- 13 Şubat 2017
- 4
- 0
- 36
-
- Konu Sahibi Damlakocum
Yanıtınız için teşekkür ederim bu arada hayırlı olsunmerhaba bende cumartesi gunu olacagim amelyatn 1 sene sonra oneriliyor cunku oncesinde yeterli beslenmek mumkun olmuyor.6 ay once dogum yaptim 92kg hamile kalip 96kg dogum yaptim kesinlikle kilolu hamile kalmayi tavsiye etmiyorum cok zorlandim son aylar ozellikle haraket anlaminda cok kisitlandim yatamadim nefes alamadim cok zordu...cevrenin tepkiside delirtici oluyor bilmem kimin bebegide seker hastasi oldu öldü gibi boş konusan insanlar o psikolojoyle tahammylu zorluyor...2 bebekten once kesinlikle kilo vermem gerektigi icin bu karari aldim
Yanıtınız için Çok teşekkürler bende aynısını düşündüğüm için beklemeye aldım ameliyatı. Sizede en kısa sürede şifa diliyorum. Bebişinizi sağlıkla kucağınıza alın. Sağlıklı günlerÇocuğunuzu doğurun sonra kilo verirsiniz mantığını doğru bulmuyorum. 90 kiloyla yerimden kıpırdayamaz çorabımı bile giymekte zorlanırken şeker hastalığının sınırındayken aldım tüp mide ameliyatı kararımı. Zaten her gittiğim doktor kilo vermem gerektiğini söylüyordu. Eylül ayında ameliyat oldum. Doktorum 6 ay bekledikten sonra diyetisyen desteğiyle hamile kalmama izin verdi. Yaşım ilerlediği için biraz acele ettim ve ameliyatımın 4. ayında hamile kalmak gibi bir hata yaptım4 aylık hamileyim ama o zaman nasıl geçiyor bir de bana sorun. Yemek yiyemiyorum sürekli mide yanması sürekli midemde ağrı. Ne yesem taş olup midemde kalıyor sanki. Keşke bu kdr acele etmeseydim diyorum. 3. aydan sonra bulantıların geçecek normale döneceksin dediler, ama en zor günlerim 3. aydan sonra başladı. Tüp mide ameliyatı sonrası hamile kalanların videolarını izlediğimde "yani ne kadar zor olabilir ki, bu kadar bebek isterken sıkarım dişimi dayanırım, az ve sık yerim idare ederim, göz korkutmaya gerek yok" diyordum. Olay az ve sık yemekle bitmiyormuş. Bu uzmanların bir bildiği varmış ki en az 1 sene beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Evet çok şükür bebeğim gelişimine normal sürecinde devam ediyor, herhangi bir beslenememe söz konusu değil, ama lütfen bu süreyi bekleyemeyecekseniz ameliyat olmayın. Çooooooooooook zor çooooookkkkkk :-/
Merhaba bende ameliyattan 8 ay sonra hamile kaldım. Şu anda nasılsınız gebeliğiniz nasıl gidiyor?Çocuğunuzu doğurun sonra kilo verirsiniz mantığını doğru bulmuyorum. 90 kiloyla yerimden kıpırdayamaz çorabımı bile giymekte zorlanırken şeker hastalığının sınırındayken aldım tüp mide ameliyatı kararımı. Zaten her gittiğim doktor kilo vermem gerektiğini söylüyordu. Eylül ayında ameliyat oldum. Doktorum 6 ay bekledikten sonra diyetisyen desteğiyle hamile kalmama izin verdi. Yaşım ilerlediği için biraz acele ettim ve ameliyatımın 4. ayında hamile kalmak gibi bir hata yaptım4 aylık hamileyim ama o zaman nasıl geçiyor bir de bana sorun. Yemek yiyemiyorum sürekli mide yanması sürekli midemde ağrı. Ne yesem taş olup midemde kalıyor sanki. Keşke bu kdr acele etmeseydim diyorum. 3. aydan sonra bulantıların geçecek normale döneceksin dediler, ama en zor günlerim 3. aydan sonra başladı. Tüp mide ameliyatı sonrası hamile kalanların videolarını izlediğimde "yani ne kadar zor olabilir ki, bu kadar bebek isterken sıkarım dişimi dayanırım, az ve sık yerim idare ederim, göz korkutmaya gerek yok" diyordum. Olay az ve sık yemekle bitmiyormuş. Bu uzmanların bir bildiği varmış ki en az 1 sene beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Evet çok şükür bebeğim gelişimine normal sürecinde devam ediyor, herhangi bir beslenememe söz konusu değil, ama lütfen bu süreyi bekleyemeyecekseniz ameliyat olmayın. Çooooooooooook zor çooooookkkkkk :-/
Merhaba bende ameliyattan 8 ay sonra hamile kaldım. Şu anda nasılsınız gebeliğiniz nasıl gidiyor?
