- 29 Temmuz 2023
- 676
- 1.157
-
- Konu Sahibi hindistancevizli
Merhaba, 124 kilo ile girdim ameliyata şuan 81 kiloyum boyum 1.80 2 yılın gitmesine rağmen rahat yemek yiyemiyorum. Zayıflamak çok güzel ama dezavantajları da var saçlar aşırı dökülüyor kanser hastaları gibi, tüm değerlerin düşüyor uzun süre halsizlik oluyor. Mama veriyor ben kullanmadım ondan da değerlerim düştü. Eğer beyin hala obezite olursa tekrar kilo alırsın. Ameliyat olup eski haline dönen çok fazla. İyi düşünüp karar vermek lazım. Ameliyattan sonra 1 2 gün ağrın oluyor ki benim canım çok tatlıdır sonrasi ağrısız geçiyor.Herkese iyi günler konuyu doğru yere açtım umarım
25 yaşındayım hep çocukluktan bu yana kiloluydum hem de üst düzey kilolu.
Zayıflama diyet doktor üçgeninde verdim verdim aldım
Ta el kadar çocuktum ilkokula gidiyordum diyet yapıyordum
85’li kilolara çıktım 17 yaşında
Sonra diyetle sporla 75 e indim çok güzel topladım vucudum
Bu arada boyum 1.65
21 yaşında Evlendim doğum yaptım bir kızım oldu
O zamanda çok güzel kilo verdim ama şimdi geçenlerde bir tartıldım şaşa kaldım 3 lü sayıları geçmişim
Tüp mide olmayı düşünüyorum
Başka türlü boğazımı durduramıyorum
Ha bu arada yemediğim zaman kilo verebiliyorum
Benim sorunum yemek yemeyi bırakamamak
Çok üzgünüm arkadaşlar çook
Beni motive edecek tüp mide olupta çok iyiyim çok güzel kilo verdim sağlığıma kavuştum diyen var mı?
Şimdiden cevaplayacaklara teşekkürler
Tüp mide- mide küçültme ameliyatı aynı şeyler zaten öyle biliyorumTup midedense mide kucultme daha etkili ve daha risksiz duydugun kadariyla.kiz kardesim midesini kucukttu iyi kilo verdi,taniyamadik uzin sure sonra gorenler.ama biz de onu taniyamadik :) insanin kisiligini degistiren bi ameliyat,olacaklar iyi dusunsun
Maşallah sizeMerhaba, 124 kilo ile girdim ameliyata şuan 81 kiloyum boyum 1.80 2 yılın gitmesine rağmen rahat yemek yiyemiyorum. Zayıflamak çok güzel ama dezavantajları da var saçlar aşırı dökülüyor kanser hastaları gibi, tüm değerlerin düşüyor uzun süre halsizlik oluyor. Mama veriyor ben kullanmadım ondan da değerlerim düştü. Eğer beyin hala obezite olursa tekrar kilo alırsın. Ameliyat olup eski haline dönen çok fazla. İyi düşünüp karar vermek lazım. Ameliyattan sonra 1 2 gün ağrın oluyor ki benim canım çok tatlıdır sonrasi ağrısız geçiyor.
