tüpbebekte türkiyede bir ilk....

sevgikelebegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2010
114
11
118
Evet türkiyede ilk defa benim başıma geldi ve başıma gelenleri burda paylaşmak istedim.. 27 yaşındayım geçtiğimiz ay yani temmuzda tüp bebek yaptırdım başta herşey yolundaydı takipler falan yumurta toplama işlemi gerçekleşti 15 tane yumurta toplanmış buda güzel 4 gün sonra yaştan dolayı tek yumurta transfer edildi işlemin güzel geçtiği söylendi eve geldim haliyle yatıyorum transferim perşembe günü yapılmıştı iki gün sonra cumartesi sabahı yoğun sırt ve göğüs ağrısı nefes alamama şikayeti ile uyandım ben üşüttüğümü sandım ama ağrıya dayanılacak gibi değildi nefes alamıyordum hemen eşimle birlikte tüpbebek yaptırdığımız hastanenin aciline gittik hemen oksijen serum taktılar muayeneler kan almalar başladı sonuç.... (yumurtalar fazla olduğu için ve hepsi bianda büyüdükleri için vücuda sıvı salgılamış normalde daha önce görülen bu sıvının karında biriktiğiymiş bende direk akciğerde birikmiş) hemen hastaneye yatırdılar göğüs cerrahı geldi ve sağ tarafa torax tüpü takılması gerekiyor başka şekilde boşaltılması imkansız dedi napalım tamam dedik takdılar sonrası cehennem azabıydı zaten... içerden sürekli batıyor kıpırdamayı bırak konuşurken hatta nefes alıp verirken bile acıyordu ağrı kesici iğneler fayda etmiyor o acıyı tarif etmem mümkün değil günde iki kere kan alıyolar kollarımın her yeri morardı karardı tam bir hafta çektim ama... .... hastaneden çıkalı 3 hafta oldum hala etkisi var uzun yol yürüyemiyorum konuşamıyorum iyi olucam inşallah tüpbebek tuttumu hayır tutmadı hiç üzülmedim çünkü tutmuş olsaydı daha tehlikeli olacağını hastalığı tetikleyeceğini söylüyolardı her gün röntgen çekiliyordu tutmuş olsaydı dedikleri gibi kötü olurdu belkide alırlardı o antibiyotiklere rağmen bana tutunmuş bi masumu ben nasıl bırakırdım.... tekrar tüpbebek yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum önce kendi sağlığım rabbim eğer anlımıza yazdıysa mutlaka bize nasip eder hayırlısıyla.... bu vakada dünyada 3. kişiyim aslında ilaç firmasını şikayet etmeyi düşündüm ama işlemden önce herşeyi kabul ediyorum diye imza atıldığı için olurmuydu bilmiyorum....

ohss olmuş olabilir misin?
eğer ohss ise tek değilsin tüp bebek yapılan bir çok kadında oluyor.
geçmiş olsun

canim benim gecmiss olsun bi daha asla deme biraz zaman gecsin toparlanirsin.
ama akcigere kadarini ilk defa duyuyorum..
insallah donmuslarin vardir
toparlarsin kendini transferin olurr..
ama yinede bi kontrol et sonucta ilac miktarini dr un belirliyo protokolude haliyle
firmayi sikayet edicem derken dr nu atase atma yani demem su hekimini savunmuyorum ama
akcigere kadar ilerlemesinin asil nedeni ne onu irdele
insallah kalici bisey olmamistir..:26:

ohss olmuş olabilir misin?
eğer ohss ise tek değilsin tüp bebek yapılan bir çok kadında oluyor.
geçmiş olsun

ohss olup olmadığını bilmiyorum ama doktorumun araştırmasına göre teksin dedi hatta profesörler bile toplanmışlar üniversite hastanesiydi benimki çıkışta bile neler uygulandığını hepsini yazdılar....

