Çocuğunuzu doğurun sonra kilo verirsiniz mantığını doğru bulmuyorum. 90 kiloyla yerimden kıpırdayamaz çorabımı bile giymekte zorlanırken şeker hastalığının sınırındayken aldım tüp mide ameliyatı kararımı. Zaten her gittiğim doktor kilo vermem gerektiğini söylüyordu. Eylül ayında ameliyat oldum. Doktorum 6 ay bekledikten sonra diyetisyen desteğiyle hamile kalmama izin verdi. Yaşım ilerlediği için biraz acele ettim ve ameliyatımın 4. ayında hamile kalmak gibi bir hata yaptım
4 aylık hamileyim ama o zaman nasıl geçiyor bir de bana sorun. Yemek yiyemiyorum sürekli mide yanması sürekli midemde ağrı. Ne yesem taş olup midemde kalıyor sanki. Keşke bu kdr acele etmeseydim diyorum. 3. aydan sonra bulantıların geçecek normale döneceksin dediler, ama en zor günlerim 3. aydan sonra başladı. Tüp mide ameliyatı sonrası hamile kalanların videolarını izlediğimde "yani ne kadar zor olabilir ki, bu kadar bebek isterken sıkarım dişimi dayanırım, az ve sık yerim idare ederim, göz korkutmaya gerek yok" diyordum. Olay az ve sık yemekle bitmiyormuş. Bu uzmanların bir bildiği varmış ki en az 1 sene beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Evet çok şükür bebeğim gelişimine normal sürecinde devam ediyor, herhangi bir beslenememe söz konusu değil, ama lütfen bu süreyi bekleyemeyecekseniz ameliyat olmayın. Çooooooooooook zor çooooookkkkkk :-/