• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek doktorunuza güvenmek başarıyı etkiliyor mu?

• Ankete Katılan
    8

tunavy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
441
108
103
İzmir
Arkadaşlar kaliteli bir embriyo elde edilip transferi gerçekleştiyse geriye kalan iş rahim duvarına kalıyor.Hani şu her kontrolümüzde muayene sırasında doktorumuzun endometrium diye ölçü verip,not ettiği.Embrio buna tutunduğu için güçlü olması gerekiyor.İnceyse tabiki embrio tutunamıyor.Yani tüp bebekte doktor başarısı ve bilinci dışında bize kalan iki sırrı var 1-embriyo kalitesi. 2- rahim duvarı kalınlığı.(mucizeyi ile rabbim gerçekleştiriyor tabiki)
Benim doktorum anladım ki buna pekte dikkat etmemiş.2. Transferim 7.4’ken gerçekleştirilmiş ve tabi ki tutmadı.Sadece fresh embriyom (toplamadan sonra ki ilk transfer,hiç doldurulmayan embriyo)10.4’ken gerçekleştirilmiş onda da şiddetli ağrılarım vardı ohss’den dolayı.şimdi üçüncü transfer öncesi yine dikkat etmiyor.7.4 olduğu halde pazartesiye adetin 20 gününe transfer tarihi verdi.Oysaki adetimin 8. günü 7.2 iken 10. günü 5.4 çıktı.13. Gün ise 7.4.hatta doktorumda kalınlaşmamış tüh filan dedi.Hemşire ile konuştum,malesef doktorumla uzun süre konuşamıyorum çünkü.Pazartesi rahim duvarıma bakıp kalınlaşmamışsa da edemez çünkü embriyo çözülmüş olacak.Embrio ikinciye dondurulmuyor dedi.Nasıl dondurulmuyor burada mı öyle bir teknoloji yok dediğim de hiçbir yerde olmaz çünkü embriyo kalitesi düşer gibi bir şey dedi.Madem öyleyse niye cuma tekrar bakmıyor.Öylesine mi konulacak son iki embriyom.Tekrar toplama ve o iğneler o kadar gözümde büyüyor ki.İlk para kısmını düşünüp yanlış tercih yaptık,şimdi o kadar para gitti ve sıfırdan yeni bir tedavi olacak bu kadar tecrübeden sonra giden ve gidecek parayı değil yaşayacağım zor süreci düşünüyorum.Daha üçüncü transferim gerçekleşmeden 4. deneme ve 0’dan başlama sürecini düşünüyorum.Allah hepimize emin eller nasip etsin.Çooooookkk kötüyüm,ne yapsam,Allah’a mı sığınsam yoksa cuma güne yine de gidip muayene talep etsem ,yükselmemişse transferi iptal mi ettirsem. Bu arada bu ay koydurtmazsam tekrar yıllık dondurma ücreti ödeyeceğim.

Canım bugünden ptesiye transferin var diye randevu vermeleri bile bi tuhaf
Sen git mutlaka aklında kalmasın
Eğer gittiğinde yeterli kalınlığa ulaşmamışsa transferi isteme
Bırak 1 sene daha öde dondurma ücretini neler ödemiyoruz ki bu uğurda
Yok yere sonunda mutsuz olacağın bişeyi yapma daha önce başına gelmiş aynı örnek
Hatta cuma gününe kadar başka bi hastanedede muayene ol ve ölçtür kalınlığı cuma günü merkezinkinle karşılaştırırsın.

Rahim kalinligin madem istenilen duzeye gelmemis bu saf doktor neden transferini yapiyor anlamadim. Baska bir doktora gidebilme sansin yokmu cuma gunu baska doktor gorsun o da koydur derse transferinu yaptirirsin . Insanlari ellerinde oynatiyorlar resmen yazik sana da ya valla cok uzuldum kolaymi igneler ilaclar artik maddiyi gectim yani .