Çok geçmiş olsun.
Ohss olmuşsun ancak akciğere sıçradığını ben de ilk kez duydum. Tedavi sırasında doktorun ohss riskine karşı uyarması ve önlem alması gerekirdi. Bir mahsuru yoksa kilonu ve kullandığın ilaç dozunu sorabilir miyim?

teşekkür ederim canım asla dememin nedeni doktoruma sordum bu tutmazsa bidaha yaptırdığımda bu oluşabilirmi diye bikere oldu bidaha olmaz diyemeyiz dedi bidaha düşünmeyeceğimi söyledim sen bilirsin dedi malesef dondurulmuşum yok.... hayırlısı bakalım bi kendimi toparlıyayım zaman ne gösterecek...

ohss olmussun ancak senin tablon sanirim dahda agir olmus..
normalde ohss de sadece karin bosluguna bi igne ile girilerek sivi bosaltilmasi hastayi rahatlatir ama
akcigere kadar ilerlemesini senden duydum...

slm
ben hollandada de yasiyorum
tr de resmen kopek hesabina almiyolar anneyi basiyolar ilaci sonrada bunye okadar hormonu kaldirmiyo
burda bi ilac bile almak icin cok hasta olmak lazim
tr de bikere saglik ocagina git 1 kilo ilacla donersin
canim gecmis olsun allah bi daha yasatmasin
onemli olan tabikide sensin

çok geçmiş olsun
birşey sorucam,15 yumurtadan sadece 1 transfer edildiyse geri kalan 14 e ne oldu ?
kaliteleri neydi neden dondurmadınız ?
benimde 6 yunurtadan 5 i döllenmişti
ikisini transfer ettiler kalan üçünü donduralım dedik ama çözülürken sağlam çözülmezler demişlerdi
sizi bilgilendirmedilermi bu konuda ?

kilom 57 ilaca başta 150yle başladım sonra 187.5 çıkardı önlem alındı kötü bişey olmasın diye çatlatmayı başka iğneyle yaptırdı çatlatma iğnesini yumurta toplandıktan sonra yarınını yaptılar bana ama çare olmadı işte kötü sonuç oldu

teşekkür ederim geriye hiç biri kalmamış malesef hepsi ölmüş nedenide pco olduğu içinmiş bunu söylediler

Benim kilom 59 du pgt yapilacagi halde bana 150 verildi sadece
Tr de yasayanlarin allah yardimcisi olsun ticaret haline gelmis orda
Ilk bende tr de yaptircaktim hayvan gibi davndiklRi icin ve ikilaflarindan biri parayimuhasebeye olduguicin 3500 km yolu geri dondum

çok geçmiş olsun,ilk defa duydum gerçekten,Rabbim hayırlısıyla kısa sürede evlat sahibi olmanızı nasib etsin inş..

bende tüp bebek tedavisi oldum,ama doktorumdan çok memnun kaldım,türkiyeyi kötülemeye gerek yok,çokta iyi doktorlarımızda var elbette..

siz nerde yaptırdınız tedaviyi?

Kacbin lira odediniz tedavi icin?demedillermi her laflarinin basinda muhasebeye ugradinizmi diye?
Paran olmasaydi devlet hastanesindede acaba memnun kalcakmiydin dr dan
Sanada basmadilarmi bir yigin ilaci ?
Banada okadar para doksen bende cok guzel doktorluk yaparim
Evet tecrubeli drlar ama cogu yuruyen para olarak goruyolar insani

Ben iki tarafida gordugum icin kiziyor ve elestiriyorum
Bende cok yirtinmistim tr deyaptircam diye ama boyumun olcusunu aldim
Hemde tr nin sozde eniyi hastanelerinden biri olan memorial dan

ben hastanemden olsun doktorlarımdan olsun gayet memnundum hatta hastanede yattığım süreçte hemşirelerinden tut hademelerine kadar hepsi iyi insanlar gayet iyi davranıyolar hizmetleride güzeldi herkesin görüş derecesi tabi saygı duymak lazım para konusunda bişey diyemicem devlet hastanesiydi benimki bikaç arkadaşlarım özelde yaptırdılar onlarda şikayet etmemişlerdi memnundular galiba sizin şansınızdan olucakki bu düşünceye kapılmanızı sağlayacak insanlar çıktı karşınıza rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

allah razı olsun hayırlısı inşallah ben çapada yaptırdım ve gerçekten çok memnundum doktorumdan çok iyi sohbet ederek ilgileniyordu başıma gelen talihsizlikte doktorumun suçu yok öngörülemeyen bişeydi olmaması içinde uygun olanları yaptı ama işte rabbim bunları gösterecekmişki oldu siz nerde yaptırdınız?

canım çok geçmiş olsun rabbim bir daha göstermesin hiç duymamıştım böyle bir şey kendine dikkat et

teşekkür ederim canım inşallah rabbim tek bana değil kimseye göstermesin böyle bişeyi çünkü gerçekten çok zor ve yıpratıcı bebişin oşsun diye uğraşırken canından olmak gerçekten yıkıcı bidurumdu ama geçecek inşallah toparlayacam kendimi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…