Ben yıllardır istiyordum. İstediğim bir şey olduğunda korkmuyorum genelde. Hiç sorgulamadım bile. Ben ameliyat olduktan 5 gün sonra olması lazım yılbaşıydı evde hazırlık yapıldı. Ben gece herkes uyuyunca börek yemeye çalıştım uyuyamadım aklımda olduğu için ölecektim. Kusma olayı oluyor. Yemen gerekenden fazla yemeye çalışırsan tıkanıyorsun nefes alamıyorum çıkarıyorsun. Yemek türünü hala az yiyebiliyorum. Bisküvi çikolata tarzı şeyleri yerken tıkanmıyorum. Sıvı ile katıyı hala aynı anda tükleyemiyorum. Yemeğin yanında icicek içemiyorum yani direk tıkanıyorum. Çocuk gibi düşün. Yiyorsun bir saat sonra tekrar acikiyorsun.Maşallah size
Boyunuzda çok uzun 70 olsanız ideal ama bu kiloda çok iyi 124 nere 80 nere…
Saç dökülmesi vitamin kullanmakla alakalıymış öyle dediler
En yakın arkadaşım oldu 130 kiloyla şu an 4. Ayı 85 kiloya düştü aslında en büyük cesaretimi ondan aldım 10 senelik çok yakın arkadaşım
Ki o daha doğum yapmamış bekar biri
Bana diyor doğum yaptın ya sezeryanın yanında bu tüp mide sinek ısırığı gibi gelir sana… umarım dediği gibi olur sezeryana da girerken çok korktum ameliyattan anesteziden çok korkuyorum
Aslında her şeyi göze aldım
Şu an sizin dediğiniz gibi kafa obezite aç, mide tok denklemini dengede tutabilecek miyim? İşte bunda çok sorun yaşıyorum
Çünkü yemek yemek için yaşayanlar var bir de hayatını idare etmek için yiyenler ben ilk şıktanım.
Sizde benim gibi miydiniz? Yüksek obezitede birisi benim kafamda olan biri yani
Ameliyattan yıllar sonra yemek isteğini bırakabilir mi…
Çok soru var aklımda
Süreciniz ameliyatı karar vermeniz nasıl oldu biraz ayrıntılı bahseder misiniz
Merhaba ben tüp mide olalı 2 hafta oldu çok memnunum önceleri bende korkuyordum ölürüm kaçak olur diye safra kesesi ile ayni ameliyat bir arkadasim oldu 2 gece hastanede kaldi sonra eve çıktı sanki hic ameliyat olmamis gibiydi bende karar verdim Balıkesir universite hastanesinde isinin ehli bu iste artik uzmanlasmış ferhat çay oldum ameliyatimi çok memnun kaldim Allah ondan razi olsun size tavsiyem normal genel cerrah degil bu mide ameliyatinda uzman olmuş kisiye olun isinin ehli olsun ben ameliyat oldum geldim ilk 1 saat agri oldu oda ameliyat masasindan dolayi sirtim agirdi ameliyat 35 dk sürmüs sonra hic agrim olmadi birde bulantim oldu 5 kere falan oda narkozu cikardim cok memnunum keske daha once olsaydim artik kalbim carpmiyor nefes aliyorum rahatca ama ameliyat sonrasi bizim diyetisyenimiz var o bana barifit markasinin proteinHerkese iyi günler konuyu doğru yere açtım umarım
Bu arada boyum 1.65
O zamanda çok güzel kilo verdim ama şimdi geçenlerde bir tartıldım şaşa kaldım 3 lü sayıları geçmişim
Beni motive edecek tüp mide olupta çok iyiyim çok güzel kilo verdim sağlığıma kavuştum diyen var mı?