Yok yere sonunda mutsuz olacağın bişeyi yapma daha önce başına gelmiş aynı örnek
Hatta cuma gününe kadar başka bi hastanedede muayene ol ve ölçtür kalınlığı cuma günü merkezinkinle karşılaştırırsın.
Sizinki için nasıl transfer günü vermişlerdi ki?
Orada bu seferki transferi yaptırmasam.o embriyoları başka doktora koydurtmak istiyorum.embriyo nasıl transfer ediliyor onu bilmiyorum ama :(

Rahim kalinligin madem istenilen duzeye gelmemis bu saf doktor neden transferini yapiyor anlamadim. Baska bir doktora gidebilme sansin yokmu cuma gunu baska doktor gorsun o da koydur derse transferinu yaptirirsin . Insanlari ellerinde oynatiyorlar resmen yazik sana da ya valla cok uzuldum kolaymi igneler ilaclar artik maddiyi gectim yani .
Bu arada kendisi Prof ,pazartesiye kadar yükselir dedi.Ama ya düşerse :(

Rahim kalınlığı bir kere yükselirse bir daha düşmez hanımefendi sadece regli ile atılınca incelir. Rahimin her yeri aynı kalınlıkta olmayabiliyor bir yeri biraz daha ince bir yeri biraz daha kalın olabiliyor doktor zaten bir yandan transer sırsında ultrasonla bakıyor ve tutunma olasılığı en iyi olan yere koyuyor ve 7.4 çok ince değil ve daha pazartesiye kadar vakit var illa kalınlaşır ilaçta kullanıyorsunuz zaten. 8 mm ile yapıldı benim ve tuttu ancak embriyo kalitem düşüktü gelişim devam etmedi.

Bakın 10 mm ile yapıldığında da tutmamış demek ki rahim kalınlığınızla alakası yok tutmamasının. Ayrıca embriyo kaliteli de olsa, rahim kalın da olsa tutmayabilir gelişiminde ilerlemesinde sıkıntı olabilir herşey yolunda olmasına rağmen en iyi blast embriyo koyulmasına rağmen tutmayan çok kişi var. Ohss tutunmasına engel olmaz o sadece size sıkıntı verir bebeğe değil. Kafanızı takmayın bir de nar suyu tavsiye ediyorum trasnfere kadar 1.-.1.5 bardak için günde fazlası değil ben çok fayda gördüm.

Rahim kalınlığı bir kere yükselirse bir daha düşmez hanımefendi sadece regli ile atılınca incelir. Rahimin her yeri aynı kalınlıkta olmayabiliyor bir yeri biraz daha ince bir yeri biraz daha kalın olabiliyor doktor zaten bir yandan transer sırsında ultrasonla bakıyor ve tutunma olasılığı en iyi olan yere koyuyor ve 7.4 çok ince değil ve daha pazartesiye kadar vakit var illa kalınlaşır ilaçta kullanıyorsunuz zaten. 8 mm ile yapıldı benim ve tuttu ancak embriyo kalitem düşüktü gelişim devam etmedi.

Bakın 10 mm ile yapıldığında da tutmamış demek ki rahim kalınlığınızla alakası yok tutmamasının. Ayrıca embriyo kaliteli de olsa, rahim kalın da olsa tutmayabilir gelişiminde ilerlemesinde sıkıntı olabilir herşey yolunda olmasına rağmen en iyi blast embriyo koyulmasına rağmen tutmayan çok kişi var. Ohss tutunmasına engel olmaz o sadece size sıkıntı verir bebeğe değil. Kafanızı takmayın bir de nar suyu tavsiye ediyorum trasnfere kadar 1.-.1.5 bardak için günde fazlası değil ben çok fayda gördüm.
Emin misiniz incelmediğine?çünkü benimki inceldi.iyi embriyo vaktinde transfer edilmeli bence.Tutmazsa taktiri ilahi.Fakat evde beklemeyip tutması için doktor doktor geZip bu kadar para döküp o kadar hormon almamızın nedeni de doktorların hiç bir koşulu ihmal etmeden 4*4’lük çalışmasını beklemekten.Bilemiyorum aklım karma karışık,daha şimdiden umut 0.Sadece Allah’a güveniyorum.Aynı zamanda doktoruma da güvenmek,elinden gelen her şeyi yaptığına emin olmak isterdim.

