma ve gebelik

sudevarakli

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2023
58
23
26
Hanımlar merhaba, mart ayında tedavisiz hamile kaldım ve düşük yaptım. Sonrasında tedavi için hastaneye gittim doktorum Hsg çekti ve sağ tüpümde enfeksiyondan dolayı tıkanma olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Eğer ameliyat olmazsam hamile kalmam zorlaşacak kalsamda enfeksiyon bebeğe zarar verecek dedi. Sonrasında hemen ameliyata karar vermek istemediğim için gitmediğim doktor kalmadı neredeyse ve diğer doktorların hepsi ameliyatlık bir durum olmadığını söylüyor hsg raporunu onaylayan radyoloji doktoru da dahil. Hsg yi çeken kadın doğum doktoru ise hala olmam gerektiğini idda ediyor. Psikolojim çok bozuldu hsg görüntülerimi bırakıyorum buraya bu durumu yaşayan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Ameliyat olmayıp bir daha düşük yaparsam diye çok korkuyorum.

Eklentiler

• IMG_1621.jpeg
    IMG_1621.jpeg
    19,8 KB · Görüntüleme: 122
  • IMG_1622.jpeg
    IMG_1622.jpeg
    152,3 KB · Görüntüleme: 122
  • IMG_1623.jpeg
    IMG_1623.jpeg
    179,4 KB · Görüntüleme: 146
Bende de aynı durum vardı ameliyat olup hamile kaldım.
Kaç ay oldu film çekeli?
Enfeksiyon varsa tüp bebek de yaptırsanız tutmuyor zaten.
Güvenilir bir doktora gidip sonucunuzu gösterin.
Hsg raporunu da paylaşır mısınız?

Bende de aynı durum vardı ameliyat olup hamile kaldım.
Kaç ay oldu film çekeli?
Enfeksiyon varsa tüp bebek de yaptırsanız tutmuyor zaten.
Güvenilir bir doktora gidip sonucunuzu gösterin.
Hsg raporunu da paylaşır mısınız?
Bana teşhis koymadan ameliyata alabilirlermi yani radyoloji böyle bir rapor yazmış gittim sordum kadın doğum doktoru tüpümün tıkalı olduğunu söyledi raporda açık olarak yazmışsınız dedim ben geçiş görüyorum ameliyat önermiyorum dedi

E bu ameliyata gerek yok diyen doktorların tedavi yöntemlerini denediniz mi peki?
30 mayısta çektirdim hsg yi daha yeni. Henüz bir tedaviye başlamadım hatta daha regli bile olmadım. Tedaviye başlayacağım doktor öncelikle genetik test istedi sonuçları çıkınca buna göre bir tedavi uygulayacakmış.

Bana teşhis koymadan ameliyata alabilirlermi yani radyoloji böyle bir rapor yazmış gittim sordum kadın doğum doktoru tüpümün tıkalı olduğunu söyledi raporda açık olarak yazmışsınız dedim ben geçiş görüyorum ameliyat önermiyorum dedi
Raporunuza göre hidrosalpenks tanısına rastlamadım.

Benim radyolog dahil gittiğim her doktor ameliyat dedi. Bende güvendim. Oldum.
Ama benim tanım net. Hem raporda hem görüntüde.

Kaç ay oldu olalı?
Bebek denemesi yaptınız mı?
Hangi şehirdesiniz?