Herkese iyi günler konuyu doğru yere açtım umarım
Bu arada boyum 1.65
Merhaba ben tüp mide olalı 2 hafta oldu çok memnunum önceleri bende korkuyordum ölürüm kaçak olur diye safra kesesi ile ayni ameliyat bir arkadasim oldu 2 gece hastanede kaldi sonra eve çıktı sanki hic ameliyat olmamis gibiydi bende karar verdim Balıkesir universite hastanesinde isinin ehli bu iste artik uzmanlasmış ferhat çay oldum ameliyatimi çok memnun kaldim Allah ondan razi olsun size tavsiyem normal genel cerrah degil bu mide ameliyatinda uzman olmuş kisiye olun isinin ehli olsun ben ameliyat oldum geldim ilk 1 saat agri oldu oda ameliyat masasindan dolayi sirtim agirdi ameliyat 35 dk sürmüs sonra hic agrim olmadi birde bulantim oldu 5 kere falan oda narkozu cikardim cok memnunum keske daha once olsaydim artik kalbim carpmiyor nefes aliyorum rahatca ama ameliyat sonrasi bizim diyetisyenimiz var o bana barifit markasinin protein desteklerini almam gerektigini soyledi bunlari alicaksinız ben günde iki kez bu mamalardan iciyorum arada laktozsuz kefir laktozsuz süt 2 saate bir beslenme var 1.5 lt su yudum yudum birde çok önemli ameliyat sonrasi kan sulandirici igne vericek doktor o çok onemli birde 4 delikli ile laparoskopi ile islem oluyor aman o aletler sifir olsun oda önemli iste boyle ben memnunum bende tavsiye hersehirden geliyorlar ferhat çayda olmanizHerkese iyi günler konuyu doğru yere açtım umarım
Bu arada boyum 1.65
Ablamın çok yakın arkadaşı sırf balıkesire Ferhat Çay için gitmişMerhaba ben tüp mide olalı 2 hafta oldu çok memnunum önceleri bende korkuyordum ölürüm kaçak olur diye safra kesesi ile ayni ameliyat bir arkadasim oldu 2 gece hastanede kaldi sonra eve çıktı sanki hic ameliyat olmamis gibiydi bende karar verdim Balıkesir universite hastanesinde isinin ehli bu iste artik uzmanlasmış ferhat çay oldum ameliyatimi çok memnun kaldim Allah ondan razi olsun size tavsiyem normal genel cerrah degil bu mide ameliyatinda uzman olmuş kisiye olun isinin ehli olsun ben ameliyat oldum geldim ilk 1 saat agri oldu oda ameliyat masasindan dolayi sirtim agirdi ameliyat 35 dk sürmüs sonra hic agrim olmadi birde bulantim oldu 5 kere falan oda narkozu cikardim cok memnunum keske daha once olsaydim artik kalbim carpmiyor nefes aliyorum rahatca ama ameliyat sonrasi bizim diyetisyenimiz var o bana barifit markasinin protein
Merhaba ben tüp mide olalı 2 hafta oldu çok memnunum önceleri bende korkuyordum ölürüm kaçak olur diye safra kesesi ile ayni ameliyat bir arkadasim oldu 2 gece hastanede kaldi sonra eve çıktı sanki hic ameliyat olmamis gibiydi bende karar verdim Balıkesir universite hastanesinde isinin ehli bu iste artik uzmanlasmış ferhat çay oldum ameliyatimi çok memnun kaldim Allah ondan razi olsun size tavsiyem normal genel cerrah degil bu mide ameliyatinda uzman olmuş kisiye olun isinin ehli olsun ben ameliyat oldum geldim ilk 1 saat agri oldu oda ameliyat masasindan dolayi sirtim agirdi ameliyat 35 dk sürmüs sonra hic agrim olmadi birde bulantim oldu 5 kere falan oda narkozu cikardim cok memnunum keske daha once olsaydim artik kalbim carpmiyor nefes aliyorum rahatca ama ameliyat sonrasi bizim diyetisyenimiz var o bana barifit markasinin protein desteklerini almam gerektigini soyledi bunlari alicaksinız ben günde iki kez bu mamalardan iciyorum arada laktozsuz kefir laktozsuz süt 2 saate bir beslenme var 1.5 lt su yudum yudum birde çok önemli ameliyat sonrasi kan sulandirici igne vericek doktor o çok onemli birde 4 delikli ile laparoskopi ile islem oluyor aman o aletler sifir olsun oda önemli iste boyle ben memnunum bende tavsiye hersehirden geliyorlar ferhat çayda olmaniz
Bi evladın varmış sakın olma ameliyat falan değmez bu riske. Bende oldum iki yıl önce ölümden döndüm. Asla tavsiye etmiyorum. En büyük pişmanlığım. Tut kardeşim boğazını. Tutunca verebiliyorsun madem. Aileni düşün sakın olma.Herkese iyi günler konuyu doğru yere açtım umarım
Bu arada boyum 1.65
Merhaba tavsiyeniz için teşekkürlerBi evladın varmış sakın olma ameliyat falan değmez bu riske. Bende oldum iki yıl önce ölümden döndüm. Asla tavsiye etmiyorum. En büyük pişmanlığım. Tut kardeşim boğazını. Tutunca verebiliyorsun madem. Aileni düşün sakın olma.
