Tüp bebekle hamiş olanlar yardımcı olurmusunuz??.....

yexsxbxux

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
1.274
10
43
şimdi kızlar benim hikayem biraz uzun...aranızda çoğunuzda tanıyorsunuz zaten beni...

ben tüp bebeğe karar vermeden önce 2 kez ameliyat oldum biri loprsokopi diğeri ise açık sezeryan gibi...kistlerim vardı ve çok büyüktüler...ameliyat sonrasıda tüplerinde yapışıklıkalrın var,tıkanıklar var direk tüp bebek dediler...ve biz iyi merkez araştırarak tüp beğe başladık...ama tüp bebektede uzun bir süreç geçirdik...hala sonuca ulaşmış transferim olmuş değil.... doktorum önce rahim filmiyle başladı ve tüpünün birinin tamiyle tıkalı olduğunu diğerinin ise tam açık değil üstelikte içi sıvı dolu demişti...ve bende en sonki ameliyattan sonra ara ara adetilerimin bitiminden sonra bir sıvı geliyordu çamur gibi ve yaklaşık bir 15 gün falan sürüyordu...ama her ay değil... doktorum iki ameliyat geçirmiş olduğumdan tekrar bir ameliyatı ikinci plana atalaım antibiyotikle kurutmaya çalışalım dedi...hemen hemen 2, 3 ay biz kurudu diye lucrine başlıyorduk ama akıntı yeniliyordu..ilaçlara reaksiyon göstererek...sonra doktorum bu böyle olmayacak 3. bir ameliyat şart dedi,tüplerin alınabilir dedi...ilk başta çok karşı çıktım çok üzüldüm tüplerim alınırsa bir daha normal yolla hamile kalamam dedim...ama doktorum zaten şu anda normal yolla hamile kalman imkansız...üstelik tüp bebeğe bile engel oluyor tüplerin... sıvıdan dolayı...transferi yaparız ama bu akıntı embriyonun tutunmasını engeller...riske atamam mecburuz dedi ve bende 3. ameliyatımı oldum.tüplerim alındı.... evet artık o iğrenç akıntım yok çok şükür....yeniden başladık adetin 3. günü doğum kontrol hapına ve 1 hafta oldu lucrine başlayalı...
yalnız bende bu sefer normal yumurtlama dönmelerimizde olduğu gibi bir akıntı var ve biraz daha fazla...günlük pedsiz duramıyorum...çok korkuyorum....:çok üzgünüm:artık her gelen akıntı beni korkutur oldu...acaba bu seferde bu sorunmu çıktı diyorum...belkide bu çok normaldir ama bilmiyorum...bir dahaki randevumda bu endişemden doktoruma bahsedeceğim.. baya uzun yazdım kusura bakmayın...umarım sıkılmamışsınızdıra.s.

benim sizlerden öğrenmek istediğim hamiş kalan arkadaşlar sizdede böyle bir akıntı varmıydı...nasıldı???yoksa siz kupkurumuydunuz???:eek: ne olur bu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olsun..:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
şimdi kızlar benim hikayem biraz uzun...aranızda çoğunuzda tanıyorsunuz zaten beni...

