en basta hsg cekti tum kan tahlillerini sperm testlerini yapti. kendiniz deneyin bir sikintiniz yok dedi.alti.ay sonra hamile kalamayinca asilama deneyelim bir defa dedi.yine tutmayinca tup bebek dedi.once histeroskopi cekti ve cizik atildi..herhangi bir sorun tespit etmedi.ertesi ay beni ignelere baslatti sonrasinda yumurta toplandi 26 tane.onlarin 16 si dollendi 11 tanesi 3.gun olarak donduruldu.2 tanesi 5.gun olarak donduruldu. 2 ay sonra 2 tane 3.gun embriyosu transfer yapildi.tutmadi..neden tutmadigi ile ilgili kandan kromozom testi yapti sorunumuz cikmadi.2 ay gecince yine gittim bana ardisik transfer onerdi..o surecte kortizon igne vitamin ve troid hapina baslatti.zaten ilk transferde de aldigim ilaclarin aynisiydi degisik bir ilac kullandirmadi.
bu arada troidim yuksek degil ama endokronologumun soyledigine gore bu ilaclar troid yukselmesine sebep oldugu icin ilac verilebiliyormus.o arada intralipit serum verdi 1 defa transfer oncesi.transferi 1 gun arayla once 3.sonra 5.gun transferi seklinde yapti.yine tutmadi..sonra beni arayip kurulda dosyami incelediklerini belirtti.sikintimiz olmadigi icin kortizon dozunu yukselterek bir daha denememizi gerektigini belirtti. embriyo gen testini sordum bana gerek olmadigini soyledi ama bence o noktada eksik kaliyorlar.kalitesini sadece tahmin ettikleri embriyoyu naklederek ticari amac guduyor olabilirler. 3. denememi de sanirim umit hanimda yaptiricam. zaten dondurulmuslarimi bitirirler bu sefer.yine tutmazssa ki hic bir umidim yok bu sefer istanbula gitmeyi dusunuyorum..biliyorum cok daha masrafli olur ancak burda defalarca deneyip bir suru para harcayacagima orda bir defada veririm ama tutacagina inancim olur. irenbede deneme tahtasi gibi hissediyorum.gereken tum testleri onceden yaparak bir defada tutturacaklari seyi uzatip duruyorlar.ayrica inatla 3.gunde tutuyorlar embriyolari 5. gune kadar beklemiyorlar. ben de 5 gune az sayida embriyo gelecegini biliyorum.ama en azindan gelenlere gen testi yaptirilir ve saglikli olanlar nakledilir. malesef bu sebeplerle irenbeden sogudum..