Bizimde hala kusmalarımız geçmedi çok korkuyorum bebeğim gelişmeyecek diye doğru düzgün bi şey yiyemiyoruz ne yesekte geri çıkarıyorum 6 kilo verdim doktor artık almalısın diyor ama ben yiyemiyorum kiHala çok zorlanıyorum. 6 ay olduk, kusmalar bitti evet, mide ağrılarım yanmalarım devam ediyor, gaviscon kullanabilirsin dedi doktor ama ilaçla pek aram olmadığı için kullanamıyorum. Özellikle akşam yemekleri bir işkence, ağlaya ağlaya yemek yer mi insançok şükür bebeğimin gelişimi normal sürecinde devam ediyor tek tesellim bu. Ama çok zorluyorum kendimi yemek için. Doktora serum konusunda ısrar etsem de gerek görmedi. Şöyle bir şey daha var ki etrafımda benden daha ağır hamilelik geçirenler var, o yüzden çok şükür halime gene de. Yani bizim tek şanssızlığımız canımızın çektiği her şeyi yiyemememiz, yada tadına bakmakla yetinmemiz. İnanıyorum ki bir gün hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda bu günleri hatırlamayacağımız bile :)
Bizi
Bizimde hala kusmalarımız geçmedi çok korkuyorum bebeğim gelişmeyecek diye doğru düzgün bi şey yiyemiyoruz ne yesekte geri çıkarıyorum 6 kilo verdim doktor artık almalısın diyor ama ben yiyemiyorum ki(
Bende ameliyat olali 3 ay oldu henüz 6.aydan sonra bende hamile kalmak istiyorum ama bu kadar zor olabilecegini düsünmemiştim şuan çok endiselendim birde dogumunuz normalmi olacak yoksa sezeryanmi umarim sizin içonde her şey yoluna girip saglikli bir şekilde cocugunuzu dunyaya getirirsinizÇocuğunuzu doğurun sonra kilo verirsiniz mantığını doğru bulmuyorum. 90 kiloyla yerimden kıpırdayamaz çorabımı bile giymekte zorlanırken şeker hastalığının sınırındayken aldım tüp mide ameliyatı kararımı. Zaten her gittiğim doktor kilo vermem gerektiğini söylüyordu. Eylül ayında ameliyat oldum. Doktorum 6 ay bekledikten sonra diyetisyen desteğiyle hamile kalmama izin verdi. Yaşım ilerlediği için biraz acele ettim ve ameliyatımın 4. ayında hamile kalmak gibi bir hata yaptım4 aylık hamileyim ama o zaman nasıl geçiyor bir de bana sorun. Yemek yiyemiyorum sürekli mide yanması sürekli midemde ağrı. Ne yesem taş olup midemde kalıyor sanki. Keşke bu kdr acele etmeseydim diyorum. 3. aydan sonra bulantıların geçecek normale döneceksin dediler, ama en zor günlerim 3. aydan sonra başladı. Tüp mide ameliyatı sonrası hamile kalanların videolarını izlediğimde "yani ne kadar zor olabilir ki, bu kadar bebek isterken sıkarım dişimi dayanırım, az ve sık yerim idare ederim, göz korkutmaya gerek yok" diyordum. Olay az ve sık yemekle bitmiyormuş. Bu uzmanların bir bildiği varmış ki en az 1 sene beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Evet çok şükür bebeğim gelişimine normal sürecinde devam ediyor, herhangi bir beslenememe söz konusu değil, ama lütfen bu süreyi bekleyemeyecekseniz ameliyat olmayın. Çooooooooooook zor çooooookkkkkk :-/