Hanımlar merhaba, mart ayında tedavisiz hamile kaldım ve düşük yaptım. Sonrasında tedavi için hastaneye gittim doktorum Hsg çekti ve sağ tüpümde enfeksiyondan dolayı tıkanma olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Eğer ameliyat olmazsam hamile kalmam zorlaşacak kalsamda enfeksiyon bebeğe zarar verecek dedi. Sonrasında hemen ameliyata karar vermek istemediğim için gitmediğim doktor kalmadı neredeyse ve diğer doktorların hepsi ameliyatlık bir durum olmadığını söylüyor hsg raporunu onaylayan radyoloji doktoru da dahil. Hsg yi çeken kadın doğum doktoru ise hala olmam gerektiğini idda ediyor. Psikolojim çok bozuldu hsg görüntülerimi bırakıyorum buraya bu durumu yaşayan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Ameliyat olmayıp bir daha düşük yaparsam diye çok korkuyorum.
Bende ameliyat pldum geçen sene benim her iki tupumde kapalıydı açıldı ve hamile kaldım ameliyattan sonra ama ilki dusukle sonuçlandı sonrasında tekrar hamile kaldım yani hicbirseyin garantisi yok Allaha kalmış birsey. sizin radyolojik görüntüde bir tüp kapali gözüküyor tek tuple hamile kalan çok kadın var ama ameliyat öyle çok büyük bir şey değil küçük kesikle yapıyorlar 2 haftada iyileşiyorsun

30 mayısta çektirdim hsg yi daha yeni. Henüz bir tedaviye başlamadım hatta daha regli bile olmadım. Tedaviye başlayacağım doktor öncelikle genetik test istedi sonuçları çıkınca buna göre bir tedavi uygulayacakmış.
İyi bari ameliyattan önce, tedavileri deneyin inşallah geçer ama geçmezse ameliyat düşünün

Raporunuza göre hidrosalpenks tanısına rastlamadım.

Benim radyolog dahil gittiğim her doktor ameliyat dedi. Bende güvendim. Oldum.
Ama benim tanım net. Hem raporda hem görüntüde.

Kaç ay oldu olalı?
Bebek denemesi yaptınız mı?
Hangi şehirdesiniz?
Bana sadece hsg yi çeken doktor ameliyat diyor radyolog dahil diğer doktorların hepsi ameliyatlık bir durum görmüyor. Bu yüzden çok ikilemde kaldım.
24 gün oldu ve sonrasında korumasız ilişki yaşadık
Tekirdağ’dayız

Bana sadece hsg yi çeken doktor ameliyat diyor radyolog dahil diğer doktorların hepsi ameliyatlık bir durum görmüyor. Bu yüzden çok ikilemde kaldım.
24 gün oldu ve sonrasında korumasız ilişki yaşadık
Tekirdağ’dayız
Bana sadece görüntüleri attığım bir kadın doğumcu yok yumurta takibi vs yapalım hemen ameliyat olma dedi ama tamamen para tuzağı ve zaman kaybıydı inanmadım ona. Tabi kafamı çok karıştırdı o ayrı. Ama iyiki onu dinlememişim.
Ameliyat sonrası iyileşme vs derken bir kaç ayda öyle geçiyor.
Yaşınız gençse bekleyin ama yaşınız 40 larda ise daha iyi bir doktor görüşü alın.

Tıkalı değil mi yani
Tıkalı da diyorlar genişleme iyi bir şey değil işte enfeksiyon dediğimiz şey bunun içindeki sıvı.
Hamile kalmaya engel olan o sıvı.

Ama ben doktor değilim. Sadece hastaydım. O yüzden verdiğim bilgiler eksik olabilir.

İyi bir kadın doğumcu bulup ona güvenmenizi öneririm.

Echomar var İstanbul'da. Cevat hoca çok düzgün çeker hsg yi. Oraya da çektirin isterseniz.

Rapor normal diyor ama sağdaki tüp normal gelmedi bana da. Ameliyatlık durum yok diyen doktorlar sol taraf iyi durumda olduğu için demiş olabilirler sanırım. Her ay bi tarafta yumurtlama gerçekleştiği için

Tıkalı da diyorlar genişleme iyi bir şey değil işte enfeksiyon dediğimiz şey bunun içindeki sıvı.
Hamile kalmaya engel olan o sıvı.

Ama ben doktor değilim. Sadece hastaydım. O yüzden verdiğim bilgiler eksik olabilir.

İyi bir kadın doğumcu bulup ona güvenmenizi öneririm.

Echomar var İstanbul'da. Cevat hoca çok düzgün çeker hsg yi. Oraya da çektirin isterseniz.
Ameliyatı nerede oldunuz acaba

X