Tüpler

_Setuel_

PaŞaM & ÇiKoM
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
2.634
72
108
S.a Hocam 35 yaşındayım 1 yıldır 3.çocuğu istiyoruz olmuyor,iki defa hsg filmi çektirdim tüplerim tıkalı denildi,laparaskopi ilede açılmazmış,doktorlar tüp bebek dışında başka çarem olmadığını söylüyorlar,hocam birde siz değerlendirirmisiniz raporumu,tüpler tıkalımı yapışıkmı laparaspokiyle açılma imkanı yokmu,cevaplarsanız çok dua edecem hocam,şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun.
Hocam son çektirdiğim filmin raporu şöyle.
uterus sağ santro laterale deviyedir,Servikal yoldan verilen opak madde servikal kanalı ve uterin kaviyeti düzgün bir şekilde doldurmaktadır,opak madde sütununun konturları düzenli olup dolum defekti yada fazlalığı saptanmamıştır,Bilateral tuba uterinalarda opak madde dolumu ve batın içerisinde opak madde dağılımı izlenmemektedir (Bilateral tuba uterinalar proksimal seviyede adezyon)

merahaba evet raporunuza göre tüplerinizde tıkanıklık var. ben laporoskopi ile tüplerin açılması operasyonunu başarılı bulmadığım için aynı şekilde size tüp bebek tedavisi önereceğim. bu teadviden korkmanıza gerek yok. daha önce çocuk sahibi olmuş olmanız tedavi içindeki başarı şansınızı çok yukarılara taşıyacaktır. istanbulda iseniz bahceci klinikte beni ziyaret edebilirsiniz. sevgiler.

QUOTE=_Hiranur_;23207363]S.a Hocam 35 yaşındayım 1 yıldır 3.çocuğu istiyoruz olmuyor,iki defa hsg filmi çektirdim tüplerim tıkalı denildi,laparaskopi ilede açılmazmış,doktorlar tüp bebek dışında başka çarem olmadığını söylüyorlar,hocam birde siz değerlendirirmisiniz raporumu,tüpler tıkalımı yapışıkmı laparaspokiyle açılma imkanı yokmu,cevaplarsanız çok dua edecem hocam,şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun.
Hocam son çektirdiğim filmin raporu şöyle.
uterus sağ santro laterale deviyedir,Servikal yoldan verilen opak madde servikal kanalı ve uterin kaviyeti düzgün bir şekilde doldurmaktadır,opak madde sütununun konturları düzenli olup dolum defekti yada fazlalığı saptanmamıştır,Bilateral tuba uterinalarda opak madde dolumu ve batın içerisinde opak madde dağılımı izlenmemektedir (Bilateral tuba uterinalar proksimal seviyede adezyon)
[/QUOTE]

hocam lütfen benim sorumada cevpa veririmisiniz. yorumuznuzu bekliyorum kendim topik açtım ama cavplarmısınız acil bekliyorum;

2 kere hsg çekildim ama tam iki filim sonucumuda iki dr. farklı yorum yaptılar ilk dr.um bi taraf kapalı bi taraf açık dedi ikinci dr.um bidaha hsg çektirdi ve oda bitaraf kapalı bitarafta yapışıklıklar var diye söylendi. lütfen sizdende yorum alabilirmiyim.. rapor sonucumu yazıyırum:

Assendan yoldan enddrometrial kaviteye verilen kontrast madde tüm kaviteyi doldurmakta ve bilateral olarak tuba uterinalar vizüalize olmaktadır.
Uterus sola deviyedir ve bikonuat uterus mevcuttur. kavitesi normal genişlikte ve morfolojik yapıda izlenmektedir. Her iki tuba uterina ampullar düzeye kadar açık ve proksimalde çapları normaldir. Ampullar bölgeden kontrast geçiş olmaktadır. ancak periampullar düzeyde bilateral kontrast madde göllenmesi mevcuttur ve yarım saat sonra alınan grafillerde periton içine konstart dağılım olmamıştır.
Sonuç deviye nikornuat uterus, bilateral periampuller düzeyde kontrast göllenmesi ve mhtemel yapışıklık ile uyumlu bulgullar.
şimdidden çok teşk ederim.Hangi yol izlemem gerek..

merhaba evet maalesef tüpleriniz kapalı izleniyor. çünkü bekldikten sonra çekilen kontrol filminde karın içine geçen birşey yok. ancak önemli başka bir konu daha var ki tıkalılık dışında tüplerde zaman içinde gelişebilecek su toplanması ve olası tüp bebek tedavinizi olumsuz etkilemesidir. bu nedenle durmunuzun bir tüp bebek hekimi gözüyle değerlendirilmesinde fayda vardır. saygılarıml.a

çok tşk ederim hocam,
3 kere tüp denedik aralık ayında negatifi aldık ama benim aklımda hep soru işareti vardı hsg ile oyuzden sizede sormak istedim. bana hiç laparaskopi veya histereskopi işlemi yapılmadı. ilk tüp bebek denememiz 1 yıl önceydi diğer 2 ve 3 de dondurulmuşlar ile yaptık negatif oldu. bu hsg sonucuna göre tüp bebek yapıldı yani önce histereskopi olmam gerekmezmiydi??

filminizi ve sizi görmeden histerskopi ya da aporoskopi gibi bir ameliyatı olmanızı önermem mümkün değildir. gerekli ise buna ancak muayene sonrası kararverebilirm. bu nedenle eğer gelmek isterseniz bahçeci kliniğinden bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. bahsettiğiniz ameliyatların hepsini de başarı ile yapmaktayız. sevgiler.

çok tşk ederim hocam Allah razı olsun cevaplarınız için..

Hocam merhaba,

yaklaşık 2,5 sene önce miyom ameliyatı oldum ve 300gr yakın kitle çıktı. Pataloji incelemesinde sorun olmadığı tespit edildi. 5 yıllık evliyiz ancak son 9 aydır bebek sahibi olamıyoruz.Tüp bebek tedavisi için görüştüğümüz dr. rahim filmi ve sonucunu inceledi sağ yumurtalığımda yapışkanlık solda ise tıkanıklık olduğunu söyledi. Bu tüp bebek için büyük bir engel midir? Sizden sonucu değerlendirmenizi rica ederim. Çok teşekkürler yardımlarınız için....

Eklentiler

• $Adsız.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 238
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Tüplerinizdeki tıkanıklığın bir önemi yok zaten tüp bebek yapılacak ve tüpler kullanılmayacak. Onun dışında eğer tüplerde sıvı birikimi gibi bir durum var ise bu sorun olabilir. Sevgiler.

Merhaba benim hsg sonucumda da sağ tubada oklüzyon yazıyor. Bı durum normal yollarla gebeliğe engel mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…