ben tüp bebeğe karar vermeden önce 2 kez ameliyat oldum biri loprsokopi diğeri ise açık sezeryan gibi...kistlerim vardı ve çok büyüktüler...ameliyat sonrasıda tüplerinde yapışıklıkalrın var,tıkanıklar var direk tüp bebek dediler...ve biz iyi merkez araştırarak tüp beğe başladık...ama tüp bebektede uzun bir süreç geçirdik...hala sonuca ulaşmış transferim olmuş değil.... doktorum önce rahim filmiyle başladı ve tüpünün birinin tamiyle tıkalı olduğunu diğerinin ise tam açık değil üstelikte içi sıvı dolu demişti...ve bende en sonki ameliyattan sonra ara ara adetilerimin bitiminden sonra bir sıvı geliyordu çamur gibi ve yaklaşık bir 15 gün falan sürüyordu...ama her ay değil... doktorum iki ameliyat geçirmiş olduğumdan tekrar bir ameliyatı ikinci plana atalaım antibiyotikle kurutmaya çalışalım dedi...hemen hemen 2, 3 ay biz kurudu diye lucrine başlıyorduk ama akıntı yeniliyordu..ilaçlara reaksiyon göstererek...sonra doktorum bu böyle olmayacak 3. bir ameliyat şart dedi,tüplerin alınabilir dedi...ilk başta çok karşı çıktım çok üzüldüm tüplerim alınırsa bir daha normal yolla hamile kalamam dedim...ama doktorum zaten şu anda normal yolla hamile kalman imkansız...üstelik tüp bebeğe bile engel oluyor tüplerin... sıvıdan dolayı...transferi yaparız ama bu akıntı embriyonun tutunmasını engeller...riske atamam mecburuz dedi ve bende 3. ameliyatımı oldum.tüplerim alındı.... evet artık o iğrenç akıntım yok çok şükür....yeniden başladık adetin 3. günü doğum kontrol hapına ve 1 hafta oldu lucrine başlayalı...
yalnız bende bu sefer normal yumurtlama dönmelerimizde olduğu gibi bir akıntı var ve biraz daha fazla...günlük pedsiz duramıyorum...çok korkuyorum....:çok üzgünüm:artık her gelen akıntı beni korkutur oldu...acaba bu seferde bu sorunmu çıktı diyorum...belkide bu çok normaldir ama bilmiyorum...bir dahaki randevumda bu endişemden doktoruma bahsedeceğim.. baya uzun yazdım kusura bakmayın...umarım sıkılmamışsınızdıra.s.

benim sizlerden öğrenmek istediğim hamiş kalan arkadaşlar sizdede böyle bir akıntı varmıydı...nasıldı???yoksa siz kupkurumuydunuz???:eek: ne olur bu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olsun..:çok üzgünüm:

canım çok geçmiş olsun bende endo hastasıydım ve 2. denemede hamile kaldım. çok şükür şuan 3,5 aylık ikiz bebekler bekliyoruz.ama merak etme benim de o normal şeffaf akıntım hep vardı. dr. engel değil demişti. sadece transferden sonra jel yerine iğne verdi.şuan bile o kaıntım ara ara oluyor ama çok az. sen kafana takıp dert etme .rahat ol. en önemlisi bu .stres herşeyi mahveder.

canım çok geçmiş olsun bende endo hastasıydım ve 2. denemede hamile kaldım. çok şükür şuan 3,5 aylık ikiz bebekler bekliyoruz.ama merak etme benim de o normal şeffaf akıntım hep vardı. dr. engel değil demişti. sadece transferden sonra jel yerine iğne verdi.şuan bile o kaıntım ara ara oluyor ama çok az. sen kafana takıp dert etme .rahat ol. en önemlisi bu .stres herşeyi mahveder.

ay canım ne güzel...maşallah...senin ilkinde yazdığında çok üzülmüştüm hatta o zaman daha sonucu bile almamıştın transfer sonrası sana bak gör içime doğuyor ikiz olacak demiştim...sonra sonuç negatif olunca çok üzüldüm...ama ikincisinde tutturdundun çok şükür ve tahminim doğru çıktı ikiz hamiş oldun...hihoyyytallah sağlıcakla kucağına almayaı nasip etsin inşaallah....:nazar:

ya ne bilim canım yaaa çok korkuyorum...şu 3 senede neler geldi başıma 3 kez ameliyat olamam...her ay bir ümitler göbekten iğneleri başlamak...acılarına aldırmadan...şimdide bu akıntı böyle olunca telaşlanıyorum....

sakın telaşlanma bende 1. de çok telaşlıydım. dr. tutmamasını sadece strese bağladı. hatta böyle yaparsan 2. ye başlamam dedi. .rahat ol.inşallah sende bebeklerini kucağına alacaksın. o mutlu haberi duyacaksın allah çok büyük sakın kendini üzme.

sakın telaşlanma bende 1. de çok telaşlıydım. dr. tutmamasını sadece strese bağladı. hatta böyle yaparsan 2. ye başlamam dedi. .rahat ol.inşallah sende bebeklerini kucağına alacaksın. o mutlu haberi duyacaksın allah çok büyük sakın kendini üzme.

canım benim çok saol...evet haklısın olumsuz düşünmemek lazım...başımdan o kadar şey geçtiki elimde değil ama yinede olumlu düşünmeye çalıştığım anlarda oluyor.......hatta şu ay transferim olsa doğumum şu aya denk gelir falan diyede hayal bile kuruyorum....
:CüvCüv:

canım benim çok saol...evet haklısın olumsuz düşünmemek lazım...başımdan o kadar şey geçtiki elimde değil ama yinede olumlu düşünmeye çalıştığım anlarda oluyor.......hatta şu ay transferim olsa doğumum şu aya denk gelir falan diyede hayal bile kuruyorum....
:CüvCüv:

canım benim akıntı her normal kadında olabilecek bişe ben her namaz vakti çamaşırımı değişiyorum yada abdestimi yenilemek zorunda kalıyorum bu seni sıkmasın stres bizim baş düşmanımız umut Allahtandır bizim tek yapmamız elimizden geleni yapıp gerisini Allaha tevekkül etmek o herşeyin en hayırlısını bilir rahat ol olacak inşalllah

tedavi sırasında bol miktarda sıvı geliyor çamaşırı sık değiştirmemiz konusunda dr hep uyarıyor.Yani tedavide sıvı koyu renk olmadıkça normal.
Umarın başarırısın.Rabbim yardıncın olsun, kasık ağrıları fazla olabilir.Gaz ve kabızlık merak etme.

yeşbü merhaba
sanırım problemimiz aynı
ben de iki kez tüp bebek denedim ancak 5-6 haftalıkken düştü kese gelişmedi ve hep kanamam oldu.doktorum tüplerimde sıvı olabileceğini ve tüplerimin alınabileceğini söyledi ya da bağlar belki bilemiyorum.ama önce genetik inceleme yapılacağını söyledi.bakalım ne olcak.tüplerin laparoskopi ile mi alındı yoksa ameliyatla mı?ayrıca ben de çikolata kistinden ameliyat olmuştum.sen hangi aşamalardasın şuan?

yeşbü merhaba
sanırım problemimiz aynı
ben de iki kez tüp bebek denedim ancak 5-6 haftalıkken düştü kese gelişmedi ve hep kanamam oldu.doktorum tüplerimde sıvı olabileceğini ve tüplerimin alınabileceğini söyledi ya da bağlar belki bilemiyorum.ama önce genetik inceleme yapılacağını söyledi.bakalım ne olcak.tüplerin laparoskopi ile mi alındı yoksa ameliyatla mı?ayrıca ben de çikolata kistinden ameliyat olmuştum.sen hangi aşamalardasın şuan?

canım öncelikle geçmiş olsun....tüplerim laporoskopiyle alındı...bence sendede bu problem varsa alınması gerek.... canım ben şuanda lucrine devam ediyorum...26 sında estrofeme başlayacağım. bayramdan sonra allahtan bir mani çıkmazsa transfer olacak....

Canim senin için hayirlisi olur inşallah unutmayalim ki sirayla er yada gec hepimiz anne olcaz allahin izniyle

inşallah bu kez başarılı olursun yeşbü.kaçıncı kez deniyorsun?hangi merkezde tedavi oluyorsun.ben artık samsun ilkadıma gitmeyi düşünmüyorum.merkez araştırıyorum.birkez olsun tam olsun.samsun biraz lakayt geliyor yani sen dersen bişeyler oluyor yoksa onlar her hastaya aynı tedaviyi uyguluyor gibi geliyor bana.ben demesem belki aynı şekilde on kez denicekler.

inşallah bu kez başarılı olursun yeşbü.kaçıncı kez deniyorsun?hangi merkezde tedavi oluyorsun.ben artık samsun ilkadıma gitmeyi düşünmüyorum.merkez araştırıyorum.birkez olsun tam olsun.samsun biraz lakayt geliyor yani sen dersen bişeyler oluyor yoksa onlar her hastaya aynı tedaviyi uyguluyor gibi geliyor bana.ben demesem belki aynı şekilde on kez denicekler.

canım ben daha ilk defa deneyeceğim.....hiç transfer heyecanını tatmadım daha önce.... hep akıntımdan dolayı erteledik ve dondurduk embroları....ilk defa ve dondurulmuşlarla deneyeceğim....sende inşallah başarılı olursun...ama şunu söyeleyim eğer sendede anormal bir akıntı varsa önce onun çözmen gerkiyor bir şekilde...yoksa tutma şansı azalıyor....iyi şanslar...