Bende ameliyat olali 3 ay oldu henüz 6.aydan sonra bende hamile kalmak istiyorum ama bu kadar zor olabilecegini düsünmemiştim şuan çok endiselendim birde dogumunuz normalmi olacak yoksa sezeryanmi umarim sizin içonde her şey yoluna girip saglikli bir şekilde cocugunuzu dunyaya getirirsiniz
Amin çok teşekkur ederim tavsiyenizi dinleyip 1 sene beklicem çok sagolun allah kolayliklar versin inşallah hersey istediginiz gibi olur26. haftamdayım henüz bunu söylemek için erkenmiş, bnm tercihim normalden yana. Umarım herşey yolunda gider ve normal doğum olur. Sakın ameliyattan sonra mideme alıştım diyip acele etmeyin. Mutlaka doktorunuzu dinleyin ve bekleyin. Çünkü herşey değişiyor. Alıştığınızı sandığınız midenizi anlayamaz hale geliyorsunuz. Rabbim sizin de gönlünüze göre hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Amelyatimi haziranin basinda oldum.gecen yil aralik ayinda dogum yaptim.ikinci hamileligim ne olur bilmiyorum.benim hamileligim bulanti yuzunden cok zor gecti hic kilo almadim yiyemedim de...kilo alamiyorum diye korkanlara ici rahat olsun diye yazmistimBende tüp mide ameliyatı oldum üstünden tam 1 sene geçti hamile kaldim şu an son günlerm 37. Haftadayım gün sayıyorum yani Ben ameliyatla 41 kilo verdim ama hamileliğin başlarında çok serum yedim halsizlik yorgunluk bebek bütün enerjiyi aldıpı için vitamin kullanıyorm baya ama ben 14 kilo aldım çok aldım neden bu kadar aldım bilmiyorumAma ameliyattan önceki doğumumda 32 kilo almıştım hamilelik bana yarıyo galiba merak ettm ameliyat oldunmu veya hamile kaldınmı
Çocuğunuzu doğurun sonra kilo verirsiniz mantığını doğru bulmuyorum. 90 kiloyla yerimden kıpırdayamaz çorabımı bile giymekte zorlanırken şeker hastalığının sınırındayken aldım tüp mide ameliyatı kararımı. Zaten her gittiğim doktor kilo vermem gerektiğini söylüyordu. Eylül ayında ameliyat oldum. Doktorum 6 ay bekledikten sonra diyetisyen desteğiyle hamile kalmama izin verdi. Yaşım ilerlediği için biraz acele ettim ve ameliyatımın 4. ayında hamile kalmak gibi bir hata yaptım4 aylık hamileyim ama o zaman nasıl geçiyor bir de bana sorun. Yemek yiyemiyorum sürekli mide yanması sürekli midemde ağrı. Ne yesem taş olup midemde kalıyor sanki. Keşke bu kdr acele etmeseydim diyorum. 3. aydan sonra bulantıların geçecek normale döneceksin dediler, ama en zor günlerim 3. aydan sonra başladı. Tüp mide ameliyatı sonrası hamile kalanların videolarını izlediğimde "yani ne kadar zor olabilir ki, bu kadar bebek isterken sıkarım dişimi dayanırım, az ve sık yerim idare ederim, göz korkutmaya gerek yok" diyordum. Olay az ve sık yemekle bitmiyormuş. Bu uzmanların bir bildiği varmış ki en az 1 sene beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Evet çok şükür bebeğim gelişimine normal sürecinde devam ediyor, herhangi bir beslenememe söz konusu değil, ama lütfen bu süreyi bekleyemeyecekseniz ameliyat olmayın. Çooooooooooook zor çooooookkkkkk :-/
Arkadaşlar merhaba,Merhaba bende ameliyattan 8 ay sonra hamile kaldım. Şu anda nasılsınız gebeliğiniz nasıl gidiyor?