rahim duvarı ve embriyo yüzde elli ile yarı yarıya etkili.bu östrojen rahim duvarında yanlış mı salgılanır.orada bi kopukluk var. bebeği yeterince saramıyor mu diye düşünüyorum.sornuçta estrofem kullanmadan da kalınlaşıyordu rahmim.ama embriyoya faydası olmamış ki tutunmamış.ayrıca dondurulmuş embrıyo hakkında şunu söylemek istiyorum embriyoyu alıp bizden dondurunca acaba sperm ve yumurta vücuttan aldıkları kötü titreşimlerden arınmış mı oluyor acaba?ayıca benim hala tüp kanalları dar mı yani öyle bişey ki bişeyimiz yok ama çocuk olmuyor demek.insan kafasında bağdaştıramıyor.kadına heralde kamera yerleştirmek gerekiyor. aslında gözden kaçan ne diye

Bugün başka doktora gittim ve rahim duvarı 3 keskin çizgili bir yaprak gibi bile gözükmüyormuş,zorlaşan 5.9 çıkar ama en uygun yer (yani 3 çizginin en net olduğu yer) 4.2 miş sadece.Eğer gitmemiş olsam son iki embriyom,embriyonun tutunacağı bir duvar olmadığı halde konulacakmış :( Transferi iptal ettirdim.

Bugün öğrendim ki rahim duvarı 3 çizgili net bir yaprak görüntüsünde olmalıymış.Ölçüsünün kalın olduğu yer değil,o yaprak görünümünün en net olduğu yere konmalıymış kaliteli embriyo.Orada ki ölçüde 6’nın altı olmamalı (beklenen ideal ölçü ise 10-12) kaliteli embriyo transferinde başarıyı gerçekleştiren tek olay buymuş.Kalitesiz embriyoda rahim duvarı için şartlar dört dörtlük olsada şans düşüyormuş.6-14 ‘te konulabiliniyormuş fakat yumurta ya da spermin zor elde edilebildiği çiftlerde zor embriyo elde ediliyorsa ve o embriyoda dondurma-çözme işlemi için riske atılamıyorsa konuluyor.Ama o da net bir görüntüde olmalıymış.Hakkımızda hayırlısı

Bugün başka doktora gittim ve rahim duvarı 3 keskin çizgili bir yaprak gibi bile gözükmüyormuş,zorlaşan 5.9 çıkar ama en uygun yer (yani 3 çizginin en net olduğu yer) 4.2 miş sadece.Eğer gitmemiş olsam son iki embriyom,embriyonun tutunacağı bir duvar olmadığı halde konulacakmış :KK43: Transferi iptal ettirdim.
Iyi yapmissin bak ikinci bir doktora gitmen senin icin iyi olmus . Uzulme canim en azindan embriyolarin duruyor . Kalanlarida gereksiz yere kullansaydin bir daha ignelee opu filan ugrasacaktin.

Iyi yapmissin bak ikinci bir doktora gitmen senin icin iyi olmus . Uzulme canim en azindan embriyolarin duruyor . Kalanlarida gereksiz yere kullansaydin bir daha ignelee opu filan ugrasacaktin.
Aynen öyle şans yokken niye ziyan olsun ki.Yalnız merkeze hiç güvenmiyorum inşallah yanlışlıkla filan çözüp imha etmezler inşallah

Aynen öyle şans yokken niye ziyan olsun ki.Yalnız merkeze hiç güvenmiyorum inşallah yanlışlıkla filan çözüp imha etmezler inşallah
Yok canim o kadarini yapacaklarini sanmiyorum

Maşallah kızınıza.Embriyo kaliteleriniz nasıldı?
Kızımda çok bilgim yoktu ama doktorum 1. Kaliteye yakın bi kalite demişti. Kaliteler 1. Kalite 2a 2b 2 ab 3. 4. Kalite olarak sınıflandırıldığına göre 2a kalite imiş. Oğluma da kızıma da 2a yani orta sayılan bi kalite ile hamile kaldım çok şükür

Merhaba ben 05/11/2018 tarihinde transfer oldum ilk tüp bebek denemem belirti var mı ben hiçbir şey hissetmiyorum hangi belirtileri yaşadınız
Hiçbir belirti yaşamadım bu nedenle sonuç olumsuz diyerek kan testine gittim çok şükür sonuç pozitifti sonradan düşününce tek belirti transferin 6. Günü avm de gezmiştim sonrasında ise çok yorulmuştum ve belim ağrımıştı

Back