Tabii ki sizi anlıyorum. Bende 116 kg ile girdim. Ameliyattan çıktım sorun yoktu taburcu oldum. Memlekete döndüm ateş vs başladı. Acilen tekrar yola çıktık. Yolda bilincimi kaybetmişim. Hemen tekrar ameliyata alındım. Kalp dayanmadığı için 7 gün yoğun bakımda kaldım. Sonrasında yemek boruma stent takıldı. Ve karnımda da diren. 2 ay boyunca öyle gezdim. Uzanamadım, uyuyamadım. İntihar ettim ölmek istedim. 2 yıl oldu hala yiyemiyorum hiçbirşey. Hayatımın en büyük pişmanlığı. O yüzden bu ameliyatı güzelleyen insanlara asla inanmayın. Riskleri çok fazla. Gerçekten güvendiğiniz iyi bi hekim varsa çevrenizde onunla görüşebilirsiniz.. Bu videoyu da izleyin lütfen sonuna kadar. Ben cahillik yaptım hiç araştırmadım bu ameliyatı.Merhaba tavsiyeniz için teşekkürler
Fakat neden ölümden döndünüz?
Diren takılmadı mı kaçak riski kontrol edilmedi mi?
Hangi doktor ve hangi hastanede oldunuz merak ettim
Neden tavsiye etmediğinizi de biraz açarak anlatır mısınız?
Ayrıca gerçekten boğazımı tutamıyorum tutabilsem zaten bu kiloda olmam
Obeziteyle savaşmış bu yoldan geçmiş biri olarak beni anlarsınız diye düşünüyorum fikirlerinizi bekliyorum
Bu videoyu 2 kere izledimTabii ki sizi anlıyorum. Bende 116 kg ile girdim. Ameliyattan çıktım sorun yoktu taburcu oldum. Memlekete döndüm ateş vs başladı. Acilen tekrar yola çıktık. Yolda bilincimi kaybetmişim. Hemen tekrar ameliyata alındım. Kalp dayanmadığı için 7 gün yoğun bakımda kaldım. Sonrasında yemek boruma stent takıldı. Ve karnımda da diren. 2 ay boyunca öyle gezdim. Uzanamadım, uyuyamadım. İntihar ettim ölmek istedim. 2 yıl oldu hala yiyemiyorum hiçbirşey. Hayatımın en büyük pişmanlığı. O yüzden bu ameliyatı güzelleyen insanlara asla inanmayın. Riskleri çok fazla. Gerçekten güvendiğiniz iyi bi hekim varsa çevrenizde onunla görüşebilirsiniz.. Bu videoyu da izleyin lütfen sonuna kadar. Ben cahillik yaptım hiç araştırmadım bu ameliyatı.
Siz bilirsiniz bende öyle diyerek gittim kuzenim oldu halam oldu birşey olmadı diyerek. Ama onlara birşey olmaması bana da olmayacağı anlamına gelmiyormuş.Bu videoyu 2 kere izledim
Çok geçmiş olsun ben 1 senedir araştırıyorum İzmitte Özel Aktif hastanesinde Emre Erdoğan var ona olan çok insan var yakınımdan da amcamın kızı en yakın çocukluk arkadaşım oldu ameliyat ona hiçbir sorunları yok
Eşiminde iş yerinden 3 arkadaşı oldu bu doktora ameliyat
Çok araştırdım
Amcamın kızıda sağlıkçı her şeyi ince ayrıntısıyla bakıp araştırıp ona olmuş
Olursam bu doktora olacağım ameliyat tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim