selam bugun 8. günüm. bana talha bey girdi. cok tatli bir cerrah kendisi. sıvı katı ayrımına gelince. tüp mide ameliyatı sonrası beslenme 4 aşamaya ayrılır. Bunlar ilk 4 gün berrak sıvı dediğimiz su kıvamıyla aynı gıdalar. tanesiz duru. şekersiz kompksto suyu gibi. sonraki 15 günlük süreç katı sıvı dönemi. gene tanesiz çorbanin suyu fakat corba terbiyeli olabilir kivamlı corbalarin suyu icilebilir. 15. gun sonrasi 1 aylik sürece kadar püre dönemi başlar. daha sonra 1. ayi tamamlayip 2. aya geçtiğinizde ufak ufak kati gidaya gecilebilir. rafadan bir yumjrta ile mesela. yada suzme bir peynir ufak ufak kademe kademe... 3 ayda zaten artik normal beslenebiliyorsun. herseyden yiyebilirsin. Bu süreçte mide alındığı için içeride sıfırdan bir oluşum var. Daha önceden midenizin tölere ettiği bir şeyi mideniz sevmeyebilir. mesela sekersiz meyve suyu icebilirim. dun elma suyu ictim maf oldum. Bu süreçte mideyle yeniden tanışıp kanka olmak gerekiyor. sürekli onu dinlicez ne istiyor ne istemiyor gibi. çünkü yeni doğan midesindrn farksız. nasil yeni doğan bir bebeğe annesinin sütü bile gaz yapar vs. öyle düşün. protein tozu önemli günlük ihtiyaç oradan geliyor zaten.Ve sıvı karı ayrımı neden
inanırmısın aynı paronayalari bende yaşadım ve yaşıyorum da. onca çektiğim acıyı unutup sadece 1 bardağı rahat içebildiğim için acaba midem yerinde mi diye sorduğum ve ultrason çektirmek istediğim bile olduBenimde bugün 7. Günüm olacak. Yani geçen hafta cuma günü ameliyat oldum. Benim sorum var. İlk günlerdeki kadar zorlanmıyorum. Birşeyler içerken. Hala sıvı dönemimdeyim ama sanki daha rahat içebiliyorum. Buda beni korkutuyor kilo alırım diye. Normal mi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?