Merhaba.Ben de ilk denemedeyim.2 yıldır istiyorduk.bir sürü ilaçtan sonra Tüplerimin kapalı olduğunu öğrendik.öyle olunca direkt tüp bebeğe başladık. cumartes günü yumurta toplama yapıldı.toplam 13 tane toplandı 11 i iyi durumda dediler.sonra 8i döllendi dediler.3.gün 6sı 8hücreli ve iyi,diğer ikisi 2 hücreli kalmış gelişim yok.o gün transfere gitmiştim zaten.En iyi kalitedeki transfer edildi.geriye kalan 5 tanenin de 3ü 5.güne ulaştı ve donduruldu.ikisi bugün de gözlemlenecek.
3.gün transferi için aslında sorguladım,belki de 5.güne gidemeyecek embriyoyu transfer edeceksiniz dedim.onlar da “biz ne kadar rahim ortamına çok çok yakın ortam hazırlasak da çok iyi kalitedeki 3.gün embriyosu belki laboratuvar ortamında ilerleyemeyecek ama asıl yerinde ,rahimde, şansı daha çoktur.O ihtimali göz ardı etmeyelim.” Dediler.Aslında bir yandan mantıklı geldi,bir yandan mantıksız ama denedik..Yaptık gitti.Olmazsa bir sonraki 5.gün embriyosu olarak donduruldu zaten.Ama Süreç çok güzeldi transfer çok kolay,hiç gözün korkmasın.Şimdi zamanın geçmesini bekliyorum.Beklemek zor olan:)Hakkımızda hayırlısı olsun,sağlıklı bebişlerimizin güzel haberlerini alalım inşallah