- 23 Şubat 2010
- 114
- 11
- 118
- Konu Sahibi sevgikelebegi
Evet türkiyede ilk defa benim başıma geldi ve başıma gelenleri burda paylaşmak istedim.. 27 yaşındayım geçtiğimiz ay yani temmuzda tüp bebek yaptırdım başta herşey yolundaydı takipler falan yumurta toplama işlemi gerçekleşti 15 tane yumurta toplanmış buda güzel 4 gün sonra yaştan dolayı tek yumurta transfer edildi işlemin güzel geçtiği söylendi eve geldim haliyle yatıyorum transferim perşembe günü yapılmıştı iki gün sonra cumartesi sabahı yoğun sırt ve göğüs ağrısı nefes alamama şikayeti ile uyandım ben üşüttüğümü sandım ama ağrıya dayanılacak gibi değildi nefes alamıyordum hemen eşimle birlikte tüpbebek yaptırdığımız hastanenin aciline gittik hemen oksijen serum taktılar muayeneler kan almalar başladı sonuç.... (yumurtalar fazla olduğu için ve hepsi bianda büyüdükleri için vücuda sıvı salgılamış normalde daha önce görülen bu sıvının karında biriktiğiymiş bende direk akciğerde birikmiş) hemen hastaneye yatırdılar göğüs cerrahı geldi ve sağ tarafa torax tüpü takılması gerekiyor başka şekilde boşaltılması imkansız dedi napalım tamam dedik takdılar sonrası cehennem azabıydı zaten... içerden sürekli batıyor kıpırdamayı bırak konuşurken hatta nefes alıp verirken bile acıyordu ağrı kesici iğneler fayda etmiyor o acıyı tarif etmem mümkün değil günde iki kere kan alıyolar kollarımın her yeri morardı karardı tam bir hafta çektim ama... .... hastaneden çıkalı 3 hafta oldum hala etkisi var uzun yol yürüyemiyorum konuşamıyorum iyi olucam inşallah tüpbebek tuttumu hayır tutmadı hiç üzülmedim çünkü tutmuş olsaydı daha tehlikeli olacağını hastalığı tetikleyeceğini söylüyolardı her gün röntgen çekiliyordu tutmuş olsaydı dedikleri gibi kötü olurdu belkide alırlardı o antibiyotiklere rağmen bana tutunmuş bi masumu ben nasıl bırakırdım.... tekrar tüpbebek yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum önce kendi sağlığım rabbim eğer anlımıza yazdıysa mutlaka bize nasip eder hayırlısıyla.... bu vakada dünyada 3. kişiyim aslında ilaç firmasını şikayet etmeyi düşündüm ama işlemden önce herşeyi kabul ediyorum diye imza atıldığı için olurmuydu bilmiyorum....