evet bende onu sorcaktım yeşbü.doktorum bana tüplerimde sıvı olduğundan bahsetti ama ben de hiç akıntı olmuyor sadece ayağımı üşütürsem su gibi şeffaf bir akıntı oluyor okadar.yarın gitcem bakalım doktora ne dicek bu kez.hangi merkezde yaptırcaksın?

yeşbü neden ilkadıma gitmiyceksin bende orda tedavi yaptırdım ama tutmadı şuan zaten onun bıorcunu ödüyorum o bitmedende başka bir tedaviye başlayamam ama bir dahakini istanbulda denemeyi düşünüyorum sen neden orda denemiyceksin ?

niko ilkadımdamı tedavi oluyorsun sence nasıl bi hastane doktorları nasıl öneriyormusun benim ilk tedavim olduğu için o heyecanla tam gözlem yapamamış olabilirim ama zaten tutmadı eşim yine tedaviye oraya gideriz diyor ama ben bidahakine oraya gidiceğimi düşünmüyorum sende düşünceni yazarmısın

melek 23 ilkadımda deneyen benim yeşbü değil.ikinci kez orda tüp bebek yaptırdım.üçüncüye gitmeyi düşünmüyorum ama kısmet tabi şartlara bağlı birazda.çünkü herkese aynı tedavi uygulandını düşünüyorum.lucrin gonal f yumurta topla dölle transsfer tutarsa tutar.tutmayınca düşük olabilir normal gebelerde bile diyolar.sen söylemezsen hatırlatmazsan bişey yok.tüplerimdeki sıvıyı iki tedavide de görmedimi acaba doktorum.yoksa bile bile mi tedaviyi sürdürdü.senin doktorun kim.

canım evet o konuda haklısın banada onların aynısı uygulandı ve bende hiçbir sorun yok benim eşimde sorun o tese ameliyatı olarak sperm elde etmeye çalıştılar vetam iyi kalitede sperm bulamadılar 1 yumurtam döllendi kaç yumurtam oldu bilmiyorum onu bile söylemediler dkr ender telli idi dr ne yapmalıyız dedim şimdi döllenmeyi yaptık tutarsa tutar tutmazsa siz şansınızı denediniz dedi bana o bile mantıklı gelmedi ama işte ayrıca ben kız iken istanbulda gittiğim bir doktor polikistik ovur hastası olduğumu söyledi burda başka bir doktora göründüm evlenince ama onda testlerim normal çıktı ve bi sorunun yok dedi ayrıca ilkadımda yapılan testlerin hiç birini bize vermiyorlar en azından fotokopilerini vermeleri gerekir bence ama bi ara samsuna geldiğimde onlardan dosyamı istiycem sonuçta başka bir tedavi merkezine gittiğimde neler olduğunu onlarda görsün isterim.

doktorumuz aynı.şimdilik oraya takılıyorum ama rapor hakkımı ankara anatoliada kullanmak istiyorum.eşimin tahlilini verdilerdi bize.düşükten sonaki kontrollerde ücret almıyolar.o kadar para verdik biraz ilgilensinler bari.normal hastalarda başarı elde ediyolar ama biraz durumlar değişince başarı yok.herkese de aynı tedavi verilmez ki.ben öğretmenim her öğrencime aynı ödevi veremiyorum durumuna ve seviyesine göre değişiyor ödev.ama bunlar öyle değil gibi.belki idris beye giderim üçüncüde.gerçi biyolog embriyolog aynı ne değişir orası tartışılır.

17 sene uğrastm laporoskopi tiroit ameliyatı ve 2. denemede hamile kaldım. 7.5 aylık bebeğim var. hamileliğim rahat geçti annesini hiç üzmedi oğlum. çünkü biliyor 17 sene çok uğraştı üzüldü. allah herkese versin:emir_bebek::hihoyyyt:lepi::sm_cool:kaydirigubbakcemile3

birtanecik laparoskopiyi ne için olmuştun?problem neydi.baya uğraşmışsın ve dayanabilmişsin.demek ki azmin elinden birşey kurtulmuyor.senin adına çok sevindim.Allah analı babalı büyütsün.

X